Kom i gang med den nye Android-telefonen din

Bruk denne sjekklisten til å konfigurere en ny Android-telefon.

Sett inn SIM-kortet ditt

SIM-kortet er en flyttbar brikke som lagrer viktig informasjon om telefonen. Vanligvis får du SIM-kortet fra mobiloperatøren din.

For de fleste Android-brukere gjør et SIM-kort at telefonen kan

• ha internettilgang og andre funksjoner som er avhengige av internettilkobling, for eksempel funksjoner for bestemte apper og tjenester
  • motta Android OS-oppdateringer når du ikke er koblet til Wi-Fi eller en enhet med internettdeling
  • ringe eller motta anrop
  • sende eller motta SMS

Slik setter du inn SIM-kortet

Viktig: Mange enheter godkjenner automatisk operatørtjenestene etter at du har satt inn SIM-kortet. Hvis enheten viser en feilmelding eller du har problemer med SIM-kortet eller operatørtjenestene, kan du få hjelp fra mobiloperatøren.

1. Finn SIM-kortet ditt.
  2. Åpne SIM-skuffen på enheten.
    • Posisjonen til SIM-skuffen kan variere fra enhet til enhet. Hvis du har spesifikke spørsmål om hvordan du finner og åpner SIM-skuffen, kan du få hjelp fra enhetsprodusenten.
  3. Plassér SIM-kortet i SIM-skuffen.
  4. Sett SIM-skuffen tilbake i enheten.

Koble til Wi-Fi

Du kan konfigurere telefonen til å slå på Wi-Fi automatisk og koble til et pålitelig nettverk. Når Wi-Fi er slått på, kobler telefonen til nettverk i nærheten som du har koblet deg til tidligere. Hvis du ikke slår på Wi-Fi, kan enheten bare kobles til internett via mobiloperatøren din. Finn ut mer om Wi-Fi-nettverk på Android-enheten.

Tips: Koble til internett for å få internettilgang og andre funksjoner, for eksempel

• Android OS-oppdateringer, når du ikke er koblet til internetttjenesten til mobiloperatøren din eller en enhet med internettdeling
  • funksjoner for spesifikke apper og tjenester som bruker internettilkobling

Slik slår du på og kobler til Wi-Fi

Viktig:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på et oppført nettverk. Nettverk som krever passord, har et låseikon Lås.

Tips: Når du har koblet til, er nettverket «Lagret». Når telefonen din er i nærheten og Wi-Fi er på, kobles telefonen automatisk til dette nettverket.

Kopiér apper og data

Du kan gi den nye enheten personlig preg ved å kopiere apper, tekstmeldinger, kontakter, bilder og annen informasjon fra den gamle enheten. Du må kanskje bekrefte Google-kontoen din i løpet av denne prosessen.

For å kopiere apper og data må du først sikkerhetskopiere og gjenopprette data på den gamle enheten.

Tips:

• Når du kopierer apper og data, kan det ta flere timer. Apper og data fjernes ikke fra den gamle enheten.
  • Apper som bare er tilgjengelige på iOS, blir ikke kopiert til Android-enheten.
  • Hvis du overfører apper og data
    • trådløst: Du må være koblet til internett hele tiden.
    • med ledning: Du må være koblet til den gamle enheten i løpet av hele overføringsprosessen.
  • Hvis du ikke kopierer appene og dataene dine
    • må du manuelt laste ned og installere apper du har installert på den gamle telefonen, fra Play-butikken
    • lagres ikke tekstmeldinger som er sendt og mottatt på den gamle enheten
    • må du legge til de lagrede kontaktene dine manuelt
    • overføres ikke bildene dine

Legg til Google-kontoen din

Med Google-kontoen din kan du automatisk synkronisere bilder, meldinger, e-post og data med andre enheter som du logger på med Google-kontoen.

Logg på Google-kontoen din for å

• laste ned apper, bøker, filmer og serier via Google Play
  • konfigurere sikkerhetskopiering og gjenoppretting
  • konfigurere andre Google-apper og -tjenester, for eksempel Gmail og Google Pay

Tips: Du kan legge til flere Google-kontoer på enheten.

Opprett en skjermlås

Du kan angi en skjermlås for å beskytte Android-telefonen. Finn ut hvordan du oppretter en skjermlås.

Tips: Noen enheter har et biometrisk alternativ for skjermlås. Kontakt produsenten av telefonen for å få mer informasjon.

Legg til kontoen for telefonprodusenten eller operatøren din

Noen telefonprodusenter og -operatører tilbyr spesifikke apper og tjenester til brukere som er logget på operatørkontoen deres. Få hjelp fra mobiloperatøren din for å få mer informasjon.