Styra smarta enheter på en Android-telefon

Du kan smidigt styra kompatibla smarta hemenheter som termostater, lampor, lås och kameror på telefonen. Du kan aktivera och inaktivera enheterna och ändra vissa inställningar utan att behöva öppna en app.

Hemstyrning fungerar med enheter som du har anslutit till Google Home-appen Hem . Det kan till exempel vara följande smarta enheter:

• Lampor
  • Termostater
  • Lås
  • Kameror
  • Kontakter
  • Dammsugare
  • Tv:ar
  • Högtalare

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Konfigurera hemstyrning

1. Leta upp Google Home-appen eller ladda ned den från Play Butik.
  2. Tryck och håll ned på Home-appen Hem följt av Appinformation.
  3. Om appen inte redan är aktiverad trycker du på Aktivera
  4. Anslut dina smarta enheter med Home-appen. Läs mer om Google Home-appen.

Styra anslutna enheter

Du kan styra enheterna och automatiseringarna som du har lagt till i Favoriter Favoriter i Home-appen.

1. Tryck på Google Home Google Home nere till vänster på låsskärmen eller i snabbinställningarna.
  2. Välj önskad åtgärd, till exempel att
    • stänga av eller sätta på enheter
    • ändra ljusstyrkan på lamporna
    • ändra temperatur på termostaten
    • se livevideor från kameror
    • pausa musik och video.
Tips! Telefonen lägger automatiskt till vissa enheter första gången du öppnar hemstyrningspanelen. Lägg till fler enheter genom att öppna hemstyrningsskärmen och trycka på Mer Mer följt av Lägg till kontroller.

Välj vilka enheter som ska visas på hempanelen

1. Aktivera telefonen och visa låsskärmen.
    Tips! Du kan antingen trycka på av/på-knappen, trycka på skärmen eller lyfta telefonen.
  2. Tryck på Google Home Google Home nere till vänster på låsskärmen eller i snabbinställningarna.
  3. Scrolla ned till knapparna Redigera och Ändra ordning.
    • Om du vill ta bort en enhet trycker du på Redigera följt av kryssrutan bredvid enhetens namn.
    • Om du vill byta plats på enheterna trycker du på Ändra ordning. Tryck sedan länge på en enhetsruta för att dra den till önskad plats.
      Tips! Om du redigerar eller ändrar ordningen på enheter här uppdateras de även på fliken Favoriter i Google Home-appen och tvärtom.
  4. Tryck på Spara.

Så hanterar Google din data

Google samlar in viss information för att kunna ansluta dig till dina smarta enheter. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Exempel på vad Google samlar in:

• Användarinteraktioner, kraschloggar och diagnostik i analyssyfte. Denna data används till att övervaka funktioner, krascher och försämrad tillförlitlighet samt för att förbättra din upplevelse överlag.
  • Installerade appar för information om appfunktioner och i analyssyfte. Informationen kan användas till att visa en lista över apparna du kan använda för att ansluta till dina smarta hemenheter.
  • Annat användargenererat innehåll, som namnet du har gett en ny smart glödlampa (till exempel Skrivbordslampa), för syften relaterade till appfunktioner.
  • Personliga identifierare, till exempel identifieraren för Google-kontot, för syften relaterade till appfunktioner. Dessa används till att länka en smart hemenhet till ett specifikt Google-konto som ska användas i Google Home-appen och med Google Assistent.

Datan som samlas in krypteras under överföringen.