Samtykketilstand (beta)

I samtykketilstand (beta) kan du justere, hvordan dine Google-tags opfører sig baseret på dine brugeres samtykkestatus. Du kan angive, om der er givet samtykke til cookies i Analytics og Ads. Googles tags tilpasser sig dynamisk, og der bruges kun cookies til de angivne formål, når brugeren har givet samtykke.

Bemærk! Samtykketilstand skal implementeres på en måde, der indlæser tags, før dialogboksen til samtykke vises. På denne måde justerer Google-tags deres adfærd efter brugerens samtykke til valg af cookie. Sørg for, at din implementering indlæser Google-tags i alle tilfælde, ikke kun hvis brugeren giver samtykke, ellers modtager Google ikke de nødvendige pings for at sikre nøjagtig måling.

Produkter, der understøtter samtykketilstand, omfatter:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

* Omfatter Google Ads Konverteringssporing og remarketing: Understøttelse af afventende opkaldskonverteringer.

Når samtykketilstand er implementeret, justeres adfærden for disse typer ping:

• Ping for samtykkestatus: Ping for samtykkestatus sendes fra hver side, som brugeren besøger, hvor samtykketilstand er implementeret, samt hvis samtykketilstanden ændres (f.eks. hvis brugeren tilvælger dette). Disse pings kommunikerer samtykketilstanden (dvs. tildelt eller afvist) for hver samtykketype (f.eks. annonce- og analyselagerplads).
  • Konverteringsping: Konverteringsping sendes for at indikere, at der er sket en konvertering.
  • Google Analytics-ping: Google Analytics-ping sendes på hver side på et website, hvor Google Analytics er implementeret, og ved hændelser, der logføres.

Når der gives samtykke, fungerer de tilknyttede tags normalt.

Hvis der ikke gives samtykke til annonce- eller analyselagerplads, justerer de tilknyttede Google-tags, der implementeres via gtag.js eller Google Tag Manager, deres adfærd i overensstemmelse hermed.

I alle tilfælde kan pings omfatte:

• Funktionelle oplysninger (f.eks. overskrifter, der tilføjes passivt af browseren):
    • Tidsstempel
    • Brugeragent
    • Henviser
  • Samlede/ikke-identificerende oplysninger:
    • En indikation af, om den aktuelle side eller en tidligere side i brugerens navigation på websitet indeholdt annonceklikoplysninger i webadressen (f.eks. GCLID/DCLID)
    • Booleske oplysninger om samtykkestatus
    • Der genereres et tilfældigt tal ved hver sideindlæsning

Adfærd for samtykketilstand

Derudover kan samtykke- og konverteringsping omfatte følgende adfærd afhængigt af tilstanden for indstillingerne for samtykke og konfigurationen af dine tags.

Der findes kun én sæt adfærd, når alle samtykkeindstillinger gives:

ad_storage='granted' and analytics_storage='granted' (standard):

• Cookies vedrørende annoncering kan læses og skrives.
  • Der indsamles IP-adresser.
  • Den komplette websideadresse, herunder annonceklikoplysninger i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID) indsamles.
  • Tredjepartscookies, der tidligere er gemt på google.dk og dobbleclick.net, samt førsteparts-konverteringscookies (f.eks. _gcl_*) er tilgængelige.

Når en eller flere former for samtykke afvises, bør du overveje følgende adfærd:

ad_storage='denied':

• Der må ikke skrives nye cookies vedrørende annoncering.
  • Der må ikke læses eksisterende annonceringscookies fra førstepart.
  • Tredjepartscookies, som tidligere er angivet på google.dk og doubleclick.net, sendes muligvis i anmodningsheadere (men kun til brug i forbindelse med spam og bedrageri).
  • Google Analytics læser eller skriver ikke Google Ads-cookies, og funktioner i Google-signaler indsamler ikke data for denne trafik.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! Google Analytics indsamler IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics.
  • Den komplette websideadresse indsamles, herunder oplysninger om annonceklik i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID).

ad_storage='denied' og ads_data_redaction=true:

• Der må ikke skrives nye cookies vedrørende annoncering.
  • Der må ikke læses eksisterende annonceringscookies.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at undgå, at tidligere gemte tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Google Analytics læser eller skriver ikke Google Ads-cookies, og funktioner i Google-signaler indsamler ikke data for denne trafik.
  • Annonceklik-id'er (f.eks. GCLID/DCLID) i samtykke- og konverteringsping erstattes.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! Google Analytics indsamler IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics.
  • Sidewebadresser med annonceklik-id'er erstattes.

analytics_storage='denied':

• Læser eller skriver ikke Analytics-cookies fra førsteparter.
  • Cookieløse ping sendes til Google Analytics med henblik på grundlæggende måling og modellering.
  • Google Optimize påvirkes ikke af denne indstilling.

Konfigurer samtykketilstand

Når du er klar, kan du få flere oplysninger om, hvordan du kan konfigurere samtykketilstand og justere tagfunktionalitet baseret på samtykke.