Samtykketilstand (beta)

I samtykketilstand (beta) kan du justere, hvordan dine Google-tags opfører sig baseret på dine brugeres samtykkestatus. Du kan angive, om der er givet samtykke til cookies i Google Analytics og Google Ads. Googles tags tilpasser sig dynamisk, og der bruges kun måleværktøjer til de angivne formål, når brugeren har givet samtykke.

Bemærk! Samtykketilstand for websider skal implementeres på en måde, der indlæser tags, før dialogboksen til samtykke vises. På denne måde justerer Google-tags deres adfærd efter brugerens samtykke til valg af cookie. Sørg for, at din implementering indlæser Google-tags i alle tilfælde, ikke kun hvis brugeren giver samtykke, ellers modtager Google ikke de nødvendige pings for at sikre nøjagtig måling

Produkter, der understøtter samtykketilstand, omfatter:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

* Omfatter Google Ads Konverteringssporing og remarketing: Understøttelse af afventende opkaldskonverteringer.

Når samtykketilstand er implementeret, justeres funktionaliteten for disse typer ping:

• Ping for samtykkestatus (Google Ads- og Floodlight-tags): Der sendes pingværdier for samtykke fra alle sider, som brugeren besøger, hvor samtykketilstand er implementeret, og de aktiveres også for nogle tags, hvis samtykketilstanden ændres fra afvist til givet (f.eks. hvis brugeren tilvælger en dialogboks til samtykke). Disse ping kommunikerer den standardsamtykketilstand, der er konfigureret af websiteejeren, og/eller den opdaterede samtykkestatus (såsom givet eller afvist) for hver samtykketype (f.eks. lagring af annonce- og analysecookies).
  • Konverteringsping: Konverteringsping sendes for at indikere, at der er sket en konvertering.
  • Google Analytics-ping: Google Analytics-ping sendes på hver side på et website, hvor Google Analytics er implementeret, og når hændelser logføres.

Når der gives samtykke, behandles de tilknyttede målefunktioner med deres standardadfærd.

Når der ikke gives samtykke til lagring af annonce- eller analysecookies, justeres funktionaliteten for de tilknyttede Google-målefunktioner, der er implementeret via globale websitetags eller Google Tag Manager, i overensstemmelse hermed.

I alle tilfælde kan ping omfatte:

• Funktionelle oplysninger (f.eks. overskrifter, der tilføjes passivt af browseren):
    • Tidsstempel
    • Brugeragent (kun på nettet)
    • Henvisningsadresse
  • Samlede/ikke-identificerende oplysninger:
    • En indikation af, om den aktuelle side eller en tidligere side i brugerens navigation på websitet indeholdt annonceklikoplysninger i webadressen (f.eks. GCLID/DCLID)
    • Booleske oplysninger om samtykkestatus
    • Der genereres et tilfældigt tal ved hver sideindlæsning
    • Oplysninger om den platform til samtykke, som websiteejeren bruger (f.eks. udvikler-id)

Adfærd for samtykketilstand

Derudover kan samtykke- og konverteringsping omfatte følgende adfærd afhængigt af tilstanden for indstillingerne for samtykke og konfigurationen af dine tags.

Standardadfærden fungerer, som om alle samtykkeindstillinger er givet:

ad_storage='granted' og analytics_storage='granted'

Web

Mobilapps

• Cookies vedrørende annoncering kan læses og skrives.
  • Der indsamles IP-adresser.
  • Den komplette websideadresse, herunder annonceklikoplysninger i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID) indsamles.
  • Tredjepartswebcookies, der tidligere er gemt på google.dk og dobbleclick.net, samt førsteparts-konverteringscookies (f.eks. _gcl_*) er tilgængelige.
  • Der indsamles muligvis annoncerings-id'er (f.eks. annoncerings-id/IDFA).
  • Det appforekomst-id, der genereres af SDK'et til Google Analytics til Firebase, indsamles.

Når en eller flere former for samtykke afvises, bør du overveje følgende adfærd:

ad_storage='denied'

Web

Mobilapps

• Der må ikke skrives nye cookies vedrørende annoncering.
  • Der må ikke læses eksisterende annonceringscookies fra førstepart.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at undgå, at tidligere indstillede tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Google Analytics læser eller skriver ikke Google Ads-cookies, og funktioner i Google-signaler indsamler ikke data for denne trafik.
  • Den komplette websideadresse indsamles og kan indeholde oplysninger om annonceklik i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID). Oplysninger om annonceklik bruges kun til måling af den forventede trafikmængde.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! Google Analytics indsamler IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics.
  • Der må ikke indsamles annoncerings-id, IDFA eller IDFV.
  • Google-signalfunktioner indsamler ikke data for denne trafik.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! Google Analytics indsamler IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics.

ad_storage='denied' og ads_data_redaction='true'

Web

• Der må ikke skrives nye cookies vedrørende annoncering.
  • Der må ikke læses eksisterende annonceringscookies.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at undgå, at tidligere gemte tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Google Analytics læser eller skriver ikke Google Ads-cookies, og funktioner i Google-signaler indsamler ikke data for denne trafik.
  • Annonceklik-id'er (f.eks. GCLID/DCLID) i samtykke- og konverteringsping erstattes.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! Google Analytics indsamler IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics
  • Sidewebadresser med annonceklik-id'er erstattes.

analytics_storage='denied'

Web

Mobilapps

• Læser eller skriver ikke Analytics-cookies fra førsteparter.
  • Cookieløse ping sendes til Google Analytics med henblik på grundlæggende måling og modellering.
  • Google Optimize påvirkes ikke af denne indstilling.
  • Hændelser uden enheds- eller bruger-id'er sendes til Google Analytics med henblik på grundlæggende måling og modellering.

Konfigurer samtykketilstand

Når du er klar, kan du få flere oplysninger om, hvordan du kan konfigurere samtykketilstand: