Samtykketilstand

I samtykketilstand kan du justere, hvordan dine Google-tags opfører sig baseret på dine brugeres samtykke. Du kan angive, om der er givet samtykke til cookies i Google Analytics og Google Ads. Googles tags tilpasses dynamisk, og der bruges kun måleværktøjer til de angivne formål, når brugeren har givet samtykke.

Bemærk! Samtykketilstand for websider skal implementeres således, at der indlæses tags, før dialogboksen til samtykke vises. På den måde justeres Google-taggenes funktionalitet i henhold til brugerens valg mht. samtykke til brug af cookies. Sørg for, at der altid indlæses Google-tags (ikke kun, hvis brugeren giver samtykke). Dette sikrer, at Google modtager pings uden cookies, hvilket øger modelleringsnøjagtigheden for Google Analytics 4-ejendomme.

Følgende produkter understøtter samtykketilstand:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

* Dette omfatter Google Ads-konverteringssporing og -remarketing. Opkaldskonverteringer understøttes ikke endnu.

Når samtykketilstand er implementeret, justeres funktionaliteten for disse typer ping:

• Ping for samtykkestatus (Google Ads- og Floodlight-tags): Der sendes pingværdier for samtykke fra alle sider, som brugeren besøger, hvor samtykketilstand er implementeret, og de aktiveres også for nogle tags, hvis samtykketilstanden ændres fra afvist til givet. (f.eks. hvis brugeren tilvælger en dialogboks til samtykke). Disse ping kommunikerer den standardsamtykketilstand, der er konfigureret af websiteejeren, og/eller den opdaterede samtykkestatus (såsom givet eller afvist) for hver samtykketype (f.eks. lagring af annonce- og analysecookies).
  • Konverteringsping: Konverteringsping sendes for at indikere, at der er sket en konvertering.
  • Google Analytics-ping: Google Analytics-ping sendes på hver side på et website, hvor Google Analytics er implementeret, og når hændelser logføres.

Når der gives samtykke, behandles de tilknyttede målefunktioner med deres standardadfærd.

Når der ikke er givet samtykke til lagring af Google Ads- eller Analytics-cookies, justeres funktionaliteten for de tilknyttede Google-målefunktioner, der er implementeret via det globale websitetag (gtag.js) eller Google Tag Manager, i overensstemmelse hermed.

I alle tilfælde kan ping omfatte:

• Funktionelle oplysninger (f.eks. overskrifter, der tilføjes passivt af browseren):
    • Tidsstempel
    • Brugeragent (kun på nettet)
    • Henvisningsadresse
  • Samlede/ikke-identificerende oplysninger:
    • En indikation af, om den aktuelle side eller en tidligere side i brugerens navigation på websitet indeholdt annonceklikoplysninger i webadressen (f.eks. GCLID/DCLID)
    • Booleske oplysninger om samtykkestatus
    • Der genereres et tilfældigt tal ved hver sideindlæsning
    • Oplysninger om den platform til samtykke, som websiteejeren bruger (f.eks. udvikler-id)

Adfærd for samtykketilstand

Derudover kan samtykke- og konverteringsping omfatte følgende adfærd afhængigt af tilstanden for indstillingerne for samtykke og konfigurationen af dine tags.

Standardadfærden fungerer, som om alle samtykkeindstillinger er givet:

ad_storage='granted' og analytics_storage='granted'

Web

Mobilapps

• Cookies vedrørende annoncering kan læses og skrives.
  • Der indsamles IP-adresser.
  • Den komplette websideadresse, herunder annonceklikoplysninger i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID) indsamles.
  • Tredjepartswebcookies, der tidligere er gemt på google.dk og dobbleclick.net, samt førsteparts-konverteringscookies (f.eks. _gcl_*) er tilgængelige.
  • Der indsamles muligvis annoncerings-id'er (f.eks. annoncerings-id/IDFA).
  • Det appforekomst-id, der genereres af SDK'et til Google Analytics til Firebase, indsamles.

Når en eller flere former for samtykke afvises, bør du overveje følgende adfærd:

ad_storage='denied'

Web

Mobilapps

• Der må ikke skrives nye cookies vedrørende annoncering.
  • Der må ikke læses eksisterende annonceringscookies fra førstepart.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at forhindre, at allerede gemte tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Google Analytics læser eller skriver ikke Google Ads-cookies, og funktioner i Google-signaler indsamler ikke data for denne trafik.
  • Den komplette websideadresse indsamles og kan indeholde oplysninger om annonceklik i webadresseparametre (f.eks. GCLID/DCLID). Oplysninger om annonceklik bruges kun til måling af den forventede trafikmængde.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! I Google Analytics indsamles IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics.
  • Der må ikke indsamles annoncerings-id, IDFA eller IDFV.
  • Google-signalfunktioner indsamler ikke data for denne trafik.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! I Google Analytics indsamles IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics.

ad_storage='denied' og ads_data_redaction='true'

Web

• Der må ikke skrives nye cookies vedrørende annoncering.
  • Der må ikke læses eksisterende annonceringscookies.
  • Anmodninger sendes via et andet domæne for at forhindre, at allerede gemte tredjepartscookies sendes i anmodningsheadere.
  • Google Analytics læser eller skriver ikke Google Ads-cookies, og funktioner i Google-signaler indsamler ikke data for denne trafik.
  • Annonceklik-id'er (f.eks. GCLID/DCLID) i samtykke- og konverteringsping erstattes.
  • IP-adresser bruges til at udlede IP-land, men logføres aldrig af Google Ads- og Floodlight-systemer, og de slettes umiddelbart efter indsamlingen. Bemærk! I Google Analytics indsamles IP-adresser som en del af den normale internetkommunikation. Få flere oplysninger om IP-anonymisering i Google Analytics
  • Sidewebadresser med annonceklik-id'er erstattes.

analytics_storage='denied'

Web

Mobilapps

• Læser eller skriver ikke Analytics-cookies fra førsteparter.
  • Der sendes pings uden cookies til Google Analytics med henblik på efterfølgende måling. Disse pings uden cookies bruges til modellering i Google Analytics 4.
  • Google Optimize påvirkes ikke af denne indstilling.
  • Hændelser uden enheds- eller bruger-id sendes til Google Analytics med henblik på efterfølgende måling. Disse hændelser bruges til modellering i Google Analytics 4.

Web-/mobilapps

Konfigurer samtykketilstand

Når du er klar til det, kan du få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer samtykketilstand:

Integration af administrationsplatforme for samtykke

Administrationsplatforme for samtykke (CMP, Consent Management Platform) kan integreres i samtykketilstand og samtykkeindstillinger i Google Tag Manager. For udvalgte CMP'er i Tag Manager er der i Skabelongalleri for fællesskabet adgang til skabeloner, som er integreret i vores Consent API'er. I nedenstående tabel kan du få flere oplysninger om, hvordan CMP'er er integreret i samtykketilstand:

Samtykkeværktøj Understøttede samtykketyper Tag Manager
Fællesskab
Skabelon
tilgængelig
Integreret med opdateringskald for samtykke Integreret med standardkald for samtykke
Commanders Act ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + TrustCommander-skabelon)
Consentmanager ad_storage
analytics_storage
✓  ✓
(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_storage
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Crownpeak ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Didomi

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(komplet GTM-integration + anden integrationstype end GTM-integration)
iubenda ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
LiveRamp ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
OneTrust

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Osano ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Sourcepoint ad_storage
analytics_storage

(kun angivet som eksempel på sideplaceret kode)
Usercentrics

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(blot angivet som eksempel på kode på side)