Mode de consentiment (beta)

El mode de consentiment (beta) us permet ajustar el comportament de les vostres etiquetes de Google en funció de l'estat de consentiment dels usuaris. Podeu indicar si s'ha concedit el consentiment per a les galetes d'Analytics i de Google Ads. Les etiquetes de Google s'adaptaran dinàmicament i només utilitzaran eines de mesurament per a les finalitats especificades si l'usuari ha donat el seu consentiment.

Nota: el mode de consentiment per a pàgines web s'ha d'implementar de tal manera que les etiquetes es carreguin abans no es mostri el quadre de diàleg de consentiment. D'aquesta manera, les etiquetes de Google ajustaran el comportament segons l'opció de consentiment relacionat amb l'ús de galetes de l'usuari. Assegureu-vos de carregar les etiquetes de Google en tots els casos, i no només si l'usuari hi dona el seu consentiment. Això garantirà que Google rebi pings sense galetes, cosa que millora la precisió de la modelització.

Aquests són els productes que admeten el mode de consentiment:

• Google Ads*
  • Floodlight
  • Google Analytics

* Inclou el seguiment de conversions i el remàrqueting de Google Ads. Encara està pendent que s'admetin les conversions de trucada.

Un cop implementat el mode de consentiment, s'ajustarà el comportament d'aquests tipus de pings:

• Pings d'estat de consentiment (etiquetes de Google Ads i de Floodlight): s'envien des de cada pàgina que visita l'usuari, sempre que aquesta tingui implementat el mode de consentiment. També s'activen amb algunes etiquetes si l'estat de consentiment canvia de denegat a concedit (per exemple, si l'usuari activa aquest mode des d'un quadre de diàleg de consentiment). Aquests pings comuniquen l'estat de consentiment predeterminat que ha configurat el propietari del lloc web, o bé l'estat de consentiment actualitzat (és a dir, si s'ha concedit o s'ha denegat), de cada tipus de consentiment, com ara a l'emmagatzematge d'anuncis o l'emmagatzematge d'analítica.
  • Pings de conversió: els pings de conversió s'envien per indicar que s'ha produït una conversió.
  • Pings de Google Analytics: els pings de Google Analytics s'envien en cada pàgina d'un lloc web en què s'hagi implementat Google Analytics i després que s'hi registrin esdeveniments.

Quan es concedeix el consentiment, les funcions de mesurament associades es processen amb els seus comportaments predeterminats.

Quan es denega el consentiment relacionat amb l'emmagatzematge d'anuncis o l'emmagatzematge d'analítica, les funcions de mesurament de Google associades que s'implementen mitjançant etiquetes de lloc web global (gtag.js) o Google Tag Manager ajusten el seu comportament en conseqüència.

En tots els casos, els pings poden incloure:

• Informació funcional (com ara capçaleres afegides de manera passiva pel navegador):
    • Marca de temps
    • Agent d'usuari (només al web)
    • URL de referència
  • Informació agregada o no identificativa:
    • Indicació de si l'URL de la pàgina actual o de l'anterior de la navegació de l'usuari al lloc web incloïa informació de clics en anuncis (p. ex., GCLID o DCLID)
    • Informació booleana sobre l'estat de consentiment
    • Nombre aleatori generat en cada càrrega de pàgina.
    • Informació sobre la plataforma de consentiment que utilitza el propietari del lloc web (p. ex., identificador de desenvolupador).

Comportament del mode de consentiment

A més, els pings de consentiment i de conversió poden tenir, entre d'altres, els comportaments següents segons l'estat de la configuració del consentiment i segons la configuració de les vostres etiquetes.

Els comportaments predeterminats funcionen com si s'haguessin concedit totes les opcions de consentiment:

ad_storage='granted' i analytics_storage='granted'

Web

Aplicacions mòbils

• Es poden llegir i escriure galetes relacionades amb la publicitat.
  • Es recullen adreces IP.
  • Es recull l'URL complet de la pàgina web, incloent-hi la informació de clics en anuncis dels paràmetres d'URL (p. ex., GCLID o DCLID).
  • Es pot accedir a les galetes de webs de tercers que s'hagin definit anteriorment a google.com i doubleclick.net, i a les galetes de conversió pròpies (p. ex., _gcl_*).
  • Es poden recullir identificadors de publicitat (p. ex., l'identificador de publicitat o l'IDFA).
  • Es recull l'identificador d'instància de l'aplicació generat per l'SDK de Google Analytics for Firebase.

Quan no es concedeixen una o més formes de consentiment, hi ha altres comportaments que cal tenir en compte:

ad_storage='denied'

Web

Aplicacions mòbils

• No es poden escriure galetes noves relacionades amb la publicitat.
  • No es poden llegir galetes de publicitat pròpies existents.
  • Les sol·licituds s'envien mitjançant un domini diferent per evitar que a les capçaleres de sol·licitud s'enviïn galetes de tercers definides anteriorment.
  • Google Analytics no llegeix ni escriu galetes de Google Ads, i les funcions de Google signals no acumulen dades d'aquest trànsit.
  • Es recull l'URL complet de la pàgina, que pot contenir informació de clics en anuncis dels paràmetres d'URL (p. ex., GCLID o DCLID). La informació de clics en anuncis només s'utilitzarà per estimar de manera precisa el trànsit.
  • Les adreces IP es fan servir per determinar el país, però mai no es registren als nostres sistemes de Google Ads ni de Floodlight, i se suprimeixen immediatament després que s'hagin recollit. Nota: Google Analytics recull adreces IP com a part de les comunicacions normals a Internet. Obteniu més informació sobre l'anonimització d'adreces IP a Google Analytics.
  • No es pot recollir cap identificador de publicitat, IDFA ni IDFV.
  • Les funcions de Google signals no acumulen dades d'aquest trànsit.
  • Les adreces IP es fan servir per determinar el país, però mai no es registren als nostres sistemes de Google Ads ni de Floodlight, i se suprimeixen immediatament després que s'hagin recollit. Nota: Google Analytics recull adreces IP com a part de les comunicacions normals a Internet. Obteniu més informació sobre l'anonimització d'adreces IP a Google Analytics.

ad_storage='denied' i ads_data_redaction='true'

Web

• No es poden escriure galetes noves relacionades amb la publicitat.
  • No es poden llegir galetes de publicitat existents.
  • Les sol·licituds s'envien mitjançant un domini diferent per evitar que a les capçaleres de sol·licitud s'enviïn galetes de tercers definides anteriorment.
  • Google Analytics no llegeix ni escriu galetes de Google Ads, i les funcions de Google signals no acumulen dades d'aquest trànsit.
  • S'emmascaren els identificadors de clic a l'anunci (p. ex., GCLID o DCLID) als pings de consentiment i de conversió.
  • Les adreces IP es fan servir per determinar el país, però mai no es registren als nostres sistemes de Google Ads ni de Floodlight, i se suprimeixen immediatament després que s'han recollit. Nota: Google Analytics recull adreces IP com a part de les comunicacions normals a Internet. Obteniu més informació sobre l'anonimització d'adreces IP a Google Analytics.
  • S'emmascaren els URL de pàgina amb identificadors de clics en anuncis.

analytics_storage='denied'

Web

Aplicacions mòbils

• No es poden llegir ni escriure galetes d'Analytics pròpies.
  • Els pings sense galetes s'enviaran a Google Analytics amb finalitats de mesurament i de modelització futures.
  • Aquesta opció de configuració no afecta Google Optimize.
  • Els esdeveniments sense identificadors d'usuari o de dispositiu s'enviaran a Google Analytics amb finalitats de mesurament i de modelització futures.

Configurar el mode de consentiment

Quan estigueu a punt, obteniu més informació sobre com podeu configurar el mode de consentiment:

Integracions amb plataformes de gestió del consentiment

Les plataformes de gestió del consentiment (CMP) poden integrar-se amb el mode i la configuració de consentiment de Google Tag Manager. Les CMP destacades de Tag Manager tenen plantilles disponibles a la galeria de plantilles de la comunitat de Tag Manager que estan integrades amb les nostres API de consentiment. Consulteu la taula següent per obtenir més informació sobre la manera com s'han integrat les CMP amb el mode de consentiment:

Eina de consentiment Tipus de consentiment admesos Plantilla
de la comunitat
de Tag Manager
disponible
Integrada amb crides d'actualització de consentiment Integrada amb crides predeterminades de consentiment
Commanders Act ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integració en el producte)
Consentmanager ad_storage
analytics_storage

(integració en el producte)
Cookie Information A/S ad_storage
analytics_storage

(integració en el producte)
Cookiebot (Cybot) ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integració en el producte)
Crownpeak ad_storage
analytics_storage

(integració en el producte)
Didomi

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(disponible només per a clients nous)
iubenda ad_storage
analytics_storage

(es proporciona només com a exemple de codi de pàgina)
OneTrust ad_storage
analytics_storage

(integració en el producte)
Usercentrics ad_storage
analytics_storage

(es proporciona només com a exemple de codi de pàgina)