[GA4] Yleisötriggerit

Yleisötriggerien avulla voit asettaa tapahtumia käynnistymään, kun käyttäjät vastaavat tietyn yleisön määritelmää ja heistä tulee yleisön jäseniä.

Voit asettaa tapahtuman käynnistymään esimerkiksi silloin, kun käyttäjä saavuttaa tärkeän virstanpylvään (kun hän on esimerkiksi käynnistänyt tietyn määrän istuntoja, lukenut tietyn määrän artikkeleita tai ylittänyt konversiokynnyksen).

Voit analysoida näitä tapahtumia raporteissasi ja ottaa ne käyttöön konversioina samalla tavalla kuin muutkin tapahtumat.

Jos yleisöehdot täyttyvät yksittäisen tapahtuman osalta, kyseisen tapahtuman metadata kopioidaan käynnistyneeseen tapahtumaan. Jos yleisöehdot täyttyvät useiden tapahtumien osalta, viimeisen tapahtuman metadata kopioidaan käynnistyneeseen tapahtumaan. Kopioitu metadata sisältää aikaleiman ja istunnon tiedot mutta ei tapahtumaan liittyvää sivua/näkymää.

Et voi käyttää yleisötriggeritapahtumia yleisöehtojen pohjana.

Yleisötriggeritapahtumien luominen

Voit luoda enintään 20 yleisötriggeritapahtumaa kutakin mittauskokonaisuutta kohti.

Näin luot triggeritapahtuman yleisöä luodessasi:

1. Klikkaa ehtoihin perustuva segmentointi ‑työkalun oikealta puolelta Yleisötriggeri-kohdasta + Luo uusi.
  2. Nimeä tapahtuma.
  3. Valitse Luo lisätapahtuma (enintään yksi/päivä), kun yleisön jäsenyys päivittyy, jos haluat tapahtuman käynnistyvän aina, kun käyttäjä täyttää yleisön ehdot, vaikka hän olisi jo kyseisen yleisön jäsen.
  4. Klikkaa Tallenna.

Yleisötriggereiden muokkaaminen ja poistaminen

Jos haluat muokata tapahtumaa, klikkaa sen nimen vierestä Muuta.

Jos haluat poistaa tapahtuman, klikkaa sen nimen vierestä Poista.

Konversiokynnykset

Voit asettaa tapahtumia käynnistymään tiettyjen kynnysten ylittyessä. Jos sinulla on vaikkapa "Arvokkaat asiakkaat" ‑niminen yleisö, jonka jäsenyyden ehtona on yli 100 €:n elinkaariarvo, voit asettaa esimerkiksi uusi_arvokas_asiakas-tapahtuman käynnistymään aina, kun käyttäjä täyttää ehdon ja hänestä tulee yleisön jäsen.

Voit myös yhdistellä näitä tapahtumia, jos haluat seurata monimutkaisempia konversioita. Voit määrittää esimerkiksi "Pitkään viipyvät kanta-asiakkaat" ‑nimisen yleisön:

Tapahtuma: booked_hotel
Parametri: days_booked
Parametrin ehto: > 13 days
JA
Tapahtuma: booked_hotel
Parametri: event_count
Parametrin ehto: > 1 in any 60-day period

Tällöin voit asettaa esimerkiksi uusi_pitkään_viipyvä_kanta-asiakas-tapahtuman käynnistymään aina, kun käyttäjä täyttää kyseiset ehdot.

Seuraamalla tapahtumien määrää voit selvittää, kuinka nopeasti yleisösi kasvavat.