[GA4] Målgruppetriggere

Målgruppetriggere giver dig mulighed for at aktivere hændelser, når brugere matcher definitionen af en målgruppe og bliver medlemmer.

Du kan aktivere hændelser, f.eks. når brugere når vigtige milepæle som start af et bestemt antal sessioner eller læsning af et bestemt antal artikler eller overskridelse af konverteringsgrænser.

Du kan analysere disse hændelser i dine rapporter, og du kan aktivere dem som konverteringer på samme måde som med alle andre hændelser.

Hvis målgruppebetingelserne opfyldes fuldt ud af en enkelt hændelse, kopieres metadataene fra den pågældende hændelse til den aktiverede hændelse. Hvis målgruppebetingelserne opfyldes af flere hændelser, kopieres metadataene fra den sidste hændelse til den aktiverede hændelse. Kopierede metadata omfatter tidsstempel og sessionsoplysninger, men ikke oplysninger om, hvilken side eller hvilket skærmbillede der er knyttet til hændelsen.

Du kan ikke bruge målgruppetriggerhændelser som grundlag for målgruppebetingelser.

Opret målgruppetriggerhændelser

Du kan oprette op til 20 målgruppetriggerhændelser pr. ejendom.

Sådan opretter du en triggerhændelse, når du opbygger en målgruppe:

1. Klik på + Opret ny til højre for betingelsesoprettelsen under Målgruppetrigger.
  2. Angiv et navn til hændelsen.
  3. Vælg Opret en ekstra hændelse (op til én pr. dag), når medlemskabet af målgruppen opdateres, hvis du vil aktivere en hændelse, hver gang brugeren opfylder målgruppekriterierne, også selvom vedkommende allerede er medlem af den pågældende målgruppe.
  4. Klik på Gem.

Rediger/slet målgruppetriggere

Hvis du vil redigere en hændelse, skal du klikke på Rediger ud for hændelsens navn.

Hvis du vil slette en hændelse, skal du klikke på Slet ud for hændelsens navn.

Konverteringsgrænser

Du kan aktivere hændelser for enkle grænser. Hvis betingelsen for din målgruppe f.eks. er "Værdifulde kunder" definerer medlemmer som brugere, hvis levetidsværdi er større end 100, kan du, hver gang en bruger opfylder denne betingelse og bliver et målgruppemedlem, aktivere en hændelse som f.eks. new_high_value_customer.

Du kan også bruge disse hændelser som proxyer for mere komplekse konverteringer. Du kan f.eks. definere målgruppen "Hyppige langtidsgæster" som

Hændelse: booked_hotel
Parameter: days_booked
Parameterbetingelse: > 13 dage
OG
Hændelse: booked_hotel
Parameter: event_count
Parameterbetingelse: > 1 inden for en hvilken som helst periode på 60 dage

Hver gang en bruger opfylder disse betingelser, kan du så aktivere en hændelse som new_frequent_longterm.

Ved at overvåge antallet af disse hændelser kan du se det tempo, som dine målgrupper vokser med.