[GA4] De Analytics-app gebruiken

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

Meerdere property's openen

1. Tik linksboven op Menu om de zijbalk te openen.
  2. Tik op de momenteel geselecteerde property om alle property's te openen waartoe u toegang heeft.
  3. Selecteer Alle, Recent of Favorieten, of zoek naar de gewenste property.

Inzicht krijgen in de gegevens

In elk rapport worden de gegevens getoond op kaarten. Bij sommige kaarten kunt u schakelen tussen statistieken en dimensies. Tik op een statistiek als u deze in het diagram wilt bekijken:

Screenshot van het onderwerp Engagement met daarin geselecteerd het tabblad voor het rapport Engagementoverzicht

Swipe naar links of rechts als u de statistiek in een andere dimensie wilt bekijken.

Zo opent u een rapport:

1. Tik linksboven op Menu om de zijbalk te openen.
  2. Tik op een rapport dat beschikbaar is in de app.

In elk rapport kunt u omhoog en omlaag scrollen om meer kaarten weer te geven.

De periode wijzigen

Zo wijzigt u de periode:

1. Tik op de balk met de periode om het deelvenster Periode te openen.
  2. Tik op een vooraf ingestelde periode, zoals Deze week of Afgelopen week, of kies een aangepaste periode.
  3. Tik op Opslaan.

U kunt ook met de pijlen rechtsboven in een rapport snel van week naar week navigeren.

Segmenten toepassen

Segmenten zijn alleen beschikbaar in webproperty's en voor Universal Analytics-property's.

Als u een systeem- of aangepast segment wilt kiezen, tikt u rechts van de periode op Filteren.

Kaarten bewerken

Zo bewerkt u de gegevens die op een kaart worden getoond:

1. Tik rechtsboven op de kaart op Meer om het menu te openen.
  2. Tik op Bewerken.
  3. Wijzig de statistiek, dimensie of visualisatie.

Kaarten delen

Zo deelt u de gegevens op een kaart met anderen:

1. Tik rechtsboven op de kaart op Meer om het menu te openen.
  2. Tik op Delen.
  3. Kies de bestemming voor de informatie.

Kaarten opslaan op het dashboard

Het rapport Dashboard is een aanpasbare groepering van rapporten.

Zo slaat u rapporten uit het rapport Dashboard op:

1. Tik op het plusteken rechtsboven in de app.
  2. Tik op een categorie.
  3. Tik op de statistieken die u wilt toevoegen.
  4. Tik op Opslaan.

Zo slaat u kaarten uit andere rapporten op:

1. Tik op het menu Meer rechtsboven op de kaart om het menu te openen.
  2. Tik op Opslaan.

Nadat u meerdere rapporten op uw dashboard heeft opgeslagen, kunt u rechtsboven op een kaart op Meer tikken om de plaatsing van de kaart op het dashboard te wijzigen.

Kaarten van het dashboard verwijderen

Zo verwijdert u een kaart van het dashboard:

1. Open het rapport Dashboard.
  2. Tik op het menu Meer rechtsboven op de kaart om het menu te openen.
  3. Tik op Verwijderen.

Als u de Analytics-app installeert, worden er automatisch links naar Google Analytics geopend in de app op uw mobiele apparaat in plaats van in uw mobiele browser.

Als u de Android-versie van de app gebruikt, kunt u dit uitzetten zoals hieronder wordt uitgelegd. Hierdoor kunt u links openen in uw mobiele browser in plaats van in de mobiele app.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps > Alle apps > Analytics.
  3. Tik in App-gegevens op Standaard openen.
  4. Zet Ondersteunde links openen uit.

Gerelateerde bronnen

Lees het artikel Rapporten in de Analytics-app voor meer informatie over de Analytics-app.