Measurement Protocol

En standarduppsättning regler för att samla in och skicka händelser direkt till Google Analytics-servrar.

Med Measurement Protocol kan du skicka data till Analytics från internetanslutna enheter. som en självbetjäningsterminal eller ett kassasystem som är kopplat till din webbplats eller app. Measurement Protocol är en annan metod för att skicka data än via gtag, Google Taggstyrning och Firebase-SDK:er. Med de metoderna skickas händelser automatiskt till Analytics, men med Measurement Protocol måste du programmera händelser manuellt. Utöver att skicka nya händelser kan du använda Measurement Protocol för att lägga till information i händelser som du tidigare har samlat in via gtag, Google Taggstyrning och Firebase-SDK:er.

Relaterade resurser

Läs mer om hur du genererar API-hemligheter för Measurement Protocol.

Läs mer om Measurement Protocol på Google Developers-webbplatsen.