Measurement Protocol

Measurement Protocol on vakiosääntöjoukko, jonka avulla voit kerätä tapahtumia ja lähettää ne suoraan Google Analyticsin palvelimille.

Measurement Protocolin avulla voit lähettää Analyticsiin dataa internetiin yhdistetyiltä laitteilta (esim. kioskista tai myyntipistejärjestelmästä), jotka täydentävät sivustoasi tai sovellustasi. Kyseessä on erilainen datanlähetystapa kuin gtag, Google Tag Manager ja Firebase SDK:t. Niitä käytettäessä tapahtumat lähetetään Analyticsiin automaattisesti, kun taas Measurement Protocolia käytettäessä tapahtumat täytyy määrittää manuaalisesti. Measurement Protocolin avulla voit paitsi lähettää uusia tapahtumia myös lisätä tietoa tapahtumiin, jotka olet kerännyt aiemmin gtagin, Google Tag Managerin ja Firebase SDK:iden kautta.

Lisätietoa

Lue lisää API-salatunnusten luomisesta Measurement Protocolia varten.

Lisätietoja Measurement Protocolista on Google Developers ‑sivustolla.