[GA4] Uteslutning av känd bottrafik

I Google Analytics 4-egendomar utesluts trafik från kända botar och spindlar automatiskt. På så sätt kan du vara säker på att din Analytics-data inte innefattar händelser från kända botar. För närvarande går det inte att inaktivera uteslutning av känd bottrafik eller se hur mycket känd bottrafik som uteslöts.

Känd bottrafik (i både Google Analytics 4- och Universal Analytics-egendomar) identifieras med en kombination av Google-analyser och den internationella listan över spindlar och botar som administreras av Interactive Advertising Bureau. Mer information finns på webbplatsen för Interactive Advertising Bureau (IAB).