[GA4] Ekskludering av kjent robottrafikk

I Google Analytics 4-områder blir trafikk fra kjente roboter og søkeroboter automatisk ekskludert. På denne måten er du sikret, til den grad det lar seg gjøre, at Analytics-dataene dine ikke omfatter hendelser knyttet til kjente roboter. Per nå kan du verken deaktivere ekskludering av trafikk fra kjente roboter eller se hvor mye slik trafikk som ble ekskludert.

Trafikk fra kjente roboter (i både Google Analytics 4 og Universal Analytics-områder) identifiseres gjennom en kombinasjon av undersøkelser Google selv står for, og den internasjonale listen over roboter og søkeroboter, som ble utarbeidet og oppdateres av Interactive Advertising Bureau. Du kan finne mer informasjon om dette på nettstedet til Interactive Advertising Bureau (IAB).