[GA4] Tunnetun bottiliikenteen poissulkeminen

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa tunnettujen robottien ja indeksoijien tuottama liikenne suljetaan pois automaattisesti. Näin varmistetaan, että tunnettujen robottien aikaansaamat tapahtumat rajataan mahdollisimman hyvin pois Analytics-datastasi. Tällä hetkellä et voi poistaa käytöstä bottiliikenteen poissulkemista tai nähdä poissuljetun bottiliikenteen määrää.

Tunnettu bottiliikenne (sekä Google Analytics 4- että Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa) tunnistetaan Googlen omien tutkimusten sekä Interactive Advertising Bureaun (IAB) ylläpitämän International Spiders and Bots Listin avulla. Lisätietoa on IAB:n verkkosivustolla.