Forstå ændringer i brugeradfærd i perioder med usikkerhed

I perioder med usikkerhed, hvor markederne er dynamiske, og din virksomhed måske oplever ændringer, har du brug for at kunne måle og forstå ændringer i kundeadfærd og hurtigt få adgang til vigtig indsigt fra dine virksomhedsdata. Google Analytics har flere rapporter og rapporteringsmuligheder, der kan hjælpe dig med at måle metrics, som er vigtige for din virksomhed. Så kan du med det samme gøre det, der skal til for at opnå resultater.

Her er nogle nyttige genveje til Google Analytics-rapporter, der hurtigt kan vise metrics som websitetrafik, brugeradfærd og omsætning. Så kan du hurtigt reagere på driftsforstyrrelser og assistere dine kunder.

Dette er ikke en udtømmende liste over genveje til rapporter og metrics, og de genveje, der vises her, gælder kun for webejendomme.

Datointerval

Vælg det datointerval, som du er interesseret i at se websitets effektivitet for. Dette datointerval anvendes på alle rapporter i din visningen.

Hvis en vigtig begivenhed pludselig medfører en ændring i markedet, som kan påvirke din virksomhed, kan du analysere, hvad disse ændringer betyder for dig. Det gør du ved at sammenligne adfærden på dit website før og efter begivenheden. Det gør du ved at markere feltet "Sammenlign med:" i datovælgeren og vælge et datointerval med det samme antal dage og ugedage. Minimum 1-2 uger med data er optimalt, når du foretager en sammenligning i dine rapporter.

Effekt på målgruppen

Hvis du vil se ændringer på højeste niveau i antallet af brugere, nye brugere, sessioner, sidevisninger og brugeradfærd på dit website, skal du gå til Målgruppe > Oversigt. Vær opmærksom på den procentvise ændring i antal brugere og sessioner for at få en relativ forståelse af trafikken, da disse metrics kan være de bedste indikatorer for pludselige ændringer i din onlinevirksomhed.

Hvis du f.eks. har en restaurant, der tilbyder levering, oplever du muligvis et stigende antal brugere på dit website. Flere brugere kan betyde, at der afgives et større antal bestillinger end tidligere. Det er vigtigt, at du får denne indsigt for at sikre, at dit website afspejler eventuelle ændringer i tilbuddene fra din virksomhed, at du opfylder kundernes behov, og at din virksomhed er gearet til at håndtere de ekstra bestillinger.

Effekt på omsætningen

Hvis du har konfigureret Sporing af e-handel for din ejendom, kan du se ændringer i omsætning, konverteringsrate for e-handel og gennemsnitlig ordreværdi i Konverteringer > E-handel > Oversigt. Dette hjælper dig med at vurdere, om omsætningen fra dit website har ændret sig markant i det tidsrum, du har valgt.

Hvis du som forhandler forsøger at optimere onlinesalget, kan denne rapport hjælpe dig med at overvåge tendenser for salget og eventuelle pludselige fald eller stigninger, som du skal tage højde for. Hvis konverteringsraten for e-handel og omsætningen f.eks. er faldet, kan du undersøge nærmere, om det skyldes mindre trafik på dit website (i så fald kan du køre en promovering), eller hvis trafikken ikke er faldet, kan du overveje at optimere dine produkttilbud eller betalingsprocessen for bedre at imødekomme kundernes behov.

Effekt på produktet

Du kan undersøge ændringerne fra oversigtsrapporten om e-handel nærmere og vurdere, hvad du kan gøre for at øge eller optimere salget, ved at gå til Konverteringer > E-handel > Produkteffektivitet. Se ændringer i omsætning efter produkt og produktkategori, eller vælg "Shoppingadfærd" i navigationen øverst til venstre i rapporten for at se, hvordan brugerne har interageret med produktsider ved hjælp af handlinger som f.eks. produktlistevisninger, ilægning i kurven, fjernelse fra kurven og betaling. Du kan vælge produktvarenummer, produktkategori og produktbrand som dimensioner for at analysere tendenser yderligere efter produkttilbud og optimere dit website ud fra, hvad brugerne interagerer med eller ikke interagerer med.

Hvis du f.eks. forhandler forbrugsvarer og oplever et fald i den samlede omsætning, men efter at have undersøgt produkteffektiviteten kan se en stigning i produktkategorien "Køkkenudstyr", kan du optimere den pågældende produktkategori ved at vise den på dit websites startside, køre en promovering eller fremhæve produktkategorien i en marketingkampagne.

Effekt på mål

Hvis du har konfigureret mål på din Analytics-ejendom, kan du se ændringer i måleffektivitet ved at gå til Konverteringer > Mål > Oversigt og se ændringen i det samlede antal opnåelser af mål. Derfra kan du se nærmere på ændringerne for specifikke mål. For eksempel er brugen af Butiksoversigt måske faldet, mens antallet af produktsidevisninger og køb er steget. Dette kan give relevant indsigt i, at dine kunder køber mere online end i butikkerne.

Hvis du vil analysere yderligere, hvordan brugerne bevæger sig gennem købstragten, kan du gå til Konverteringer > Mål > Tragtvisualisering. Der kan du se, om der har været en væsentlig ændring i opnåelsen af mål og/eller antallet af konverteringer på websitet. Måske er antallet af brugere, der besøger dit website, steget, men færre brugere når hele vejen gennem tragten til køb. Du kan fastslå, hvor brugerne falder fra, og om procentdelen af brugere, der falder fra på dette trin, er højere end før.

Geografisk effekt

Du kan se ændringerne i aktivitet baseret på geografisk placering ved at gå til Målgruppe > Geografi > Sted og se, hvor trafikken og/eller omsætningen globalt set er ændret uforholdsmæssigt, fra landeniveau til byniveau. I eksemplet nedenfor er den procentvise ændring af brugere i New York næsten dobbelt så høj som i Californien. På den baggrund kunne du eventuelt beslutte at tilbyde en promovering til brugere i New York.

Effekt på trafikkilde

Du kan se ændringer i, hvilke kanaler brugerne kommer til dit website fra, ved at gå til Anskaffelse > Al trafik > Kilde/medium. Du kan få indsigt i, hvilken marketingkanal der får flest brugere til dit website, og bruge denne indsigt til at evaluere, hvilke kanaler du bør investere mere eller mindre i.

Hvis du f.eks. konstaterer, at størstedelen af brugere kommer fra søgning og mail, kan du vælge at investere flere af dine marketingressourcer i søgeannoncer eller mailkampagner. Eller hvis antallet af brugere, der besøger dit website fra alle kanaler, er faldet sammenlignet med andre perioder, vil du måske vælge at investere i ændringer på dit website eller tilbyde en promovering for at generere mere trafik og flere konverteringer.

Benchmark i forhold til din branche

Du kan se tendenser for websiteeffektivitet i din branchekategori eller underkategori ved at gå til Målgruppe > Benchmarking > Kanaler og vælge din branchekategori øverst til venstre i rapporten. Det hjælper dig med at få en fornemmelse af, om den adfærd, du har oplevet på dit website, er en afvigelse eller en makrotendens for din branche, og du kan se andre nyttige indsigter som f.eks. generelle forbrugertendenser.