Entendre els canvis en el comportament dels usuaris en temps d'incertesa

En temps d'incertesa, en què els mercats són dinàmics i les empreses poden experimentar transformacions, heu de poder mesurar i comprendre els canvis en el comportament dels clients i accedir ràpidament a estadístiques importants a partir de les dades de l'empresa. Google Analytics disposa de diversos informes i opcions d'informes que us poden ajudar a mesurar mètriques empresarials clau per poder actuar immediatament i aconseguir els resultats que us interessen.

A continuació teniu algunes dreceres útils dels informes de Google Analytics que us poden ajudar a accedir ràpidament a mètriques com ara el trànsit del lloc web, el comportament dels usuaris i els ingressos. D'aquesta manera, la vostra empresa es podrà adaptar més de pressa a la nova situació del mercat i ser d'utilitat als clients.

No es tracta d'una llista exhaustiva de les dreceres dels informes i les mètriques, i les que figuren aquí només fan referència a les propietats web.

Interval de dates

Seleccioneu l'interval de dates corresponent al període de temps del qual us interessa veure el rendiment del lloc web. Aquest interval de dates s'aplicarà a tots els informes de la vostra visualització.

Si un esdeveniment important provoca un canvi sobtat al mercat que pot haver afectat la vostra empresa, podeu analitzar les conseqüències d'aquest canvi comparant el comportament al lloc web anterior i posterior a aquest esdeveniment. Per fer-ho, marqueu la casella "Compara amb" del selector de dates i trieu un interval de dates que tingui el mateix nombre de dies i dies de la setmana. A l'hora de fer una comparació als informes, l'ideal és utilitzar dades d'entre una i dues setmanes com a mínim.

Impacte en el públic

Per veure els canvis principals en el nombre d'usuaris, els usuaris nous, les sessions, les visualitzacions de pàgines i el comportament dels usuaris al lloc web, aneu a Públic > Visió general. Pareu atenció al canvi percentual dels usuaris i les sessions per tenir una idea més clara del trànsit, ja que aquestes mètriques són els millors indicadors de canvis sobtats en la vostra empresa en línia.

Per exemple, si teniu un restaurant que ofereix servei d'entrega, pot ser que detecteu un augment del nombre d'usuaris al lloc web. El fet de tenir més usuaris pot fer que el percentatge de comandes que rebeu sigui més alt que abans. És important conèixer aquesta informació per adaptar el lloc web als canvis en l'oferta de productes i serveis, satisfer les necessitats dels clients i preparar-vos per assumir el volum de demanda addicional.

Impacte en els ingressos

Si heu configurat el seguiment del comerç electrònic a la vostra propietat, podeu veure els canvis en els ingressos, en el percentatge de conversions de comerç electrònic i en el valor mitjà de la comanda a Conversions > Comerç electrònic > Visió general. Aquesta informació us ajudarà a avaluar si els ingressos procedents del lloc web han canviat notablement durant el període de temps que heu seleccionat.

Si teniu una botiga i esteu mirant d'optimitzar les vendes en línia, aquest informe us pot ajudar a supervisar la tendència que estan seguint les vendes i a saber si s'ha produït algun augment o disminució sobtats que hàgiu d'abordar. Per exemple, si el percentatge de conversions i els ingressos del comerç electrònic disminueixen, us recomanem que analitzeu més detalladament aquestes dades per saber si aquest canvi es deu a una baixada del volum de trànsit al lloc web (en aquest cas, seria convenient fer una promoció). Si el volum de trànsit no ha baixat, proveu d'optimitzar l'oferta de productes o el procés de tramitació de compra per respondre millor a la demanda dels clients.

Impacte en els productes

Per analitzar més a fons els canvis que es mostren a l'informe de visió general del comerç electrònic i determinar què podeu fer per augmentar o optimitzar les vendes, aneu a Conversions > Comerç electrònic > Rendiment del producte. Podeu consultar els canvis en els ingressos per producte i categoria de producte o bé seleccionar "Comportament de compra" a l'explorador de la part superior esquerra de l'informe per veure com han interaccionat els usuaris amb les pàgines de productes; per exemple, si han visualitzat els productes des de la llista, han afegit articles al carretó o n'han tret, o han tramitat una compra. Podeu seleccionar les dimensions SKU del producte, Categoria del producte i Marca de producte per analitzar amb més detall les tendències segons l'oferta de productes i optimitzar el lloc web en funció del contingut amb què interaccionen o no els usuaris.

Per exemple, si teniu una botiga d'articles per a la llar i observeu una disminució dels ingressos generals, però després d'analitzar detingudament el rendiment dels productes detecteu un augment en la demanda de la categoria de producte Utensilis de cuina, podeu prendre alguna mesura per optimitzar aquesta categoria de producte. Per exemple, podeu mostrar-la a la pàgina d'inici del lloc web, destacar-la en una campanya de màrqueting o oferir-la en promoció.

Impacte en l'objectiu

Si heu configurat algun objectiu a la propietat d'Analytics, podeu veure els canvis en el rendiment d'aquest objectiu accedint a Conversions > Objectius > Visió general i consultant els canvis en el total d'assoliments d'objectius. Tot seguit, podeu analitzar més detalladament els canvis en objectius concrets. Per exemple, potser l'ús del localitzador de botigues ha disminuït, però les visualitzacions de pàgines de productes i les compres han augmentat. Això pot ser un indicador rellevant que els clients fan més compres en línia que a les botigues físiques.

Per analitzar més detalladament com avancen els usuaris per l'embut de compra, aneu a Conversions > Objectius > Gràfic de l'embut de conversió. Podeu veure si hi ha hagut algun canvi important en l'assoliment d'objectius o en les conversions de lloc web. Potser el nombre d'usuaris que visiten el lloc web ha augmentat, però hi ha menys usuaris que recorren tot l'embut fins arribar a la compra. Podeu esbrinar on abandonen l'embut els usuaris i si el percentatge d'usuaris que l'han abandonat en un pas concret és superior al d'abans.

Impacte en la ubicació geogràfica

Per veure els canvis en l'activitat segons la ubicació geogràfica, aneu a Públic > Informació geogràfica > Ubicació. Podeu consultar en quin punt el trànsit o els ingressos han canviat de manera desproporcionada a tot el món o bé en determinats països o ciutats. A l'exemple següent, el canvi en el percentatge d'usuaris a Nova York és gairebé el doble del de Califòrnia, de manera que podeu optar per oferir una promoció als usuaris de Nova York.

Impacte en la font del trànsit

Per veure si s'ha produït algun canvi en els canals des dels quals els usuaris arriben al vostre lloc web, aneu a Adquisició > Tot el trànsit > Font/Mitjà. Podeu obtenir informació sobre quin canal de màrqueting dirigeix la major part dels usuaris al lloc web i utilitzar aquestes dades per avaluar en quins canals heu d'invertir més o menys recursos.

Per exemple, si veieu que la majoria d'usuaris provenen de la cerca i del correu electrònic, podeu optar per invertir més recursos de màrqueting en campanyes d'anuncis de cerca o de correu electrònic. D'altra banda, si el nombre d'usuaris que visiten el lloc web des de tots els canals ha disminuït respecte a altres períodes, podeu invertir recursos a fer canvis al lloc web o oferir una promoció per generar més trànsit i conversions.

Comparativa amb el sector

Per conèixer les tendències actuals del rendiment dels llocs web al vertical o subvertical del vostre sector, aneu a Públic > Comparatives > Canals i seleccioneu el vertical corresponent al vostre sector a la part superior esquerra de l'informe. D'aquesta manera, sabreu si el comportament que heu observat al vostre lloc web és una anomalia o bé una macrotendència del sector, i obtindreu altres dades útils, com ara les tendències de consum generals.