[GA4] BigQuery Exportin käyttöönotto

Sisällys:

Vaihe 1: Luo projekti Google-rajapintakonsolissa ja ota käyttöön BigQuery

1. Kirjaudu Google Cloud Consoleen.
  2. Luo uusi Google Cloud Console ‐projekti tai valitse aiemmin luotu projekti.
  3. Siirry API-taulukkoon.

Valitse vasemman yläkulman navigointivalikosta APIs & Services (Rajapinnat ja palvelut) ja klikkaa Library (Kirjasto).
  4. Aktivoi BigQuery.

Valitse Google Cloud APIs (Google Cloud ‑rajapinnat) ‑kohdasta BigQuery API. Klikkaa seuraavalta sivulta Enable (Ota käyttöön).
  5. Lue ja hyväksy käyttöehdot pyydettäessä.

Vaihe 2: Valmistele projekti BigQuery Exportia varten

Voit viedä Google Analytics ‑dataa BigQuery-hiekkalaatikkoon maksutta (hiekkalaatikon rajoitukset ovat voimassa).

Lue lisää hiekkalaatikon päivittämisestä ja BigQuery‑hinnoittelusta.

Vaihe 3: Linkitä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus BigQueryyn

Kun olet tehnyt kaksi ensimmäistä vaihetta, voit ottaa BigQuery Exportin käyttöön Analyticsin Järjestelmänvalvoja-sivulta.

BigQuery Exportia koskevat samat datankeruun ja määrityksen rajoitukset kuin Google Analyticsia. Jos rajoitukset ovat liian tiukkoja, voit päivittää mittauskokonaisuuden 360-versioon.

Kirjaudu Analyticsiin sähköpostiosoitteella, jolla on OMISTAJAN pääsyoikeudet (lue lisää alta kohdasta Luvat) BigQuery-projektiin ja muokkaajan rooli sen datastriimin sisältävässä Analytics-mittauskokonaisuudessa, johon haluat linkittää.

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tuotelinkit-kohdasta BigQuery-linkit.
  2. Klikkaa Linkitä.
  3. Tuo näkyviin projektit, joihin sinulla on pääsy, klikkaamalla Valitse BigQuery-projekti.

Jos olet linkittänyt Analyticsin ja Firebasen (tai aiot linkittää ne), data kannattaa viedä samaan Cloud-projektiin, jolloin data on helpompi yhdistää muun Firebase-datan kanssa.
  4. Valitse projekti listalta ja klikkaa sitten Vahvista.
  5. Valitse datalle sijainti. (Jos projektissasi on jo datajoukko Analytics-mittauskokonaisuudelle, et voi määrittää tätä vaihtoehtoa.)
  6. Klikkaa Seuraava.
  7. Valitse Määritä datastriimejä ja tapahtumia, jos haluat valita vietävät datastriimit ja sulkea pois tietyt tapahtumat. Voit sulkea tapahtumia pois joko klikkaamalla Lisää (jos haluat valita tapahtumia listalta) tai Lisää tapahtuma nimen mukaan (jos haluat valita aiemmin kerättyjä tapahtumia nimen mukaan tai lisätä tapahtumanimiä, joita ei ole vielä kerätty mittauskokonaisuudessa).
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Jos haluat sisällyttää mainostunnukset, valitse Sisällytä mobiilisovellusstriimien mainostunnukset.
  10. Valitse seuraavista jompikumpi tai molemmat: Päivittäin (datan vienti kerran päivässä) tai Striimaus (jatkuva datan vienti).
  11. Klikkaa Seuraava.
  12. Tarkista asetukset ja klikkaa Lähetä.

Luvat

Projektin getIamPolicy/setIamPolicy-oikeudet, palvelujen get/enable-oikeudet

OWNER on näiden lupien pääjoukko.

Tarvitset BigQuery-linkin luomiseen vähintään seuraavat luvat:

• resourcemanager.projects.get
    • jotta voit hakea projektin
  • resourcemanager.projects.getIamPolicy
    • jotta voit hakea lupalistan
  • resourcemanager.projects.setIamPolicy
    • jotta voit tarkistaa, onko käyttäjällä lupa luoda linkki tähän projektiin
  • serviceusage.services.enable
    • jotta voit ottaa käyttöön BigQuery APIn
  • serviceusage.services.get
    • jotta voit tarkistaa, onko BigQuery API käytössä.

Palvelutilin tarkistaminen

Kun linkität Analyticsin BigQueryn, sinulle luodaan seuraavanlainen palvelutili:

firebase-measurement@system.gserviceaccount.com

Tarkista, että tili on lisätty projektin jäseneksi ja että sille on annettu BigQuery-käyttäjän rooli (roles/bigquery.user).

Jos olet aiemmin asettanut BigQuery Exportin antamaan palvelutilille Google Cloud ‑projektin muokkaajan roolin, voit vaihtaa roolin BigQuery-käyttäjäksi. Jos haluat vaihtaa palvelutilin roolin, sinun on poistettava Analyticsin ja BigQuery-projektin välinen linkitys ja linkitettävä ne sitten uudelleen. Poista ensin linkitys ja sitten palvelutili, jolla on muokkaajan rooli. Linkitä sitten Analytics ja BigQuery uudelleen edellä olevien ohjeiden mukaisesti, niin sinulle luodaan uusi palvelutili, jolla on tarvittavat luvat projektiin.

Varmista uudelleenlinkityksen jälkeen, että palvelutilillä on omistajan rooli (bigquery.dataOwner) nykyisessä vientidatajoukossa. Tarkista tätä varten datajoukon pääsyoikeuskäytäntö.

Alueiden muuttaminen

Jos valitset väärän alueen, voit muuttaa sitä linkin luonnin jälkeen seuraavasti:

1. Poista BigQuery-linkki (katso ohjeet alta).
  2. Varmuuskopioi data toiseen BigQueryssa olevaan datajoukkoon (siirrä tai kopioi).
  3. Poista alkuperäinen datajoukko. Paina nimi mieleesi, sillä tarvitset sitä seuraavassa vaiheessa.
  4. Luo uusi datajoukko, jolla on sama nimi kuin juuri poistamallasi datajoukolla, ja valitse datalle sijainti.
  5. Jaa uusi datajoukko tilille firebase-measurement@system.gserviceaccount.com ja anna palvelutilille BigQueryn datan omistajan rooli.
  6. Kopioi varmuuskopioitu data uuteen datajoukkoon.
  7. Luo uusi linkki BigQueryyn toistamalla edellä kuvatut vaiheet.

Sijainnin muuttamisen jälkeen datassasi on aukko: datan striimausta ja päivittäisiä vientejä ei käsitellä aiemmin luodun linkin poistamisen ja uuden linkin luomisen välisenä aikana.

BigQuery-linkin poistaminen

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tuotelinkit-kohdasta BigQuery-linkit.
  2. Klikkaa linkin riviä.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää > Poista.

BigQuery Exportin rajoitukset

GA4-vakiomittauskokonaisuuksissa on miljoonan tapahtuman päivittäinen (sarja) BigQuery-vientiraja. Striimausviennin tapahtumien määrää ei ole rajoitettu. Jos mittauskokonaisuutesi ylittää vientirajan jatkuvasti, päivittäinen BigQuery-vienti keskeytetään eikä aiempien päivien vientejä käsitellä uudelleen.

Mittauskokonaisuuden muokkaajat ja järjestelmänvalvojat saavat sähköposti-ilmoituksen aina, kun heidän hallinnoimansa mittauskokonaisuus ylittää päivittäisen rajan. Ilmoituksessa kerrotaan, milloin vienti keskeytetään, jos mitään ei tehdä. Jos tavallinen mittauskokonaisuus ylittää miljoonan tapahtuman päivittäisen rajan reilusti, Analytics voi keskeyttää päivittäisen viennin heti. Jos saat ilmoituksen, käytä datansuodatusvaihtoehtoja (datastriimien ja tapahtumien poissulkemista). Näin voit vähentää päivittäin vietävien tapahtumien määrää ja varmistaa, että päivittäinen vienti toimii jatkossakin.

Lue lisää 360-mittauskokonaisuuksien korkeammista rajoista.

Datan suodattaminen

Voit jättää viennistä pois tietyt datastriimit ja tapahtumat joko rajoittaaksesi viennin kokoa tai varmistaaksesi, että BigQueryyn siirtyvät vain haluamasi tapahtumat.

Datastriimien ja tapahtumien poissulkeminen linkityksen aikana

Kun valitset linkitystä tehdessäsi datastriimit, jotka haluat viedä, voit valita myös poissuljettavia tapahtumia. Katso linkityksen vaihe 9.

Datastriimien tai tapahtumien lisääminen tai poistaminen linkityksen jälkeen

Kun BigQuery-linkki on luotu, voit lisätä tai poistaa datastriimejä sekä lisätä tapahtumia poissulkemislistalle tai poistaa niitä listalta.

Huom. Kirjaudu sisään käyttämällä sähköpostiosoitetta, jolla on OMISTAJAN pääsyoikeudet BigQuery-projektiin sekä muokkaajan rooli siinä Analytics-mittauskokonaisuudessa, joka sisältää linkitettävän datastriimin.
  1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tuotelinkit-kohdasta BigQuery-linkit.
  2. Klikkaa sen projektin riviä, jonka linkkiä haluat muokata.
  3. Klikkaa Datastriimit ja tapahtumat ‑kohdasta Näytä datastriimit ja tapahtumat.
  4. Valitse Vietävät datastriimit ‑kohdasta lisää siirrettäviä datastriimejä tai poista datastriimejä listalta.
  5. Klikkaa Poissuljettavat tapahtumat ‑kohdasta Lisää (jos haluat valita tapahtumia listalta) tai Lisää tapahtuma nimen mukaan (jos haluat valita aiemmin kerättyjä tapahtumia nimen mukaan tai lisätä tapahtumanimiä, joita ei ole vielä kerätty mittauskokonaisuudessa).
  6. Voit poistaa tapahtuman listalta klikkaamalla rivin lopussa olevaa miinusmerkkiä.

Hinnoittelu ja laskutus

BigQueryn käytöstä veloitetaan soveltamalla kahta hinnoitteluperustetta: tallennustilaa ja kyselyjen käsittelyä. Voit tutustua hinnoittelutaulukkoon ja lukea lisää interaktiivisten kyselyjen ja sarjakyselyjen välisistä eroista.

Sinun on lisättävä hyväksyttävä maksutapa Google Cloudiin, jotta vientiä voidaan jatkaa. Jos vienti keskeytyy virheellisen maksutavan vuoksi, et voi sillä kertaa yrittää datan vientiä uudelleen.

Voit viedä Google Analytics ‑dataa BigQuery-hiekkalaatikkoon maksutta, mutta muistathan huomioida hiekkalaatikon rajoitukset.

Milloin data alkaa näkyä?

Kun linkitys on valmis, data alkaa siirtyä BigQuery-projektiin 24 tunnin kuluessa. Jos otat käyttöön päivittäisen viennin, joka päivä viedään yksi edellisen päivän datan sisältävä tiedosto (yleensä alkuiltapäivästä raportoinnille määrittämäsi aikavyöhykkeen mukaan).

Linkityksen epäonnistumisen syyt

Linkin luominen BigQueryyn voi epäonnistua seuraavista syistä:

• Organisaation käytännöt kieltävät viennin Yhdysvaltoihin. Jos olet valinnut datan sijainniksi Yhdysvallat, valitse toinen sijainti.
  • Organisaation käytännöt kieltävät sen verkkotunnuksen palvelutilit, josta haluat viedä dataa. Tässä tapauksessa sinun on muutettava organisaation käytäntöä.

Viennin epäonnistumisen syyt

Virhe Syy Tulos
Ei palvelutiliä Cloud-projektissa ei ole palvelutiliä, jolla on käyttäjän rooli. Analytics ei voi luoda taulukoita. Vienti ei onnistu.
Robottitili on poistettu asennuksen jälkeen Cloud-tilin käyttäjä on poistanut Google Analyticsin asentaman robottipalvelutilin. Analytics ei voi enää luoda taulukoita. Vienti lopetetaan kokonaan.
Organisaation käytäntöjen ja BigQuery Exportin välillä on ristiriita Cloud-projektin käyttäjä on luonut organisaation käytännön, joka estää Analyticsia viemästä dataa. Käytäntö saattaa estää esimerkiksi BigQuery-taulukoiden luomisen tai niihin kirjoittamisen. Käytäntö voi myös kieltää datan säilyttämisen tietyllä alueella. Taulukkoa ei joko luoda, tai se luodaan mutta poistetaan nopeasti (noin 30 minuutin kuluessa).
Käyttäjä muuttaa laskutusasetuksia Cloud-projektin käyttäjä vaihtaa maksuttomasta maksulliseen BigQuery-versioon. Tämä ei yleensä aiheuta ongelmia, mutta virheitä voi esiintyä, esimerkiksi jos projektin koko on jo yli 10 Gt (hiekkalaatikon rajoitus). Tällöin vienti ei käytännössä onnistu. Taulukoita ei täytetä.
Cloud-projektin koko ylittää kiintiön Cloudissa on useimmille projekteille rajalliset resurssit. Jos BigQueryn tallennustilan kiintiö ylittyy, dataa ei voida enää kirjoittaa lisää. Huomaa, että maksuttomien projektien osalta kiintiö on pieni (10 Gt). Taulukoita ei täytetä.
Käyttäjä muuttaa mittauskokonaisuuden aikavyöhykettä Mittauskokonaisuuden tapahtumat viedään 24 tunnin ajanjaksoissa mittauskokonaisuuden aikavyöhykkeen mukaan. Jos aikavyöhykettä muutetaan, viennin ajanjakso voi lyhentyä tai pidentyä tiettynä päivänä (esim. jos aikavyöhykettä muutetaan Yhdysvaltain itärannikon ajasta Tyynenmeren aikaan, ajanjakso lyhenee kolmella tunnilla). Molemmissa tapauksissa tapahtumien määrä näkyy käyttäjälle epätavallisena. Epätavallinen tapahtumien määrä yhtenä päivänä. Tämä voi aiheuttaa käyttäjille hämmennystä.

Tuki

Jos sinulla on BigQueryyn liittyviä kysymyksiä esimerkiksi laskutuksesta, ota yhteyttä Google Cloud ‑tukeen.

BigQuery Export

Lisätietoa esimerkkidatajoukon eksportoinnista ja käytöstä on BigQuery Exportia käsittelevissä artikkeleissa.

Business Intelligence ‑palveluntarjoajien integrointi BigQueryn kanssa

Tämä lista ei ole täydellinen, ja sitä päivitetään ajoittain, kun uusia integrointeja tulee saataville.