[GA4] Voorspellende doelgroepen

Over voorspellende doelgroepen

Een voorspellende doelgroep is een doelgroep die ten minste 1 voorwaarde heeft op basis van een voorspellende statistiek. U kunt bijvoorbeeld een doelgroep maken voor 'Kopers die waarschijnlijk binnen 7 dagen kopen' met gebruikers waarvoor de kans groot is dat ze in de komende 7 dagen een aankoop doen.

Vereisten

Beschikbaarheid van voorspellende doelgroepen is afhankelijk van de onderliggende voorspellende statistieken en of deze geschikt zijn voor gebruik omdat ze aan alle vereisten voldoen. Als u voorspellende doelgroepen naar gekoppelde productaccounts heeft geëxporteerd, verzamelen deze doelgroepen geen nieuwe gebruikers als de property wordt uitgesloten van de voorspellende statistiek en er geen nieuwe voorspellingen worden gegenereerd.

Voorspellende doelgroepen maken

Zodra uw property geschikt is voor voorspellingen, kunt u templates voor voorgestelde doelgroepen gebruiken om uw eigen doelgroepen te maken met voorwaarden op basis van die voorspellingen.

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Doelgroepen.
  2. Klik op Nieuwe doelgroep.
    Zo maakt u een doelgroep op basis van een voorgestelde doelgroep:
    1. Klik onder Voorgestelde doelgroepen op Voorspelling.
    2. Voorgestelde voorspellende doelgroepen die voldoen aan de vereisten voor voorspellingsmodellen, hebben het label Klaar voor gebruik. Klik op een van de templates die klaar zijn.
    3. Pas de template naar wens aan met de doelgroepenbouwer.
    Zo maakt u een aangepaste doelgroep met voorwaarden op basis van voorspellende statistieken:
    1. Begin met stap 4 van het proces om doelgroepen te maken en selecteer een van de voorspellende statistieken.

Als u een voorspellende voorwaarde wilt bewerken terwijl u een doelgroep maakt, kiest u een van de volgende configuratieopties:

• Waarschijnlijk… (de bovenste N% van de gebruikers)
  • Zeer onwaarschijnlijk… (de onderste N% van de gebruikers)
  • Aangepast (geef een percentagebereik op of gebruik de schuifregelaars aan de rechterkant om een bereik te selecteren)

Als u een aangepast bereik gebruikt, kunt u met de schuifregelaars zien hoeveel gebruikers er zijn inbegrepen en hoe groot de kans is dat die gebruikers voldoen aan de voorspelde voorwaarde. Als u het bereik vergroot, ziet u dat er meer gebruikers worden opgenomen, maar dat een groter deel van deze gebruikers waarschijnlijk niet aan de voorwaarde voldoet.

Standaard voorspellingsconfiguratie voor kans op gebruikersverloop, ingesteld op het 80e tot het 100e percentiel van de gebruikers (de bovenste 20%).

Aangepaste voorspellingsconfiguratie voor kans op gebruikersverloop, ingesteld op het 40e tot 100e percentiel van de gebruikers (de bovenste 60%).

Voorspellende doelgroepen gebruiken

In uw reclameproducten

Voorspellende doelgroepen worden automatisch gedeeld met advertentieaccounts die u aan uw property heeft gekoppeld (bijvoorbeeld Google Ads, Display & Video 360 en Search Ads 360).

Als remarketingdoelgroepen

Gebruikers die op het punt staan te converteren, zijn er makkelijker toe te bewegen die conversie te voltooien. Gebruikers die productdetails hebben bekeken of artikelen hebben toegevoegd aan hun winkelwagen, geven bijvoorbeeld sterke signalen af dat ze al bezig zijn de betreffende producten aan te schaffen. Analytics gaat verder dan deze eenvoudige signalen en gebruikt machine learning om dieper liggende patronen te ontdekken die uniek zijn voor uw property en aantonen dat een gebruiker waarschijnlijk gaat converteren. Een doordachte remarketingcampagne kan ze net dat laatste zetje geven naar een daadwerkelijke aankoop.

In campagnes voor re-engagement

Gebruikers die waarschijnlijk churnen, weerspiegelen een afnemende interesse in uw bedrijf, maar hebben eerder ook betrokkenheid getoond. Benader ze opnieuw om ze te herinneren aan de waarde die u biedt op het gebied van productvariatie, kwaliteit en prijs, of handige verzend- en retouropties. Herinner klanten er met speciale aanbiedingen aan hoe waardevol ze voor u zijn.

Voorgestelde voorspellende doelgroepen

De voorgestelde doelgroepen omvatten gebruikers die de drempelwaarden voor de voorspellende statistieken overschrijden. Gebruikers worden bijvoorbeeld opgenomen in de doelgroep 'Kopers die waarschijnlijk binnen 7 dagen kopen' als hun kans op aankoop hoger is dan het 90e percentiel. Als de gemodelleerde gegevens bijvoorbeeld op 1000 gebruikers zijn gebaseerd, bevat het 90e - 100e percentiel de 100 gebruikers (de top 10%) waarvoor de kans op aankoop het hoogst is. Gebruikers die het 90e percentiel bereiken of overschrijden, de top 100 gebruikers, worden in de doelgroep opgenomen.

Als u andere voorwaarden toevoegt aan de doelgroep, kunt u het aantal gebruikers dat wordt opgenomen, verminderen. Als u bijvoorbeeld Leeftijd of Regio toevoegt, of een voorwaarde op basis van een gebeurtenisaantal, kunt u een paar van de 99 gebruikers verwijderen die anders zouden worden opgenomen.

Doelgroep Beschrijving Configuratie
Kopers die waarschijnlijk binnen 7 dagen churnen Kopende gebruikers die in de komende 7 dagen waarschijnlijk niet uw property bezoeken.

Opnemen:

(gebeurtenis)

in_app_purchase OF purchase OF ecommerce_purchase

OF

(statistiek)

LTV > 0

EN

(voorspellende statistiek)

Kans op churnen > 80e percentiel

Gebruikers die waarschijnlijk binnen 7 dagen churnen Gebruikers die in de komende 7 dagen waarschijnlijk niet uw property bezoeken.

Opnemen:

(voorspellende statistiek)

Kans op churnen > 80e percentiel

Kopers die waarschijnlijk binnen 7 dagen kopen Gebruikers die in de komende 7 dagen waarschijnlijk een aankoop doen.

Opnemen:

(voorspellende statistiek)

Kans op aankoop > 90e percentiel

Kopers die waarschijnlijk binnen 7 dagen hun eerste aankoop doen Gebruikers die in de komende 7 dagen waarschijnlijk hun eerste aankoop doen.

Opnemen:

(voorspellende statistiek)

Kans op aankoop > 90e percentiel

EN

(statistiek)

LTV = 0

Uitsluiten:

(gebeurtenis)

in_app_purchase OF purchase OF ecommerce_purchase

Gebruikers die in de komende 28 dagen naar verwachting het meest uitgeven Gebruikers die in de komende 28 dagen naar verwachting de meeste opbrengst genereren.

Opnemen:

(voorspellende statistiek)

Voorspelde opbrengst > 95e percentiel