[GA4] Remarketing met Google Analytics-gegevens gebruiken

Meer informatie over de vereiste instellingen om Analytics-doelgroepen te gebruiken in Google Ads

Over remarketing

Met remarketing kunt u opnieuw contact leggen met gebruikers op basis van hun gedrag in uw app of op uw site. Wanneer gebruikers voldoen aan het gedragsprofiel voor een doelgroep (bijvoorbeeld Bereikt niveau 9), worden ze aan die doelgroep toegevoegd en komen ze in aanmerking voor advertenties die gerelateerd zijn aan dat eerdere gedrag.

In uw Google Analytics 4-property's kunt u doelgroepen maken op basis van elke combinatie van dimensies, statistieken en gebeurtenissen (bijvoorbeeld Android-gebruikers die gebeurtenissen hebben geactiveerd van het type in_app_purchase).

Analytics maakt ook automatisch 2 doelgroepen:

• Kopers: Gebruikers die een app hebben gekocht, een in-app-aankoop hebben gedaan of een aankoop hebben gedaan op de website
  • Alle gebruikers: Gebruikers die uw app hebben geïnstalleerd of sessies hebben gestart op uw website

Als u Analytics aan uw Google Ads-accounts koppelt en advertentiepersonalisatie aanzet, geldt het volgende:

• Doelgroepen die u maakt in Analytics, worden automatisch naar die accounts geëxporteerd en komen beschikbaar voor remarketing in het zoeknetwerk van Google, het Google Display Netwerk en op YouTube.
  • Analytics vult die doelgroepen aan met onlangs toegevoegde leden. Die doelgroepen komen gemiddeld binnen 1 dag beschikbaar voor gebruik in Google Ads.
  • U kunt de geschatte doelgroepgrootte op elk moment bekijken in Google Ads. Hoewel het voor nieuwe doelgroepen enige tijd kan duren voordat Google Ads de doelgroepen zodanig heeft ingevuld dat de geschatte grootte is bereikt, kunt u die doelgroepen in de tussentijd gebruiken in campagnes.

Als uw gegevens gebruikers-ID's bevatten, kan elke doelgroep die u maakt, alleen gebruikers bevatten die zijn gekoppeld aan die ID's. Als u een doelgroep op basis van gebruikers-ID's exporteert naar uw gekoppelde Google Ads-accounts, weerspiegelt de doelgroep alleen het laatste apparaat waarop een gebruikers-ID is waargenomen en worden gepersonaliseerde advertenties alleen weergegeven op die apparaten.

Google Ads-remarketing aanzetten

Als u remarketing wilt aanzetten in Google Ads met lijsten op basis van Analytics-doelgroepen die u maakt in uw Google Analytics 4-property's, doet u het volgende:

1. Activeer Google-signalen voor de property.
    Opmerking: Voor property's die zijn gemaakt vóór de toevoeging van de schakelaar voor Google-signalen (augustus 2018), hoeven Google-signalen niet te worden geactiveerd om remarketing aan te zetten.
  2. Koppel uw Google Ads- en Analytics-accounts. Zorg ervoor dat u de optie Gepersonaliseerd adverteren aanzetten selecteert.
  3. Het kan tot 2 dagen duren voordat de lijsten beschikbaar zijn in Google Ads.

Als u uw Google Analytics 4-property aan een Google Ads-manageraccount koppelt, hebben al deze beheerde accounts ook toegang tot uw doelgroepen.

Als u Analytics en Google Ads ontkoppelt, worden advertentiegroepen die remarketinglijsten op basis van Analytics-doelgroepen targeten, niet meer weergegeven.

De configuratie van een doelgroep wordt binnen een Analytics-property beheerd. Gebruikers van Google Ads kunnen geen wijzigingen aanbrengen in een doelgroep die de basis vormt voor een remarketinglijst.

Vind meer informatie over Google Ads-remarketing op basis van gegevens uit Google Analytics 4 of Firebase.

Dynamische remarketing instellen voor Google Ads

Dynamische remarketing voor websitebezoekers is niet beschikbaar in Google Analytics 4-property's.

Met dynamische remarketing kunt u aan uw app-gebruikers de advertenties tonen die relevant zijn voor de specifieke producten en services die ze hebben bekeken. U kunt dynamische remarketing voor uw app instellen in 3 stappen:

1. Zet Google Ads-remarketing aan volgens de bovenstaande instructies.
  2. Implementeer de aanbevolen gebeurtenissen voor uw bedrijfstype.
  3. Koppel uw Google Ads- en Analytics-accounts. (Opmerking: U moet gegevens van conversiegebeurtenissen delen vanuit zowel Analytics als Google Ads.)
  4. Stel in hoe uw app attributiegebeurtenissen verstuurt.

Instellingen voor Advertenties personaliseren

U kunt advertentiepersonalisatie op elk moment uitzetten voor gegevens die via een Google Analytics 4-property worden verzameld. Meer informatie

Gerelateerde bronnen

Gebruik Google Ads-remarketing om mensen te bereiken die uw site of app hebben bezocht.

Updates voor Google-doelgroepen