[GA4] Google Ad Manager-integrasjon

Knytt Google Analytics 4-områder sammen med Google Ad Manager.

Hvis du knytter Ad Manager-nettverket ditt sammen med et Google Analytics 4-område, får du se Analytics-app- og nettdata fra dette området i Ad Manager-rapportene dine.

Du kan finne inntektsdataene dine fra Ad Manager i Inntektsgenerering > Publisistannonser-rapportene og Utforskninger-arbeidsområdet i Google Analytics 4-området ditt.

Du etablerer tilknytningen fra Ad Manager. Finn ut mer

Når du har etablert tilknytningen, er den oppført under Administrator > Område-kolonnen > PRODUKTTILKNYTNINGER > Tilknyttede Ad Manager-kontoer i Analytics. Analytics-brukere som har rollen redigerer, kan fjerne tilknytningen.

Ad Manager-dimensjoner og -beregninger

Når du har knyttet Ad Manager-nettverket sammen med Google Analytics 4-området, får du se disse Ad Manager-dimensjonene og -beregningene i Analytics-rapportene:

Dimensjoner

Annonseformat (bruker verdien for dimensjonen for beholdningsformat i Ad Manager)

Annonsekilde (bruker navnet på eller nettverks-ID-en for Ad Manager)

Annonseenhet (bruker verdien for Ad Manager-annonseenhet (alle nivåer)-dimensjonen)

Sidebane, søkestreng og skjermklasse (bruker plasseringen av Ad Manager-annonseenheter)

Beregninger

Eksponering av annonseenheten (prosentandelen av tiden en bruker ser annonser)

Publisistens annonseklikk (Ad Manager-klikk)

Publisistens annonsevisninger (Ad Manager-visninger)

Total annonseinntekt (summen av alle annonseinntekter, dvs. Ad Manager-inntekter + andre annonseinntekter)

Forutsetninger

Tillatelser

For å opprette tilknytningen må du være administrator i Ad Manager og ha rollen redigerer i Analytics.

Tagger

Nettstedet ditt må samle inn data via den globale nettstedstaggen for Analytics.

For at du skal kunne se Google Ad Manager-rapporter i Analytics, må de fleste av taggene dine være Google Publisher-tagger.

Andre produktkonfigurasjoner

Google Ad Manager

Appen din må inneholde GMA SDK.

Firebase

Du må ha

Legg til appene dine i det aktuelle Firebase-prosjektet, og legg til Google Analytics for Firebase SDK i appene.

Knytt Google Analytics 4-området ditt sammen med Firebase-prosjektet, slik at appdataene dine vises i Analytics.