[GA4] Kohortutforskning

Hent ut statistikk basert på atferden og resultatene til brukergrupper som deler felles attributter.

En kohort er en gruppe brukere med felles kjennetegn som identifiseres via en Analytics-dimensjon i denne rapporten. Alle brukerne som har samme anskaffelsesdato, tilhører for eksempel samme kohort. Med kohortutforskning kan du utforske atferden disse gruppene utviser over tid i appen din eller på nettstedet ditt.

Et eksempel på kohortutforskning.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Opprett kohortutforskninger

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på  Utforsk til venstre på siden.
  1. Klikk på Malgalleri øverst på skjermen, og velg så Kohortutforskning-malen.
  2. Definer inkluderingskriteriet: Med dette mener vi vilkåret som kan brukes for å legge til brukere i den aktuelle kohorten.
  3. Fastsett returkriteriet: Med dette menes et påfølgende vilkår brukerne må innfri for å bli værende i kohorten.
  4. Overvåk hvordan brukernes atferd endres over tid, ved å se på kohorter fra ulike datoer.

Du kan for eksempel se hvor lang tid det tar før brukere du akkurat har skaffet deg, gjennomfører transaksjoner på nettstedet ditt. Du kan også se om denne verdien endres når du kjører en kampanje. Se også på hvor mange brukere du beholder over tid, og om den nye appdesignen kan heve lojalitetsfrekvensen.

Sånn fungerer kohortutforskning

I kohortutforskninger identifiseres først de brukerne som innfrir inkluderings- og returkriteriene du har valgt. Du kan opprette kohorter basert på datoen da du skaffet deg brukere, hendelser de har utløst, eller transaksjonene eller konverteringene de har hatt.

Kohorter er utelukkende basert på data om brukerens enhet. User-ID-er blir ikke tatt med i beregningen når du oppretter kohorter.

I kohortanalyser blir kohortene inndelt etter daglig, ukentlig eller månedlig granularitet. I datatabellen kan du se hvor mange brukere som tilhører hver kohort i perioden utforskningen omfatter.

Hver celle i datatabellen viser antallet brukere som oppfylte returkriteriet etter startdatoen. Hvis du for eksempel velger daglig som detaljnivå og ser på kohorten for 1. januar, representerer «Dag 1»-kolonnen det undersettet av brukere som innfrir inkluderingskriteriet 1. januar samt returkriteriet 2. januar.

Brukere tilordnes alle de kohortene der de innfrir inkluderingskriteriet. Hvis du for eksempel velger transaksjoner som inkluderingskriterium, blir en bruker som fullfører en transaksjon i hver uke som utforskningen omfatter, tilordnet hver rad (kohort) i tabellen.

Konfigurer kohortutforskninger

Inkludering i kohorter

Definerer det innledende vilkåret brukere må oppfylle for å tas med i en kohort.

• Første kontaktpunkt (dato for brukeranskaffelse): Her vises det til den første gangen brukeren besøkte appen din eller nettstedet ditt, som registrert av dette Google Analytics-området.
  • Enhver hendelse: Dette viser til den første hendelsen brukeren utløste i datoperioden utforskningen omfatter.
  • Enhver transaksjon: Dette viser til den første gangen brukeren gjennomførte en transaksjon i datoperioden utforskningen omfatter.
  • Enhver konvertering: Dette viser til den første gangen brukeren utløste en konverteringshendelse i datoperioden utforskningen omfatter.
  • Annet: Dette er en bestemt hendelse som er utløst av brukeren.

Returkriterier

Returkriterier definerer vilkårene brukere må innfri for å tas med i en kohort.

• Enhver hendelse: Brukeren utløser minst én hendelse i løpet av utforskningsperioden.
  • Enhver transaksjon: Brukeren har minst én transaksjonshendelse i løpet av utforskningsperioden.
  • Enhver konvertering: Brukeren utløser minst én konverteringshendelse i løpet av utforskningsperioden.
  • Annet: Dette er en bestemt hendelse som er utløst av brukeren i løpet av utforskningsperioden.
Du kan for eksempel bruke kohortutforskninger for å se hvordan produktkvaliteten påvirker brukerlojaliteten. Dette gjør du ved å definere en kohort som omfatter brukere som har opplevd en feil, og som så avinstallerte appen din.

Følg denne fremgangsmåten:

• Finn Annet-delen, og velg en egendefinert feilhendelse du har definert for kohortinkludering.
  • Velg app_remove-hendelsen for returkriteriene, også dette i Annetdelen.

Kohortgranularitet

Definerer den innledende og returnerende tidsrammen kohorten skal omfatte. Returtidens granularitet tilsvarer kohortgranulariteten. Velg mellom disse alternativene:

• Daglig: fra midnatt til midnatt i tidssonen for det aktuelle området
  • Ukentlig: fra søndag til og med lørdag – ikke en løpende periode på sju dager
  • Månedlig: fra begynnelsen til slutten av måneden

Kohortberegning

I kohortberegningen blir det fastslått hvordan brukeraktivitet gjennom hele utforskningsperioden bidrar til verdiberegningen i hver celle i utforskningen. De finnes tre beregningstyper:

Standard

Hver celle omfatter alle kohortbrukere som oppfyller returkriteriene for den aktuelle perioden, uavhengig av om de oppfyller kriteriene for andre perioder eller ikke. Beregningen viser den samlede verdien for den aktuelle perioden.

Løpende

Hver celle inneholder alle kohortbrukere som oppfyller returkriteriene for den aktuelle perioden, i tillegg til alle tidligere perioder. Beregningen viser den samlede verdien for den aktuelle perioden.

Samlet

Hver celle inneholder alle kohortbrukerne som innfrir returkriteriene i en hvilken som helst periode i utforskningen. I beregningen kan du se den samlede totalverdien for hver periode.

Detaljert informasjon

Hver kohort blir delt inn i undergrupper med utgangspunkt i en valgt dimensjon. Du kan dermed lett sammenligne hvordan den aktuelle kohorten endres langs denne dimensjonen.

Du kan for eksempel inndele kohortene for appfeil du har definert ovenfor, i mobilmodell for å se om det finnes problemer på bestemte enheter.

Verdier

Det er verdiene som avgjør hvilken beregning som skal vises i kohorttabellen. I Aktive brukere kan du for eksempel se hvor mange aktive brukere som innfrir kriteriet for å bli tatt med i hver celle i tabellen.

Kohortkonfigurasjonen er forklart ovenfor visualiseringen.

En forklaring av kohortutforskning

Eksempel 1

Et eksempel på kohortutforskning: inkluderingskriterier = datoen for brukeranskaffelse.

Mellom 6. oktober og 12. oktober skaffet du deg 17 093 brukere på nettstedet ditt.

Disse 17 093 nye brukerne gjennomførte 176 transaksjoner i løpet av den samme uken du skaffet deg dem (6.–12. oktober).

De samme 17 093 brukerne gjennomførte 38 transaksjoner i løpet av den påfølgende uken (altså 13.–19. oktober).

Eksempel 2

Et eksempel på kohortutforskning: returkriterier = enhver transaksjon.

Mellom 6. oktober og 12. oktober skaffet du deg 17 093 nye brukere på nettstedet ditt.

Av de 17 093 brukerne du skaffet deg i uken fra 6. til 12. oktober, gjennomførte 171 av dem minst én transaksjon i løpet av den samme uken du skaffet deg dem (6.–12. oktober).

Av de 17 093 nye brukerne du skaffet deg i uken fra 6. oktober til 12. oktober, gjennomførte 31 av dem minst én transaksjon i løpet av den påfølgende uken (altså 13.–19. oktober).

Tredje eksempel

Et eksempel på kohortutforskning: ukentlige transaksjoner.

Mellom 6. oktober og 12. oktober hadde du 270 brukere som gjennomførte minst én transaksjon på nettstedet ditt.

Av de 270 brukerne som hadde minst én transaksjon i løpet av denne tiden, gjennomførte 14 av dem minst én transaksjon i løpet av den påfølgende uken (altså 13.–19. oktober).

Eksempel 4

Et eksempel på kohortutforskning: inndelingsdimensjon.

I dette eksempelet kan du se følgene av å legge til Enhetskategori som inndelingsdimensjon. Hver kohort er inndelt i samsvar med enhetstypen brukeren benyttet seg av da du skaffet deg vedkommende som bruker (mobil, nettbrett eller datamaskin).

Når du tar med en inndelingsdimensjon, blir brukerne bare tilskrevet den første forekomsten av inndelingsverdien som gjelder for dem. Tenk deg for eksempel at bruker A først opptrer som mobilbruker og så returnerer på den samme dagen som datamaskinbruker. Bruker A vises da bare i mobilinndelingen for den aktuelle kohorten.

Begrensninger pålagt kohortutforskning

• Kohortutforskninger kan maksimalt omfatte 60 kohorter.
  • Hvis du bruker en inndelingsdimensjon, blir utelukkende de 15 øverste verdiene for den aktuelle dimensjonen vist.
  • Demografiske dimensjoner er underlagt grenseverdier. Hvis antallet brukere i kohorten er for lavt til at brukernes anonymitet kan garanteres, blir ikke disse brukerne tatt med i utforskningen.