Avanserte innstillinger for å tillate personlig tilpasning av annonser

Denne artikkelen omhandler både Google Analytics 4 og Universal Analytics.

Med de avanserte innstillingene for personlig tilpasning av annonser (i områdeinnstillingene) kan du slå av eller på personlig tilpasning av annonser for brukere som kommer fra støttede land (alle eller enkeltvis) og/eller amerikanske delstater (alle eller enkeltvis). Hvis du endrer innstillingene, har dette innvirkning på data som samles inn i tiden fremover, men det har ikke tilbakevirkende kraft. Hvis du slår av personlig tilpasning av annonser, kan du fortsatt bruke analysedata fra det aktuelle området til måling og personlig tilpasning av innhold (f.eks. A/B-testing i Firebase).

Hvis du slår av personlig tilpasning av annonser i en gitt region, blir alle hendelser som samles inn fra denne regionen, merket som ikke kvalifisert for bruk til personlig tilpasning av annonser (det tillates m.a.o. bare annonser som ikke er personlig tilpasset). Dette betyr at alle konverteringer fra disse regionene blir merket som ikke kvalifisert for bruk til personlig tilpasning av annonser, også når de eksporteres til de tilknyttede annonsekontoene dine. I tillegg blir ikke eventuelle brukere bosatt i regioner der denne innstillingen er slått av, lagt til i lister som kan bli eksportert til de tilknyttede annonsekontoene. Dette gjelder selv om lister som allerede er eksportert, ikke blir påvirket av dette.

Du kan fortsatt bruke alle hendelser som samles inn fra området, og eventuelle målgrupper som er basert på disse dataene, i rapporter i Analytics, i utforskninger og i forbindelse med utarbeiding av målgrupper. De kan også eksporteres til produkter som ikke har noe med annonsering å gjøre.

Denne innstillingen er gjeldende selv når du har gjort følgende:

• Du har etablert Analytics-integrasjoner som legger til rette for importering/eksportering av målgrupper og konverteringer med annonseringsprodukter og andre produkter.
  • Du har valgt å ta med eller ekskludere hendelser og brukeregenskaper med hensyn til personlig tilpasning av annonser.
  • Du har valgt å merke spesifikke hendelser som «annonser som ikke er personlig tilpasset», manuelt eller på andre måter enn via denne kontrollens virkeområde, under innsamling av data.

Sånn kan du forhindre at data fra områder kan brukes til personlig tilpasning av annonser

Du må ha redigeringstilgang for å kunne administrere disse innstillingene for et Google Analytics-område.

Følg denne fremgangsmåten for Google Analytics 4-områder:

1. Klikk på Datainnsamling under Innsamling og endring av data i Administrator-delen.
  2. Vis panelet under Avanserte innstillinger for å tillate personlig tilpasning av annonser.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Slå av bryteren for hver geografiske region du vil ekskludere, og klikk så på Bruk.

Følg denne fremgangsmåten i Universal Analytics-områder:

1. Logg på Analytics.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Klikk på Sporingsinformasjon > Datainnsamling i Område-kolonnen.
  4. Vis panelet under Avanserte innstillinger for å tillate personlig tilpasning av annonser.
  5. Klikk på Innstillinger.
  6. Slå av bryteren for hver geografiske region du vil ekskludere, og klikk så på Bruk.

Sånn kan du tillate at data fra områder kan brukes til personlig tilpasning av annonser

Følg veiledningen ovenfor, men slå på bryteren.

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under Produkttilknytninger i Administrator-delen.
  2. Velg den tilknyttede Google Ads-kontoen du vil endre.
  3. Slå bryteren på eller av under Slå på personlig tilpasset annonsering.
  4. Klikk på Lagre.

Andre kontroller for personlig tilpasning av annonser

Hvis du vil slå av personlig tilpasning av annonser for en enkelthendelse eller én enkelt brukeregenskap i stedet for alle hendelsene i et område, kan du vurdere å bruke andre kontroller: