Tämä artikkeli käsittelee Universal Analyticsia. Jos käytät seuraavan sukupolven Google Analyticsia, tutustu tämän ohjekeskuksen Google Analytics 4 ‑omaisuuksia koskevaan osioon.

Lisäasetukset mainosten personoinnin sallimiseen

Mittauskokonaisuuden asetuksista löytyviä lisäasetuksia käyttämällä voit sallia tai estää mainosten personoinnin sellaisille käyttäjille, jotka ovat jossakin tai missä tahansa tuetussa maassa tai Yhdysvaltojen osavaltiossa. Asetus koskee tulevaa datan keräämistä, eikä se vaikuta takautuvasti aiemmin kerättyyn dataan. Mainosten personoinnin käytöstä poistaminen ei vaikuta siihen, miten voit käyttää kyseisen mittauskokonaisuuden analytiikkadataa mittauksiin ja sisällön personointiin (esim. A/B-testit Optimizessa tai Firebasessa).

Jos estät mainosten personoinnin tietyllä alueella, kaikkiin näillä alueilla kerättyihin tapahtumiin lisätään merkintä siitä, että ne eivät ole käytettävissä mainosten personointiin (eli ne merkitään personoimattomiksi mainoksiksi). Tämä tarkoittaa, että kaikkiin näiltä alueilta peräisin oleviin konversioihin lisätään merkitä siitä, että ne eivät ole käytettävissä mainosten personointiin. Merkintä pysyy myös siinä tapauksessa, että konversiot viedään linkitetyille mainostileille. Lisäksi sellaisessa sijainnissa olevia loppukäyttäjiä, jossa mainosten personointi on poistettu käytöstä, ei lisätä luetteloihin, jotka voidaan viedä linkitetyille mainostileillesi. Tämä ei kuitenkaan vaikuta luetteloihin, jotka on viety jo aiemmin.

Kaikki mittauskokonaisuuden kerätyt tapahtumat ja kaikki kyseiseen dataan perustuvat yleisöt ovat edelleen käytettävissä Analyticsin raportointia, Analyysia ja yleisöjen koostamista varten. Niitä voidaan myös viedä muihin kuin mainontatuotteisiin, kuten Optimizeen.

Tämä asetus pysyy voimassa seuraaviin asioihin katsomatta:

• Analytics-integroinnit, jotka mahdollistavat yleisöjen ja konversioiden importoinnin/eksportoinnin mainontatuotteisiin ja muihin tuotteisiin
  • mainosten personointiin sisällytetyt tai siitä poissuljetut tapahtumat ja käyttäjän ominaisuudet
  • manuaalisesti tai keräämisen yhteydessä (muutoin kuin tämän asetuksen vaikutuksesta) lisätty merkintä siitä, että tiettyä tapahtumaa ei voi käyttää mainonnan personointiin.

Mittauskokonaisuusdatan poissulkeminen mainosten personoinnista

Sinulla on oltava muokkaajan rooli, jotta voit muuttaa näitä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden asetuksia.

Tee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudessa näin:

1. Kirjaudu Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Data-asetukset > Datan kerääminen.
  4. Laajenna paneeli Lisäasetukset mainosten personointia varten ‑kohdasta.
  5. Klikkaa Asetukset.
  6. Laita kunkin poissuljettavan maantieteellisen alueen valitsin pois päältä ja klikkaa sitten Käytä.

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessa:

1. Kirjaudu Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Seurantatiedot > Datan kerääminen.
  4. Laajenna paneeli Lisäasetukset mainosten personointia varten ‑kohdasta.
  5. Klikkaa Asetukset.
  6. Laita kunkin poissuljettavan maantieteellisen alueen valitsin pois päältä ja klikkaa sitten Käytä.

Mittauskokonaisuusdatan käytön salliminen mainosten personointiin

Seuraa yllä olevia ohjeita, mutta laita lopuksi valitsin päälle.

Muut mainosten personoinnin asetukset

Jos haluat poistaa mainosten personoinnin käytöstä yhden tapahtuman tai käyttäjän ominaisuuden osalta (mittauskokonaisuuden kaikkien tapahtumien sijaan), voit käyttää muita asetuksia: