[GA4] Avancerede indstillinger til at tillade personlig tilpasning af annoncer

Denne artikel gælder både for Google Analytics 4 og Universal Analytics.

Brug de avancerede indstillinger til muliggørelse af annoncetilpasning (under Ejendomsindstillinger) til at aktivere eller deaktivere annoncetilpasning for brugere fra et af de understøttede lande og/eller USA. Indstillingen træder i kraft for dataindsamling fremover og anvendes altså ikke med tilbagevirkende kraft (for allerede indsamlede data). Deaktivering af personlig tilpasning af annoncer får ingen konsekvenser for muligheden for at bruge analysedata fra denne ejendom til måling og personlig tilpasning (f.eks. via A/B-test i Firebase).

Hvis du deaktiverer personlig tilpasning af annoncer for en bestemt region, bliver alle hændelser, som er indsamlet derfra, markeret som hændelser, der ikke er kvalificerede til brug i forbindelse med personlig tilpasning af annoncer, hvilket vil sige, at der kun er mulighed for visning af ikke-personligt tilpassede annoncer (NPA, non-personalized ads). Det betyder altså, at alle konverteringer fra den pågældende region markeres som konverteringer, der ikke må bruges i forbindelse med personlig tilpasning af annoncer, selv hvis de eksporteres til dine tilknyttede annoncekonti. Desuden bliver slutbrugere fra en lokation, for hvilken personlig tilpasning af annoncer er deaktiveret, ikke føjet til lister, der kan eksporteres til dine tilknyttede annoncekonti, men allerede eksporterede lister bliver ikke berørt af dette.

Alle hændelser, der er indsamlet for ejendommen, og eventuelle målgrupper, som er baseret på disse data, er stadig tilgængelige i Analytics med henblik på brug i rapporter, udforskninger og målgrupper og kan eksporteres til andre produkter end annonceringsprodukter.

Denne indstilling forbliver i kraft, også selvom du har foretaget konfiguration af følgende:

• Analytics-integrationer, der muliggør import/eksport af målgrupper og konverteringer med annoncering og andre produkter
  • Inkludering/udelukkelse af hændelser og brugeregenskaber i forbindelse med annoncetilpasning
  • Identifikation af eventuelle specifikke hændelser som annoncer uden personlig målretning, manuelt eller bortset fra eventuelle virkninger af denne kontrol under indsamling

For at udelukke ejendomsdata fra at blive brugt til personlig tilpasning af annoncer

Du skal have rollen Redaktør for at kunne administrere disse indstillinger for en Google Analytics-ejendom.

I en Google Analytics 4-ejendom

1. Klik på Dataindsamling under Dataindsamling og ændring i Administrator.
  2. Udvid panelet under Avancerede indstillinger til at tillade personlig tilpasning af annoncer.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Deaktiver kontakten for alle de geografiske regioner, du vil ekskludere, og klik på Anvend.

I en Universal Analytics-ejendom

1. Log ind på Analytics.
  2. Klik på Administrator.
  3. Klik på Sporingsoplysninger > Dataindsamling i kolonnen Ejendom.
  4. Udvid panelet under Avancerede indstillinger til at tillade personlig tilpasning af annoncer.
  5. Klik på Indstillinger.
  6. Deaktiver kontakten for alle de geografiske regioner, du vil ekskludere, og klik på Anvend.

Sådan tillader du, at ejendomsdata bruges til personlig tilpasning af annoncer

Følg vejledningen ovenfor, men slå kontakten til.

1. Klik på Google Ads-tilknytninger under Produkttilknytninger i sektionen Administrator.
  2. Vælg den tilknyttede Google Ads-konto, du vil redigere.
  3. Slå kontakten under Aktivér personligt tilpasset annoncering til eller fra.
  4. Klik på Gem.

Andre indstillinger for personlig tilpasning af annoncer

Hvis du vil deaktivere annoncetilpasning for en enkelt hændelse eller brugeregenskab og ikke for alle hændelser i en ejendom, er der andre styringselementer, du kan overveje at bruge.