Denne artikel omhandler Universal Analytics-ejendomme, hvor databehandlingen ophører den 1. juli 2023 (for Analytics 360-ejendommes vedkommende sker det den 1. oktober 2023). Begynd at bruge en Google Analytics 4-ejendom, hvis du ikke allerede gør det.

Avancerede indstillinger til at tillade annoncetilpasning

Denne artikel gælder både for Google Analytics 4 og Universal Analytics.

Brug de avancerede indstillinger til muliggørelse af annoncetilpasning (under Ejendomsindstillinger) til at aktivere eller deaktivere annoncetilpasning for brugere fra et af de understøttede lande og/eller USA. Indstillingen træder i kraft for dataindsamling fremover og anvendes altså ikke med tilbagevirkende kraft (for allerede indsamlede data). Deaktivering af annoncetilpasning påvirker ikke din mulighed for at bruge analysedata fra denne ejendom til måling og indholdstilpasning (f.eks. A/B-test i Optimize eller Firebase).

Hvis du deaktiverer annoncetilpasning for en bestemt region, bliver alle hændelser, som er indsamlet derfra, markeret som hændelser, der ikke kvalificerede til brug ifm. annoncetilpasning (ikke-tilpassede annoncer). Det betyder, at alle konverteringer fra den pågældende region markeres som konverteringer, der ikke må bruges ifm. annoncetilpasning, selv hvis de eksporteres til dine linkede annoncekonti. Desuden vil en slutbruger, der kommer fra en deaktiveret lokation, ikke blive føjet til nogen lister, der kan eksporteres til dine tilknyttede annoncekonti. Lister, som allerede er blevet eksporteret, vil dog ikke blive påvirket.

Alle hændelser, der er indsamlet for ejendommen, og eventuelle målgrupper, som er baseret på disse data, er stadig tilgængelige i Analytics til brug i rapporter, analyse og opbygning af målgrupper og kan eksporteres til ikke-annoncekonti som Optimize.

Denne indstilling forbliver i kraft, selv når du har konfigureret følgende:

• Analytics-integrationer, der muliggør import/eksport af målgrupper og konverteringer med annoncering og andre produkter
  • Inkludering/udelukkelse af hændelser og brugeregenskaber i forbindelse med annoncetilpasning
  • Identifikation af eventuelle specifikke hændelser som annoncer uden personlig målretning, manuelt eller bortset fra eventuelle virkninger af denne kontrol under indsamling

For at udelukke ejendomsdata fra at blive brugt til at tilpasse annoncer

Du skal have rollen Redaktør for at kunne administrere disse indstillinger for en Google Analytics-ejendom.

I en Google Analytics 4-ejendom

1. Log ind på Analytics.
  2. Klik på Administrator.
  3. Gå til kolonnen Ejendom, og klik på Dataindstillinger > Dataindsamling.
  4. Udvid panelet under Avancerede indstillinger til at tillade annoncetilpasning.
  5. Klik på Indstillinger.
  6. Slå kontakten fra for alle de geografiske område, du vil udelukke, og klik derefter på Anvend.

I en Universal Analytics-ejendom

1. Log ind på Analytics.
  2. Klik på Administrator.
  3. Klik på Sporingsoplysninger > Dataindsamling i kolonnen Ejendom.
  4. Udvid panelet under Avancerede indstillinger til at tillade annoncetilpasning.
  5. Klik på Indstillinger.
  6. Slå kontakten fra for alle de geografiske område, du vil udelukke, og klik derefter på Anvend.

Sådan tillader du, at ejendomsdata bruges til tilpasning af annoncer

Følg vejledningen ovenfor, men slå kontakten til.

Andre styringselementer til annoncetilpasning

Hvis du vil deaktivere annoncetilpasning for en enkelt hændelse eller brugeregenskab og ikke for alle hændelser i en ejendom, er der andre styringselementer, du kan overveje at bruge.