Datan poistamispyynnöt (Universal Analytics)

Tämän ominaisuuden käyttö edellyttää, että sinulla on muokkaajan rooli.

Jos haluat jostakin syystä poistaa dataa Analytics-palvelimilta, voit pyytää poistamista käyttämällä datan poistamispyyntöominaisuutta.

Aktiivisia (odottavia) pyyntöjä voi olla kerralla enintään 250 omaisuutta kohden.

Uusimmat pyynnöt näkyvät kohdassa Omaisuus-sarake > Datan poistamispyynnöt.

1. Kirjaudu Google Analyticsiin..
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamasi omaisuuden kohdalle.
  3. Klikkaa OMAISUUS-sarakkeesta Datan poistopyynnöt.

Taulukko sisältää uusimmat pyyntösi.
  4. Voit tehdä uuden pyynnön klikkaamalla Luo datan poistopyyntö.
  5. Valitse alkamis- ja päättymispäivät.

Muista, että poistamisprosessissa käytetään UTC-aikavyöhykettä eikä tilisi aikavyöhykettä, joten sinun voi olla tarpeen muokata alkamis- ja päättymispäiviä, jotta kaikki haluamasi data poistetaan varmasti.
  6. Valitse poistettavat datakentät.

Voit valita Kaikki, jos haluat poistaa kaiken mittauskokonaisuuteen liittyvän datan, tai valita yhden tai useamman yksittäisen kentän (esim. URL-osoite, Sivun otsikko, Tapahtumaluokka).

Analyticsin datan koontitavan takia dataa saatetaan poistaa myös valitsemaasi alkamispäivää edeltäviltä ja päättymispäivää seuraavilta kolmelta päivältä.
  7. Klikkaa Lähetä.

Käyttäjille, joilla on muokkaajan rooli, ilmoitetaan pyynnöstä sähköpostitse. Poistamista edeltää seitsemän päivän lisäaika, joka alkaa pyynnön tekemisestä. Kuka tahansa järjestelmänvalvoja voi perua pyynnön lisäajan kuluessa.

Käyttäjille, joilla on muokkaajan rooli, ilmoitetaan myös, kun datan poistaminen alkaa ja päättyy. Kun poistaminen on alkanut, et voi enää perua pyyntöä.