Om attribusjonskanaler

Finn ut hvordan trafikken din klassifiseres i attribusjon.
Attribusjonsfunksjonen er foreløpig i betaversjon.

Kanaler er regelbaserte grupperinger av hendelsene dine. I alle attribusjonsrapporter er dataene dine organisert i henhold til systemdefinerte kanaler for attribusjon, for eksempel organisk søk og e-post. Dette gjør at du raskt kan kontrollere hvilke resultater du oppnår med de enkelte trafikkanalene.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Attribusjonskanaler kontra Google Analytics-kanaler

Attribusjon har et eget sett med kanalgrupperinger fra andre deler av Analytics. Finn ut mer om de andre kanalgrupperingene som er tilgjengelige i Analytics.

I den systemdefinerte kanalgrupperingen i attribusjon er det gjort en rekke forbedringer sammenlignet med standardkanalgrupperingen i Google Analytics, deriblant

Google Analytics-kanal Attribusjonskanaler
Betalt søk Shopping
Generisk betalt søk Betalt merkevaresøk
Displaynettverket Generelle bannerannonser
Remarketing i Displaynettverket

Disse mindre segmentene er viktige med tanke på attribusjonsformål ettersom hver av disse kategoriene kan spille en bestemt rolle i den vanlige kundereisen.

Ved å følge veiledningen nedenfor kan du se hvordan de ulike attribusjonskanalene tilordnes til Google Analytics-kanalene i rapporten Sammenligning av modeller:

1. Klikk på Rediger rapport øverst til høyre for å åpne kontrollpanelet.
  2. Klikk på Legg til nedenfor Dimensjoner.
  3. Under Analytics klikker du på Standard Analytics-kanalgruppering.

Dimensjonen Standard Analytics-kanalgruppering gjenspeiler standardkanalgrupperingen for den tilknyttede Analytics-rapporteringsvisningen. Du kan redigere standardkanalgrupperingen i Analytics for å endre dimensjonene som vises av den standard Analytics-kanalgrupperingen i attribusjon. Endringer du gjør i den standard Analytics-kanalgrupperingen, har ingen innvirkning på attribusjonskanalgruppene.

Definisjoner av ulike attribusjonskanaler

Definisjonene nedenfor gjenspeiler det nåværende synet i attribusjon på hva som utgjør de ulike kanalene i Kanal-dimensjonen. Selv om disse definisjonene kan bli endret i takt med at markedet utvikler seg, gjør vi de gjeldende definisjonene tilgjengelige her som referanse.

Merk: I definisjonene av de ulike attribusjonskanalene skilles det ikke mellom små og store bokstaver.
Rekkefølge for bruk Kanaler Betalt/gratis Definisjon
1 Direkte besøk Gratis GA-kilden samsvarer eksakt med direkte besøk
OG (GA-mediet samsvarer eksakt med (ikke angitt) ELLER GA-mediet samsvarer eksakt med (ingen))
2 Organisk søk Gratis GA-mediet samsvarer eksakt med organisk søk
3 Shopping Betalt

GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG Shopping-kampanjen samsvarer med Ja OG (Shopping-kampanjen samsvarer med JA ELLER GA-kampanjen inneholder (shopping)

4 Betalt merkevaresøk Betalt GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG GA-annonsedistribusjonsnettverket samsvarer ikke eksakt med NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY|NETWORK_CONTENT OG Merkevaresøk / generisk betalt søk samsvarer med merkevaresøk
5 Generisk betalt søk Betalt GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG GA-annonsedistribusjonsnettverket samsvarer ikke eksakt med NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY|NETWORK_CONTENT OG Merkevaresøk / generisk betalt søk samsvarer med ^(Generic|Unknown)$
6 Remarketing i Displaynettverket Betalt (GA-kilden inneholder (criteo ELLER adroll)
ELLER GA-kampanjen inneholder (remarketing ELLER retargeting) ELLER GA-målrettingstypen samsvarer med brukerlisten) OG (GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(display|cpm|banner|cpc)$ ELLER GA-annonsedistribusjonsnettverket samsvarer eksakt med (NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY ELLER NETWORK_CONTENT))
7 Generelle bannerannonser Betalt GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(display|cpm|banner)$
ELLER GA-annonsedistribusjonsnettverket samsvarer eksakt med NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY|NETWORK_CONTENT
8 Video Betalt (GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(video)$
9 Betalte sosiale annonser Betalt Henvisningen for sosiale kilder samsvarer eksakt med Ja
OG GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(cpc|ppc|paid)$
10 Organiske sosiale annonser  Gratis Henvisningen for sosiale kilder samsvarer eksakt med Ja
ELLER GA-mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(social|social-network|social-media|sm|social network|social media)$
11 E-post Gratis GA-mediet samsvarer eksakt med e-post
12 Samarbeidspartnere Betalt GA-mediet samsvarer eksakt med samarbeidspartnere
13 Henvisning Gratis GA-mediet samsvarer eksakt med henvisning
14 Annet Betalt [alt som ikke samsvarer med noen av kanalene ovenfor]
  Kan ikke tilskrives noe Ikke aktuelt Reservert for konverteringer uten tidligere hendelser

Om remarketingkanalen for Displaynettverket

Attribusjon kan fange opp både remarketinghendelser i Google Displaynettverk og remarketinghendelser som ikke er i Google Displaynettverk. For at rapporteringen skal bli så nøyaktig som mulig, bør du bruke automatisk merking for remarketing i Google Displaynettverk. Hvis du bruker manuell merking eller en remarketingtjeneste som ikke er fra Google, må du sørge for å merke nettadressene dine på riktig måte (f.eks. utm_campaign=remarketing eller utm_campaign=retargeting).

Finn ut mer om kanaler i Google Analytics