Om tilskrivningskanaler

Få oplysninger om, hvordan din trafik klassificeres i Tilskrivning.
Tilskrivning er i øjeblikket tilgængelig som beta-funktion.

Kanaler er regelbaserede grupperinger af dine hændelser. I tilskrivningsrapporterne kan du se dine data organiseret efter de systemdefinerede kanaler i Tilskrivning, f.eks. Organisk søgning og Mail. Det giver dig mulighed for hurtigt at tjekke effektiviteten for hver enkelt af dine trafikkanaler.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Tilskrivningskanaler ift. Google Analytics-kanaler

Tilskrivning har et separat sæt kanalgrupperinger, som er forskellige fra dem i de andre dele af Analytics. Få flere oplysninger om de andre kanalgrupperinger, der er tilgængelige i Analytics.

De systemdefinerede kanalgrupperinger i Tilskrivning omfatter flere forbedringer i forhold til standardkanalgrupperingen i Google Analytics, herunder:

Google Analytics-kanal Tilskrivningskanaler
Betalt søgning Shopping
Betalt søgning – generisk Betalt søgning – brand
Visning Displaynetværket – generelt
Remarketing på Displaynetværket

Disse mindre segmenter er vigtige i forbindelse med tilskrivning, fordi hver af disse kategorier kan spille en særlig rolle i den typiske kunderejse.

Du kan se, hvordan tilskrivningskanalerne matcher Google Analytics-kanalerne i rapporten Sammenligning af modeller ved at følge denne vejledning:

1. Klik på Rediger rapport øverst til højre for at åbne kontrolpanelet.
  2. Klik på Tilføj under Dimensioner.
  3. Klik på Standardkanalgruppering i Google Analytics under Analytics.

Dimensionen Standardkanalgruppering i Analytics afspejler standardkanalgrupperingen i den tilknyttede Analytics-visning. Du kan redigere din standardkanalgruppering i Analytics, hvis du vil ændre de dimensioner, der dukker op i Analytics-standardkanalgrupperingen i Tilskrivning. Ændringer, som du foretager i Analytics-standardkanalgrupperingen, påvirker ikke kanalgrupperne i Tilskrivning.

Definitioner af tilskrivningskanaler

Definitionerne nedenfor giver et aktuelt overblik over hver enkelt kanal i dimensionen Kanal i Tilskrivning. De aktuelle definitioner er vejledende og kan måske ændre sig, i takt med at markedet udvikler sig.

Bemærk: Definitionerne af tilskrivningskanalerne skelner ikke mellem store og små bogstaver.
Anvendt rækkefølge Kanaler Betalt/gratis Definition
1 Direkte Gratis Google Analytics er et match af direkte
OG (Google Analytics-medium er et eksakt match af (ikke angivet) ELLER Google Analytics-medium er et match af (ingen))
2 Organisk søgning Gratis Google Analytics-medium er et eksakt match af organisk
3 Shopping Betalt

Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG Shopping-kampagne matcher Ja OG (Shopping-kampagne matcher JA ELLER Google Analytics-kampagne indeholder (shopping))

4 Betalt søgning – brand Betalt Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG Google Analytics-annoncedistributionsnetværk er ikke et eksakt match af NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY|NETWORK_CONTENT OG Brand/Generisk matcher Brand
5 Betalt søgning – generisk Betalt Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(cpc|ppc|paidsearch)$
OG Google Analytics-annoncedistributionsnetværk er ikke et eksakt match af NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY|NETWORK_CONTENT OG Brand/Generisk matcher ^(Generic|Unknown)$
6 Remarketing på Displaynetværket Betalt (Google Analytics-kilde indeholder (criteo ELLER adroll)
ELLER Google Analytics-kampagne indeholder (remarketing ELLER retargeting) ELLER Google Analytics-målretningstype matcher Brugerliste) OG Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(display|cpm|banner|cpc)$ ELLER Google Analytics-annoncedistributionsnetværk er et eksakt match af (NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY OR NETWORK_CONTENT))
7 Displaynetværket – generelt Betalt Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(display|cpm|banner)$
ELLER Google Analytics-annoncedistributionsnetværk er et eksakt match af NETWORK_MOBILE_APP_DISPLAY|NETWORK_CONTENT
8 Video Betalt Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(video)$
9 Betalt – sociale netværk Betalt Henvisning til social kilde er et eksakt match af Ja
OG Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(cpc|ppc|paid)$
10 Organisk – sociale netværk  Gratis Henvisning til social kilde er et eksakt match af Ja
ELLER Google Analytics-medium matcher det regulære udtryk ^(social|social-network|social-media|sm|social network|social media)$
11 Mail Gratis Google Analytics-medium er et eksakt match af mail
12 Tilknyttede virksomheder Betalt Google Analytics-medium er et eksakt match af tilknyttet virksomhed
13 Henvisning Gratis Google Analytics-medium er et eksakt match af henvisning
14 Andet Betalt [alt, der ikke matcher nogen af kanalerne ovenfor]
  Kan ikke tilskrives Ikke tilgængelig Reserveret til konverteringer uden forudgående hændelser

Om kanalen til remarketing på Displaynetværket

Tilskrivning kan fange både remarketinghændelser på Google Displaynetværket og remarketinghændelser, der ikke stammer fra Google. For at få den mest nøjagtige rapportering bør du bruge automatisk tagging til remarketing på Google Displaynetværket. Hvis du bruger manuel tagging, eller hvis du ikke bruger Google-remarketing, skal du sørge for at tagge dine webadresser nøjagtigt (f.eks. utm_campaign=remarketing eller utm_campaign=retargeting).

Få flere oplysninger om kanaler i Google Analytics