Användarhantering för Attribution-projekt

Lägg till, redigera och ta bort användare i Attribution.
Attribution är för närvarande en betafunktion.

Attribution-projekt ärver användarbehörigheter från ditt Analytics-konto, på liknande sätt som när egendomar ärver användarbehörigheter. Det innebär att alla användare med Analytics-behörighet på kontonivå även har åtkomst till ditt Attribution-projekt, ifall du inte anger något annat.

Om du har rollen som Administratör för antingen Analytics-kontot eller ett Attribution-projekt kan du även skapa nya användare och redigera behörigheter på Attribution-projektnivå.

Innehåll i artikeln:

Om behörighetsnivåer

Du kan välja en eller flera av följande tre behörighetstyper: Obs! Rollen Analytiker gäller inte för Attribution-projekt.

Roll Förklaring
Administratör

Kan hantera kontoanvändare (lägga till/radera användare, tilldela behörigheter). Omfattar inte redigerare eller analytiker.

Kan ge fullständiga behörigheter till alla användare, inklusive sig själva, för alla konton, egendomar och vyer för vilka de har denna behörighet.

Redigerare

Kan utföra administrativa och rapportrelaterade funktioner och visa rapportdata men inte hantera användare.

För att skapa ett Attribution-projekt krävs rollen som redigerare på kontonivå.

För att radera eller ändra projektet krävs rollen som redigerare på Attribution-projektnivå.

Läsbehörig Kan visa rapport- och konfigurationsdata. Kan manipulera data i rapporter (till exempel filtrera en rapport eller lägga till sekundära dimensioner).

Lägga till användare

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Använd kontoväljaren längst upp till vänster för att navigera till det Attribution-projekt som du vill tilldela behörigheter till.
  3. Öppna Konfigurera > Projektinställningar och klicka sedan på Användarhantering.
  4. Klicka på ikonen Add högst upp till höger och välj Lägg till användare.
  5. Skriv in en eller flera e-postadresser till användare, välj om du vill meddela nya användare via e-post och välj en behörighet.
  6. Klicka på Lägg till.

Du kan även lägga till användargrupper med tillvägagångssättet ovan.

Redigera användare

Så här redigerar du en befintlig användare:

1. Gå till Attribution > Konfigurera > Projektinställningar > Användarhantering.
  2. Bläddra till eller sök efter den användare vars behörighet du vill redigera.
  3. Välj en ny behörighet.
  4. Klicka på Spara.

Ta bort användare

Gå till Attribution > Konfigurera > Projektinställningar > Användarhantering.

Så här tar du bort en enstaka användare:

1. Bläddra till eller sök efter den användare som du vill ta bort.
  2. Klicka på menyn med tre punkter Mer more menu på den rad där användaren finns.
  3. Välj Ta bort åtkomst.
  4. I popup-rutan klickar du på Ta bort.

Så här tar du bort flera användare:

1. Markera kryssrutorna bredvid alla de användare som du vill ta bort.
  2. Klicka på Ta bort längst upp till höger.
  3. I popup-rutan klickar du på Ta bort.