Uppdatera inställningarna för dina Attribution-projekt

Konfigurera ditt Attribution-projekt.
Attribution är för närvarande en betafunktion.

Du måste ha redigeringsrollen på Attribution-projektnivå för att redigera projektkonfigurationen.

Innehåll i artikeln:

Uppdatera projektets namn eller tidszon

Tidszonsändringar träder i kraft omedelbart men är inte retroaktiva. Eftersom historisk data inte ändras kan du se inkonsekvenser i rapporterna när du väljer ett datumintervall bakåt i tiden.

Så här uppdaterar du projektets namn eller tidszon:

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Använd rullgardinsmenyn i det övre navigeringsfältet för att navigera till önskat projekt.
  3. Klicka på Konfigurera > Projektinställningar i navigeringsmenyn till vänster.
  4. I avsnittet Projektinformation klickar du på redigeringsikonen Edit.
  5. Gör önskade ändringar av tillbakablicksperioden.
  6. Klicka på Spara.

Ändra tillbakablicksperioden

Tillbakablicksperioden avgör hur lång tillbaka i tiden en händelse kan ges attribution. Om tillbakablicksperioden till exempel är 30 dagar in att konverteringsandelar för den 30 januari endast tillskrivs kontaktpunkter som skedde mellan den 1 och den 30 januari.

Tillbakablicksperioden gäller alla attributionsmodeller och alla konverteringstyper. Ändringar av tillbakablicksperioden gäller endast från ändringen och framåt.

Så här uppdaterar du tillbakablicksperioden:

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Använd rullgardinsmenyn i det övre navigeringsfältet för att navigera till önskat projekt.
  3. Klicka på Konfigurera > Projektinställningar i navigeringsmenyn till vänster.
  4. Klicka på redigeringsikonen Edit i avsnittet Tillbakablicksperiod.
  5. Välj en tillbakablicksperiod på 30, 60 eller 90 dagar. Den rekommenderade tillbakablicksperioden är 30 dagar.
  6. Klicka på Spara.