Radera ditt Attribution-projekt

Radera ditt projekt genom att lägga det i papperskorgen.
Attribution är för närvarande en betafunktion.
Viktigt: När du har lagt ett projekt i papperskorgen raderas det permanent inom 35 dagar. När raderingsprocessen startar är projektet borta och vi kan inte hämta information om tidigare resultat eller återskapa dina rapporter.

När du lägger ett projekt i papperskorgen markeras det för radering. En raderingsprocess som inte kan ångras startar när projektet har legat i papperskorgen i 35 dagar

När projektet ligger i papperskorgen fortsätter ditt Google Analytics-konto samla in data som vanligt, men den bearbetas inte av Attribution. Det innebär att om du återställer projektet innan det har gått 35 dagar kommer det att finnas en lucka i rapporterna för de dagar som projektet låg i papperskorgen.

När ett projekt väl har raderats från papperskorgen kan det inte återställas.

Vi rekommenderar att du får en bekräftelse av alla användare innan du flyttar ett projekt till papperskorgen, så att du kan vara säker på att ingen längre använder projektet.

Innehåll i artikeln:

Radera ditt Attribution-projekt

För att radera ett Attribution-projekt behöver du ha administratörsbehörighet. Så här flyttar du ett Attribution-projekt till papperskorgen:

1. Logga in i Attribution.
  2. Klicka på Google Analytics-logotypen i det övre vänstra hörnet för att komma till sidan Alla Attribution-projekt.
  3. I tabellen över de projekt du har åtkomst till letar du reda på det projekt som du vill radera och klickar på ikonen Mer more menu .
  4. Klicka på Flytta till papperskorgen  .
  5. Granska bekräftelsefönstret och klicka på Flytta till papperskorgen.

Om du exporterar konverteringar till ett eller flera Google Ads-konton

Detta händer om du flyttar ett Attribution-projekt som exporterar konverteringar till ett eller flera Google Ads-konton till papperskorgen:

• Du ser en lista över konverteringstyper som påverkas.
  • Konverteringskällan i Google Ads ändras automatiskt från Attribution till Google Analytics för varje konverteringstyp som tidigare exporterade från Attribution. Detta förhindrar störningar i budgivningen i ett eller flera av dina Google Ads-konton.

Om du vill ändra konverteringskällan i Google Ads manuellt:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till Verktyg > Mätning > Konverteringar.
  3. Klicka på namnet på den konverteringsåtgärd som du vill redigera i tabellen Konverteringsåtgärder.
  4. Klicka på Redigera inställningar i panelen Detaljerad information.
  5. I rullgardinsmenyn Källa ändrar du källan från Google Attribution till en annan källa.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på knappen Klar längst ned på sidan.