Uw attributieproject verwijderen

Voeg uw project toe aan de prullenbak om het te verwijderen.
Attributie is momenteel beschikbaar als bètafunctie.
Belangrijk: Nadat u een project aan de prullenbak heeft toegevoegd, wordt binnen 35 dagen een onomkeerbaar verwijderingsproces gestart. Wanneer het verwijderingsproces eenmaal start, verdwijnt het project. We kunnen dan geen historische gegevens meer ophalen en uw rapporten niet meer herstellen.

Als u een project toevoegt aan de prullenbak, wordt het gemarkeerd voor verwijdering. Er wordt een onomkeerbaar verwijderingsproces gestart nadat het project 35 dagen in de prullenbak heeft gestaan.

Terwijl het project in de prullenbak staat, blijft uw Google Analytics-account zoals gebruikelijk gegevens verzamelen, maar Attributie verwerkt deze niet. Als u het project herstelt voordat er 35 dagen zijn verstreken, is er daarom geen rapportage voor de dagen dat het project in de prullenbak stond.

Een project dat definitief uit de prullenbak is verwijderd, kan niet meer worden hersteld.

We raden u aan een project pas naar de prullenbak te verplaatsen wanneer u er zeker van bent dat niemand het project nog gebruikt.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Uw attributieproject verwijderen

U heeft beheerdersrechten nodig om een attributieproject te verwijderen. U verplaatst een attributieproject als volgt naar de prullenbak:

1. Log in bij Attribution.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het Google Analytics-logo om naar de pagina Alle Attribution-projecten te gaan.
  3. Zoek in de tabel met projecten waartoe u toegang heeft het project dat u wilt verwijderen en klik op het pictogram Meer more menu .
  4. Klik op Weggooien .
  5. Controleer het bevestigingsvenster en klik op Weggooien.

Als u conversies exporteert naar een of meer Google Ads-accounts

Als u een attributieproject weggooit dat conversies exporteert naar een of meer Google Ads-accounts, gebeurt er het volgende:

• U krijgt een lijst te zien van de conversietypen waarop dit van invloed is.
  • De conversiebron in Google Ads verandert automatisch van Attribution in Google Analytics voor elk conversietype dat eerder vanuit Attribution werd geëxporteerd. Dit voorkomt onderbrekingen in het bieden in uw Google Ads-account(s).

U kunt de conversiebron in Google Ads als volgt handmatig wijzigen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar Tools > Metingen > Conversies.
  3. Klik in de tabel Conversieacties op de naam van de conversieactie die u wilt bewerken.
  4. Klik in het venster Details op Instellingen bewerken.
  5. Wijzig in het dropdownmenu Bron de bron van Google Attribution in een andere bron.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Klik onderaan de pagina op de knop Gereed.