Rapporten Sammenligning av modeller

Analysér endringer i konverteringskreditten ved bruk av ulike attribusjonsmodeller.
Attribusjonsfunksjonen er foreløpig i betaversjon.

Bruk rapporten Sammenligning av modeller for å sammenligne hvordan forskjellige attribusjonsmodeller påvirker vurderingen av markedsføringskanalene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Tilgjengelige attribusjonsmodeller

En attribusjonsmodell er regelen eller regelsettet som avgjør hvordan kreditt for salg og konverteringer blir tilordnet kontaktpunkter i konverteringstrakter. Finn ut mer om modellene som er tilgjengelige i attribusjon.

Slik bruker du rapporten

Slik får du tilgang til rapporten

1. Logg på attribusjonsprosjektet ditt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Gå til Utforsk > Sammenligning av modeller.

Velg datoperiode

Begynn med å velge en datoperiode på rullegardinmenyen for datovelger øverst i rapporten. Når du skal rapportere om konverteringstid (standard), bør du bruke en datoperiode som utløp for minst tre dager siden. Når du skal rapportere om interaksjonstid, bør du bruke en datoperiode som utløp for minst to uker siden. Nedenfor finner du mer informasjon om hvordan du kan rapportere interaksjonstid og konverteringstid.

Velg konverteringstyper

Velg en eller flere konverteringstyper på rullegardinmenyen. Hvis du velger flere konverteringstyper, samles de i rapporten.

Alle de aktiverte konverteringstypene er valgt som standard. Hvis du vil deaktivere noen konverteringstyper, kan du gjøre det på Innstillinger > Konverteringstyper-menyen. Merk: Ekstra mål eller netthandelstransaksjoner synkroniseres automatisk med denne menyen.

Velg attribusjonsmodellene som skal sammenlignes

Bruk rullegardinmenyene i kolonnene Base model (Grunnmodell) og Potential model (Potensiell modell) til å velge attribusjonsmodellene du vil sammenligne.

Tilpass datavisningen

Du kan endre dimensjonene og beregningene som vises i rapporten, ved å klikke på Edit report (Rediger rapport) i panelet Report settings (Rapportinnstillinger) og endre disse innstillingene: Dimension (Dimensjon), % change selection (Endringsutvalg i prosent) og Reporting time (Rapporteringstid). Du kan også velge å ta med rader med tomme dimensjonsverdier.

Dimensjon

Standarddimensjonen er Analytics-kanal. Spesifiser opptil to dimensjoner for å få mer statistikk. Her er et eksempel:

• Når brukere bytter enhet, hvilken enhet er det da størst sannsynlighet for at det blir fullført en konvertering på? Velg Device (interaction) (Enhet (interaksjon)) under Interaction dimensions (Interaksjonsdimensjoner) og Device (conversion) (Enhet (konvertering)) under Conversion dimensions (Konverteringsdimensjoner).

Endringsutvalg i prosent

Standardinnstillingen er Konverteringer med attribusjon. Velg Tilskrevet inntekt for å se endringen i inntekt mellom de to modellene.

• Formel for prosentvis endring: (metric_from_model_2 – metric_from_model_1) / (metric_from_model_1 * 100 %)
  • Endringer fremheves med grønt eller rødt for at det skal være enkelt å se positive eller negative endringer.

Rapporteringstid

Standardinnstillingen er Konverteringstid.

• Konverteringstid: Dette reflekterer tilskrevet kreditt for alle annonsehendelser som har forekommet i løpet av tilbakeblikksvinduet før konverteringene i den angitte tidsperioden. Vær oppmerksom på at disse annonsehendelsene kan forekomme før den angitte tidsperioden.
  • Interaksjonstid: Dette gjenspeiler tilskrevet kreditt for alle annonsehendelser som har forekommet i løpet av den angitte tidsperioden. Vær oppmerksom på at konverteringer kan forekomme etter den angitte tidsperioden.

Når attribusjonskontoen din er helt ny, er mange av interaksjonene i konverteringstrakten som forekom før kontoen ble opprettet, ennå ikke tilgjengelige.

Hvis du sammenligner modeller ut fra interaksjonstid i løpet av den første tidsperioden, kan det hende at det er store avvik mellom modellene. Når du bruker modellene med lengre gjennomsnittlig tidsforsinkelse (f.eks. databasert), ser du sannsynligvis færre samlede konverteringer enn når du bruker modeller med kortere gjennomsnittlig tidsforsinkelse (f.eks. siste interaksjon).

Tomme rader (—)

Tomme rader representerer den delen av kreditten som ikke har fått angitt noen verdi for en av eller begge de valgte dimensjonene. Disse radene vises som standard for å sørge for at kredittbeløpene er de samme i alle dimensjonene. Du kan skjule tomme rader når du ønsker at totalbeløpene skal gjenspeile den delen av kreditten som kan klassifiseres etter den valgte dimensjonen. Hvis du for eksempel bare ønsker å se kreditten som er eksportert til Google Ads, velger du Google Ads-kampanje som dimensjon og skjuler tomme rader.

Eksport

Klikk på nedlastingsikonet file download (nedenfor datovelgeren) for å laste ned en CSV-fil med dataene som vises i tabellen.

En forklaring av dataene

I datatabellen kan du som standard se dataene dine delt inn etter Analytics-kanal-dimensjonen. Finn ut mer om hvordan kanaler er definert i attribusjon.

I datatabellen kan du se to beregninger regnet ut i tråd med de ulike attribusjonsmodellene:

• Attributed conversions (Tilskrevne konverteringer): Dette er antallet konverteringer som tilskrives denne dimensjonen (er som standard kanaldimensjonen).
  • Attributed revenue (Tilskrevet inntekt): Dette er mengden konverteringsinntekt som er tilskrevet denne dimensjonen (er som standard kanaldimensjonen).