Rapport Modelvergelijking

Conversiekredietverschuivingen analyseren op basis van verschillende attributiemodellen.
Attributie is momenteel beschikbaar als bètafunctie.

Gebruik het rapport Modelvergelijking om te zien hoe verschillende attributiemodellen van invloed zijn op de waardering van uw marketingkanalen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Beschikbare attributiemodellen

Een attributiemodel is de regel, of de verzameling regels, die bepaalt hoe waardepunten voor verkopen en conversies worden toegewezen aan contactpunten in conversiepaden. Meer informatie over de beschikbare modellen in Attribution

Het rapport gebruiken

Het rapport openen

1. Log in bij uw Attribution-project op https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Ga naar Verkennen > Modelvergelijking.

Een periode kiezen

Selecteer eerst een periode in het dropdownmenu van de datumkiezer bovenaan het rapport. Gebruik voor rapportages op basis van de tijd van conversie (de standaardinstelling) een periode die ten minste drie dagen geleden is afgelopen. Wanneer u rapporteert op basis van interactietijd, gebruikt u een periode die ten minste twee weken geleden is afgelopen. Hieronder vindt u meer informatie over rapportage op basis van interactietijd en tijd van conversie.

Conversietypen selecteren

Selecteer een of meer conversietypen in het dropdownmenu. Als u meerdere conversietypen selecteert, worden deze in het rapport samengevoegd.

Standaard zijn alle ingeschakelde conversietypen geselecteerd. Als u bepaalde conversietypen wilt uitschakelen, doet u dat in het menu Instellingen > Conversietypen. Opmerking: Extra doelen of e-commercetransacties worden automatisch met dit menu gesynchroniseerd.

Attributiemodellen selecteren om te vergelijken

Gebruik de dropdownmenu's van de kolommen Basismodel en Potentieel model om de attributiemodellen te kiezen die u wilt vergelijken.

De gegevensweergave aanpassen

Klik op Rapport bewerken als u de dimensies en statistieken wilt wijzigen die in het rapport worden weergegeven. In het venster Rapportinstellingen kunt u de volgende instellingen wijzigen: Dimensie, Percentagewijzigingselectie en Rapportagetijd. U kunt er ook voor kiezen rijen met lege dimensiewaarden op te nemen.

Dimensie

De standaarddimensie is het Analytics-kanaal. Geef maximaal twee dimensies op om aanvullende insights te krijgen, zoals:

• Welk apparaat leidt eerder tot een conversie wanneer gebruikers van apparaat wisselen? Kies Apparaat (interactie) onder Interactiedimensies en Apparaat (conversie) onder Conversiedimensies.

Percentagewijzigingselectie

De standaardwaarde is Toegeschreven conversies. Selecteer Toegeschreven opbrengst om de wijziging in opbrengst tussen de twee modellen te zien.

• Formule voor percentagewijziging: (metric_from_model_2 - metric_from_model_1) / (metric_from_model_1 * 100%)
  • Wijzigingen worden groen of rood gemarkeerd om positieve of negatieve wijzigingen sneller te kunnen identificeren.

Rapportagetijd

De standaardwaarde is Tijd van conversie.

• Tijd van conversie: Hiermee wordt het toegeschreven krediet voor alle advertentiegebeurtenissen weergegeven die plaatsvinden in de overzichtsperiode voorafgaand aan de conversies in de opgegeven periode. Houd er rekening mee dat deze advertentiegebeurtenissen vóór de opgegeven periode kunnen plaatsvinden.
  • Interactietijd: Hiermee wordt het toegeschreven krediet voor alle advertentiegebeurtenissen in de opgegeven periode weergegeven. Houd er rekening mee dat conversies na de opgegeven periode kunnen plaatsvinden.

Wanneer uw Attribution-account net nieuw is, zijn veel van de interacties op de conversiepaden voorafgaand aan het maken van een account nog niet beschikbaar.

Als u tijdens deze eerste periode modellen vergelijkt op basis van Interactietijd, ziet u mogelijk grote verschillen tussen modellen. Voor modellen met een langere gemiddelde vertraging (zoals Data-driven) worden waarschijnlijk minder totale conversies weergegeven dan voor modellen met een kortere gemiddelde vertraging (zoals Laatste interactie).

Lege rijen (-)

Lege rijen vertegenwoordigen het creditdeel dat geen waarde heeft voor een van of allebei de door u gekozen dimensies. Deze rijen worden standaard weergegeven om ervoor te zorgen dat de credittotalen voor alle dimensies hetzelfde zijn. U kunt lege rijen verbergen als u wilt dat de totalen het creditdeel weerspiegelen dat kan worden geclassificeerd volgens de gekozen dimensie(s). Als u bijvoorbeeld alleen credit wilt zien dat naar Google Ads wordt geëxporteerd, kiest u Google Ads-campagne als dimensie en verbergt u lege rijen.

Exporteren

Klik op het downloadpictogram file download (onder de datumkiezer) om een CSV-bestand te downloaden met de gegevens die in de tabel worden weergegeven.

De gegevens begrijpen

Standaard worden in de gegevenstabel uw gegevens weergegeven, verdeeld over de dimensie Analytics-kanaal. Meer informatie over hoe in Attribution kanalen worden gedefinieerd.

In de gegevenstabel worden twee statistieken weergegeven zoals berekend door elk attributiemodel:

• Toegeschreven conversies: Het aantal conversies dat aan deze dimensie wordt toegeschreven
  • Toegeschreven opbrengst: Bedrag van de conversie-opbrengst die aan deze dimensie wordt toegeschreven