Mallinvertailu-raportti

Analysoi konversiokrediittien muutoksia eri attribuutiomalleissa.
Attribution on tällä hetkellä julkaistu betaominaisuutena.

Mallinvertailu-raportin avulla voit vertailla, miten erilaiset attribuutiomallit vaikuttavat markkinointikanaviesi arvostukseen.

Artikkelin aiheet:

Saatavilla olevat attribuutiomallit

Attribuutiomalli on sääntö tai sääntöjoukko, joka määrittää, miten myynti ja konversiot luetaan konversioreittien kontaktipisteiden ansioksi Lue lisää Attributionissa saatavilla olevista malleista.

Näin käytät raporttia

Raportin avaaminen

1. Kirjaudu attribuutioprojektiisi osoitteessa https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Siirry kohtaan Tutki > Mallinvertailu.

Ajanjakson valitseminen

Aloita valitsemalla ajanjakso raportin yläosassa olevan päivämäärävalitsimen avattavasta valikosta. Jos käytät raportoinnissa vaihtoehtoa Konversioaika (oletus), valitse ajanjakso, joka on päättynyt vähintään kolme päivää sitten. Jos taas käytät vaihtoehtoa Tapahtuma-aika, valitse ajanjakso, joka on päättynyt vähintään kaksi viikkoa sitten. Katso alta lisätietoja Tapahtuma-aika- ja Konversioaika-raportoinnista.

Konversiotyyppien valitseminen

Valitse avattavasta valikosta vähintään yksi konversiotyyppi. Jos valitset useita konversiotyyppejä, ne yhdistetään raportissa.

Kaikki käytössä olevat konversiotyypit ovat oletuksena valittuina. Voit halutessasi poistaa tiettyjä konversiotyyppejä käytöstä kohdassa Asetukset > Konversiotyypit olevasta valikosta. Huom. Lisätavoitteet tai verkkokaupan tapahtumat synkronoidaan automaattisesti tämän valikon kanssa.

Vertailtavien attribuutiomallien valitseminen

Valitse vertailtavat attribuutiomallit Perusmalli- ja Mahdollinen malli ‑sarakkeissa olevilla avattavilla valitsimilla.

Datanäkymän yksilöinti

Jos haluat muuttaa raportissa näkyviä ulottuvuuksia ja mittareita, klikkaa Muokkaa raporttia. Raporttiasetukset-paneelista voit muuttaa seuraavia asetuksia: Ulottuvuus, Prosentuaalisen muutoksen valinta, ja Raportointiaika. Voit myös halutessasi sisällyttää rivejä, joilla ulottuvuuksien arvot ovat tyhjiä.

Ulottuvuus

Oletusulottuvuus on Analytics-kanava. Määritä enintään kaksi ulottuvuutta, niin saat lisää esimerkiksi seuraavanlaisia hyödyllisiä tietoja:

• Jos käyttäjät vaihtavat laitetta, kummalla laitteella konvertoituminen tapahtuu todennäköisemmin? Valitse Laite (tapahtuma) kohdasta Tapahtumaulottuvuudet ja Laite (konversio) kohdasta Konversioulottuvuudet.

Prosentuaalisen muutoksen valinta

Oletusvalinta on Ansioksi luetut konversiot. Valitse Ansioksi luettu tulo, niin näet, miten tulot eroavat kahdessa mallissa.

• Prosentuaalisen muutoksen laskukaava: (mittari_mallista_2 – mittari_mallista_1) / (mittari_mallista_1 * 100 %)
  • Muutokset näkyvät vihreällä tai punaisella korostettuina, eli näet nopeasti, onko muutos positiivinen vai negatiivinen.

Raportoinnin aika

Oletusvalinta on Konversioaika.

• Konversioaika: Tämä ilmaisee määritetyllä ajanjaksolla tapahtuneiden konversioiden analyysi-ikkunan rajoissa esiintyneiden mainostapahtumien konversiokrediitit. Huomaa, että nämä mainostapahtumat ovat voineet tapahtua ennen määritettyä ajanjaksoa.
  • Tapahtuma-aika: Tämä ilmaisee kaikkien määritetyllä ajanjaksolla esiintyneiden mainostapahtumien konversiokrediitit. Huomaa, että konversiot ovat voineet tapahtua määritetyn ajanjakson jälkeen.

Jos Attribution-tilisi on hyvin uusi, monet konversioreitin sisältämät tapahtumat tilin luomista edeltävältä ajalta eivät ole vielä saatavilla.

Jos tässä alkuvaiheessa vertaat malleja Tapahtuma-ajan perusteella, mallien välillä saattaa esiintyä suuria ristiriitoja. Mallit, joissa käytetään pidempää keskimääräistä viivettä (kuten Dataan perustuvassa mallissa), näyttäisivät todennäköisesti pienemmän konversioiden kokonaismäärän kuin mallit, joissa käytetään lyhyempää keskimääräistä viivettä (kuten Viimeinen tapahtuma ‑mallissa).

Tyhjät rivit (–)

Tyhjät rivit edustavat sitä konversiokrediitin osuutta, jolla ei ole yhteen tai useampaan ulottuvuuteesi liittyvää arvoa. Nämä rivit näytetään oletuksena, jotta krediittien kokonaismäärät ovat varmasti samoja kaikissa ulottuvuuksissa. Voit piilottaa tyhjät rivit, jos haluat, että kokonaismäärät edustavat sitä krediittien osuutta, joka on luokiteltavissa valittujen ulottuvuuksien mukaisesti. Jos esimerkiksi haluat näyttää vain Google Adsiin vietävän krediitin, valitse ulottuvuudeksi Google Ads ‑kampanja ja piilota tyhjät rivit.

Vienti

Klikkaa latauskuvaketta file download (päivämäärävalitsimen alta), niin voit ladata CSV-tiedoston, joka sisältää taulukossa kyseisellä hetkellä näkyvän datan.

Datan tulkitseminen

Datataulukko näyttää datasi oletuksena Analytics-kanava-ulottuvuuden mukaan eriteltynä. Lue lisää siitä, miten Attribution määrittelee kanavat.

Datataulukko näyttää kunkin attribuutiomallin laskemat kaksi mittaria:

• Ansioksi luetut konversiot: Niiden konversioiden määrä, jotka on laskettu tämän ulottuvuuden ansioksi (oletuskanavan mukaan)
  • Ansioksi luettu tulo: Ne konversioista saadut tulot, jotka luetaan tämän ulottuvuuden ansioksi (oletuskanavan mukaan)