Opret et tilskrivningsprojekt

Tilskrivning er i øjeblikket tilgængelig som beta-funktion.

Det første, du skal gøre for at komme i gang med tilskrivning, er at oprette et tilskrivningsprojekt. Projektet er dit adgangspunkt til Tilskrivning, og det er her du tilknytter din Analytics-konto, -ejendom, -visning og dine konverteringstyper.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Forudsætninger

1. Link Google Ads og Google Analytics (hvis du annoncerer via Google Ads eller Search Ads 360)
    Tilskrivning giver dig mulighed for at få vist metrics, der er knyttet til Google Ads-klik, i Google Analytics. Hvis du annoncerer via Google Ads eller Search Ads 360, skal du linke din Google Analytics-konto og din Google Ads-konto for at kunne bruge tilskrivning.

2. Find eller tilføj en visning, der skal bruges specifikt til Tilskrivning
    Vi anbefaler vi, at du linker din primære Google Analytics-visning til Tilskrivning, da dette letter implementeringen og sikrer større datakonsistens i rapporter. Hvis din primære visning ikke opfylder følgende krav, skal du opdatere den eller oprette en ny visning, der opfylder disse krav.
    • User ID-visninger understøttes ikke i Attribution. Dette gælder kun for User ID-aktiverede ejendomme.
    • Visninger, hvor der bruges filtre, som fjerner webadresseparametrene, kan ikke bruges i Attribution.
    • Visninger for oprulningsejendomme kan heller ikke bruges i Tilskrivning.
  3. Konfigurer mål og/eller aktivér Sporing af e-handel for den visning (fra det forrige trin), der skal bruges til Tilskrivning.
    Vi anbefaler, at du bruger sporing af udvidet e-handel, men du kan også bruge sporing af almindelig e-handel. Du skal tagge din ejendom med pluginnet ec.js, når du har implementeret kodestykket analytics.js, for at kunne bruge udvidet e-handel.

4. Konfigurer ensartede webadresseparametre på tværs af alle betalte mediekanaler.

Opret et tilskrivningsprojekt

Bemærk! Du skal have redigeringstilladelse på kontoniveau for at kunne oprette et tilskrivningsprojekt.
  1. Gå til https://analytics.google.com/analytics/attribution/onboarding.
    Du kan også få adgang til denne side fra listen over tilskrivningsprojekter ved at klikke på Nyt projekt.
  2. Klik på Kom godt i gang.
  3. I sektionen Tilknyt din Analytics-ejendom skal du vælge den konto, ejendom og visning, du vil tilknytte. Bemærk! Du kan kun vælge én i første omgang, men du kan tilføje flere senere.
  4. Klik på Næste.
  5. Klik på Vælg konverteringstyper i sektionen Aktivér konverteringstyper, og vælg en eller flere konverteringstyper. Bemærk! Du kan tilføje flere konverteringstyper senere.
  6. Klik på Gem.
  7. Klik på Fuldfør konfiguration for at fuldføre oprettelsen af dit tilskrivningsprojekt.

Dine data begynder nu at blive indsamlet. Historiske data er ikke tilgængelige.

Inden for to uger efter at du er blevet kvalificeret til datadrevet tilskrivning, begynder dine rapporter at vise resultater baseret på en foreløbig datadrevet model. Inden for ca. 30 dage viser dine rapporter robuste data baseret på en komplet uddannelsesperiode.

Du kan til enhver tid redigere din projektkonfiguration.

Tilskrivning for flere ejendomme

Med Tilskrivning i Google Analytics kan du beregne tilskrevne konverteringer for flere ejendomme på den samme Google Analytics-konto. Hvis du har defineret mål og/eller e-handelstransaktioner for flere ejendomme, kan du vælge at organisere disse i ét eller flere tilskrivningsprojekter. Dit valg har betydning for brugeradministration, rapportering og eksport til Google Ads.

Sådan knytter du flere ejendomme til samme tilskrivningsprojekt

Fra sektionen Konfigurer i et allerede oprettet tilskrivningsprojekt kan du tilknytte flere ejendomme. Dette er den optimale løsning, hvis du vil opsummere tilskrivningsresultater på tværs af flere konverteringstyper, der strækker sig over flere ejendomme. Denne konfiguration giver dig dog ikke mulighed for at give forskellige brugere tilladelse til at se tilskrivningsresultater for en bestemt ejendom og ikke for de andre. Vær opmærksom på, at der trænes modeller og tilskrives kredit individuelt for hvert mål – og ikke på tværs af ejendomme.

Hvis du deltager i betafunktionen for budgivning, skal du også være opmærksom på, at en Google Ads-konto kun kan modtage kredit fra ét tilskrivningsprojekt. Hvis konverteringstyperne i kolonnen Konverteringer defineres i forskellige Google Analytics-ejendomme, skal disse ejendomme grupperes i et enkelt tilskrivningsprojekt, som skal bruges i Google Ads.

Adskillelse af tilskrivningsresultater for forskellige ejendomme i forskellige tilskrivningsprojekter

Du kan oprette op til 25 tilskrivningsprojekter. Hvert projekt kan indeholde tilskrivningsresultater for en eller flere ejendomme. Hvert tilskrivningsprojekt kan have forskellige brugertilladelser. På den måde kan du styre forskellige grupper af brugere, der har adgang til tilskrivningsresultater i forskellige tilskrivningsprojekter. Denne konfiguration giver dog ikke mulighed for at lægge tilskrivningsresultater sammen på tværs af projekter (medmindre du eksporterer resultaterne til en CSV-fil og lægger dem sammen manuelt).