Koppla en egendom till ett Attribution-projekt

Uppdatera kopplingar mellan Attribution och Analytics-egendomar.
Attribution är för närvarande en betafunktion.

När du registrerade dig för Attribution kopplades minst en Analytics-egendom och Attribution-vy till ditt Attribution-projekt. Om du har rollen Redigerare för Attribution-projektet kan du koppla ytterligare egendomar och inaktivera befintliga egendomskopplingar.

Innehåll i artikeln:

Förbehåll och viktig information

• Data från kopplade egendomar är tillgänglig från och med datumet då kopplingen skapades.
  • Alla händelser från datakällor rapporteras i Attribution-projektets tidszon.
  • Om du inaktiverar en kopplad Google Analytics-vy kan Attribution inte längre samla in data från denna egendom.
  • När du har kopplat en egendom visas ny data och nya dimensioner i Attribution från och med efterföljande dag.
  • En vy kan endast kopplas om den har mål och/eller är anpassad för e-handel.
  • Endast egendomar från ett och samma Google Analytics-konto kan kopplas. Kopplingar över flera konton stöds inte.

Koppla en egendom till ett befintligt Attribution-projekt

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Använd rullgardinsmenyn i det övre navigeringsfältet för att gå till önskat projekt.
  3. Klicka på Konfigurera > Kopplade egendomar.
  4. Klicka på + Egendom och välj en egendom på panelen.
    Ser du inte egendomen du vill koppla? Följ felsökningsstegen nedan.
  5. Klicka på vyn som du vill koppla till Attribution.

Upprepa stegen för att koppla fler egendomar.

Felsöka den kopplade egendomen

Kontrollera följande om du inte kan välja den Analytics-egendom du vill koppla:

• Du har rollen Redigerare för egendomen som innehåller den vy som länkas till Attribution.
  • Egendomen har minst en vy som inte har funktionen User-ID aktiverad.
  • Du har inte redan kopplat en vy från denna egendom. (Du kan bara länka en vy per Analytics-egendom.)
  • Vyn har mål och/eller är anpassad för e-handel.

Inaktivera en egendomskoppling

Om du inaktiverar en egendomskoppling avbryts insamlingen av ny data från den inaktiverade egendomen. Kopplingar kan inte raderas, bara inaktiveras.

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Använd rullgardinsmenyn i det övre navigeringsfältet för att gå till önskat projekt.
  3. Klicka på Konfigurera > Kopplade egendomar.
  4. Klicka i tabellen på sidan på Mer ikonen med tre punkter more menu vid egendomskopplingen du vill inaktivera.
  5. Välj Inaktivera.

Egendomens status ändras till Inaktiverad i tabellen Kopplade egendomar.