Knytt områder sammen med attribusjonsprosjekter

Oppdater tilknytninger mellom områder i Analytics og Attribusjon.
Attribusjonsfunksjonen er foreløpig i betaversjon.

Under registreringsprosessen for Attribusjon ble minst ett Analytics-område og én Analytics-rapporteringsvisning knyttet sammen med attribusjonsprosjektet ditt. Hvis du har redigeringstilgang til dette attribusjonsprosjektet, kan du tilknytte flere områder eller fjerne eksisterende tilknytninger til områder.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Advarsler og viktig informasjon

• Data fra tilkoblede områder er tilgjengelige fra datoen da de ble tilkoblet og fremover.
  • Alle hendelser fra datakilder rapporteres i tidssonen for attribusjonsprosjektet.
  • Hvis du slår av tilkoblede Google Analytics-rapporteringsvisninger, kan attribusjon ikke lenger samle inn data fra de aktuelle områdene.
  • Etter at du har koblet til områder, vises de nye dataene og dimensjonene i attribusjon fra og med neste dag.
  • Rapporteringsvisninger kan bare kobles til hvis mål og/eller netthandel er slått på for dem.
  • Bare områder fra samme Google Analytics-konto kan kobles til. Tilkoblinger mellom flere kontoer støttes ikke.

Knytt områder sammen med eksisterende attribusjonsprosjekter

1. Logg på attribusjonsprosjektet ditt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Bruk rullegardinmenyen øverst i navigasjonsraden for å finne det aktuelle prosjektet.
  3. Klikk på Konfigurer > Tilknyttede områder.
  4. Klikk på + Område, og velg et område fra skyvepanelet.
    Ser du ikke området du vil tilknytte? Følg feilsøkingstrinnene nedenfor.
  5. Klikk på rapporteringsvisningen du ønsker å koble til attribusjon.

Gjenta trinnene for å koble til flere områder.

Feilsøk tilknyttede områder

Hvis Analytics-området du vil tilknytte, ikke kan velges, må du få bekreftet at

• du har redigeringstilgang til området som inneholder rapporteringsvisningen som skal knyttes sammen med Attribusjon
  • området har minst én rapporteringsvisning der User-ID-funksjonen ikke er slått på
  • du ikke allerede har tilknyttet en rapporteringsvisning fra dette området (du kan bare tilknytte én rapporteringsvisning per Analytics-område)
  • mål og/eller netthandel er slått på for rapporteringsvisningen

Deaktiver områdetilkoblinger

Når områdetilkoblinger slås av, samles det ikke lenger inn nye data fra de avslåtte områdene. Tilkoblinger kan ikke slettes, bare slås av.

1. Logg på attribusjonsprosjektet ditt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Bruk rullegardinmenyen øverst i navigasjonsraden for å finne det aktuelle prosjektet.
  3. Klikk på Konfigurer > Tilknyttede områder.
  4. Klikk på Mer-prikkeikonet more menu for områdetilkoblingen du vil deaktivere, i tabellen på siden.
  5. Velg Slå av.

Statusen for området blir nå angitt som Deaktivert i Tilknyttede områder-tabellen.