Rapport Conversiepadlengte

Kijk hoeveel klikken gebruikers nodig hebben om te converteren.
Attributie is momenteel beschikbaar als bètafunctie.

Gebruik het rapport Conversiepadlengte om inzicht te krijgen in de verdeling van de contactpunten die uw klanten naar een conversie leiden.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Het rapport gebruiken

Het rapport openen

1. Log in bij uw Attribution-project op https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Ga naar Verkennen> Conversiepadlengte.

Periode en conversietypen selecteren

Selecteer eerst een periode in het dropdownmenu van de datumkiezer bovenaan het rapport. Selecteer vervolgens een of meer conversietypen in het dropdownmenu. De standaardselectie is Alle conversietypen.

Kiezen welke klikken u wilt weergeven

Standaard worden in het rapport zowel betaalde als niet-betaalde klikken weergegeven. Gebruik het dropdownmenu bovenaan de tabel om alleen betaalde-mediaklikken weer te geven. Meer informatie over welke interacties Attribution beschouwt als betaald of als niet-betaald.

Exporteren

Klik op het downloadpictogram file download (onder de datumkiezer) om een CSV-bestand te downloaden met de gegevens die in de tabel worden weergegeven.

De gegevens begrijpen

In het rapport Conversiepadlengte ziet u hoeveel klikken gebruikers nodig hebben om conversies te voltooien. De bovenste rij van het rapport biedt een overzicht van de prestaties van de geselecteerde conversietypen. Er wordt het volgende weergegeven:

• Het gemiddelde aantal klikken tot conversie
  • Het totale aantal conversies
  • De totale opbrengst

Het rapport is gesorteerd op oplopende klikken tot conversie. Er wordt een maximale padlengte van 100 klikken weergegeven. Voor elke padlengte ziet u het volgende:

• Conversies, gevolgd door het percentage van het totale aantal conversies.
  • Opbrengst, gevolgd door het percentage van de totale opbrengst.
  • Een staafdiagram dat het percentage van het totale aantal conversies en het percentage van de totale opbrengst visualiseert.