Aktivera eller inaktivera konverteringstyper

Hantera konverteringstyper.
Attribution är för närvarande en betafunktion.

En konverteringstyp är en konverteringskategori – till exempel ett Analytics-mål eller en e-handelstransaktion – som din attributionsmodell lär sig av och använder för att fördela tillskrivningsvärde.

Innehåll i artikeln:

Aktivera eller inaktivera en konverteringstyp

När du registrerade dig för Attribution aktiverade du minst en konverteringstyp. Så här aktiverar du fler konverteringstyper eller inaktiverar en befintlig konverteringstyp:

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Använd rullgardinsmenyn i det övre navigeringsfältet för att navigera till önskat projekt.
  3. Gå till Konfigurera > Konverteringstyper.
  4. Klicka på menyn med tre punkter more menu för den konverteringstyp du vill aktivera eller inaktivera.
  5. Aktivera eller inaktivera konverteringstypen för användning i Attribution.

Detta händer när du aktiverar en konverteringstyp

• Attribution börjar samla in konverteringsdata som är kopplad till konverteringstypen och kör attribution för denna konverteringstyp. Tidigare data fylls inte i om du återaktiverar en konverteringstyp från det inaktiverade läget.
  • Konverteringstypen är vald som standard i rullgardinsmenyn för konverteringstyp i alla rapporter i avsnittet Utforska.

Detta händer när du inaktiverar en konverteringstyp

• Attribution slutar samla in konverteringsdata som är kopplad till konverteringstypen. Historisk konverteringsdata förblir tillgänglig. Attribution beräknar inte längre attributionsvärde för denna konverteringstyp.
  • Konverteringstypen visas i avsnittet Inaktiverad längst ner i rullgardinsmenyn för konverteringstyp.

Status för Analytics-konverteringstyper och Attribution

När du skapar en ny konverteringstyp i din länkade Google Analytics-egendom:

• Alla nya konverteringstyper visa automatiskt i Attribution-tabellen Konverteringstyper och har då statusen Inaktiverad. Du kan alltså aktivera nya konverteringstyper utan att gå igenom länkningsflödet igen.
  • När information om konverteringstyp (som namnet på en konverteringstyp) ändras i Google Analytics synkroniseras de automatiskt så att informationen matchar i båda systemen.

När du inaktiverar en befintlig konverteringstyp i din länkade egendom:

• Konverteringstypen finns kvar i Attribution-tabellen Konverteringstyper med statusen Inaktiverad.
  • På motsvarande rad visas en varning att konverteringstypen har inaktiverats i källkontot och att du kan återaktivera den genom att aktivera konverteringstypen i Google Analytics.