Conversietypen in- of uitschakelen

Beheer conversietypen.
Attributie is momenteel beschikbaar als bètafunctie.

Een conversietype is een categorie conversies, zoals een Analytics-doel of e-commercetransactie, dat door uw attributiemodel wordt gebruikt om van te leren en om conversiekrediet toe te wijzen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een conversietype in- of uitschakelen

Tijdens de aanmeldingsprocedure voor Attribution heeft u ten minste één conversietype ingeschakeld. Meer conversietypen inschakelen of een bestaand conversietype uitschakelen:

1. Log in bij uw Attribution-account op https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Gebruik het dropdownmenu in de bovenste navigatiebalk om naar het gewenste project te gaan.
  3. Ga naar Configureren > Conversietypen.
  4. Klik op het menu met drie stippen more menu van het conversietype dat u wilt in- of uitschakelen.
  5. Schakel het conversietype in of uit voor gebruik in Attribution.

Wat gebeurt er wanneer u een conversietype inschakelt

• Attribution begint met het verzamelen van conversiegegevens die aan het conversietype zijn gekoppeld en voert attributie uit voor dit conversietype. Er is geen aanvulling mogelijk als u een conversietype vanuit de uitgeschakelde status opnieuw inschakelt.
  • Het conversietype wordt in alle rapporten standaard geselecteerd in het dropdownmenu voor het conversietype in het gedeelte Verkennen.

Wat gebeurt er wanneer u een conversietype uitschakelt

• Attribution stopt met het verzamelen van conversiegegevens die aan het conversietype zijn gekoppeld. Historische conversiegegevens blijven beschikbaar. Attribution berekent niet langer het attributiekrediet voor dit conversietype.
  • Het conversietype wordt weergegeven in het gedeelte Uitgeschakeld onderaan het dropdownmenu voor het conversietype.

Analytics-conversietypestatus en Attribution

Wanneer u een nieuw conversietype maakt in uw gekoppelde Google Analytics-property:

• Alle nieuwe conversietypen worden automatisch weergegeven in de Attribution-tabel Conversietypen en beginnen in de status Uitgeschakeld. Dit betekent dat u nieuwe conversietypen kunt inschakelen zonder dat u de koppelingsprocedure opnieuw hoeft te doorlopen.
  • Wanneer conversietypedetails (zoals de naam van een conversietype) in Google Analytics worden gewijzigd, worden deze automatisch gesynchroniseerd zodat de details in beide systemen overeenkomen.

Wanneer u een bestaand conversietype in uw gekoppelde property uitschakelt:

• Het conversietype blijft in de Attribution-tabel Conversietypen staan en wordt ingesteld op Uitgeschakeld.
  • Er wordt in de betreffende rij een waarschuwing weergegeven met de tekst 'Dit conversietype is uitgeschakeld in het bronaccount. Als u het opnieuw wilt activeren, schakelt u het conversietype in in Google Analytics.