[UA] Rapporten Konverteringsvägar

Se konverteringsvägar med tillskrivet konverteringsvärde.
I den här artikeln beskriver vi rapporten Konverteringsvägar i Universal Analytics. Motsvarande information om Google Analytics 4 finns i följande resurser:
I den här artikeln beskriver vi rapporten Konverteringsvägar i Universal Analytics. Information om kundvägsutforskning i Google Analytics 4 finns i [GA4] Kundvägsutforskning.
Attribution är för närvarande en betafunktion.

Använd rapporten Konverteringsvägar för att ta reda på dina kunders väg till konvertering och hur olika attributionsmodeller fördelar tillskrivet konverteringsvärde till dessa vägar.

Innehåll i artikeln:

Så använder du rapporten

Komma åt rapporten

1. Logga in på ditt Attribution-projekt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Gå till Utforska > Konverteringsvägar.

Karta över rapporten Konverteringsvägar

Välja datumintervall och konverteringstyper

Börja med att välja ett datumintervall i rullgardinsmenyn högst upp i rapporten (1 på kartan ovan). Välj en eller flera konverteringstyper i rullgardinsmenyn. Standardvalet är Alla konverteringstyper.

Anpassa datavyn

Klicka på Redigera rapport för att ändra vad som visas i rapporten (2 ovan). I panelen Rapportinställningar kan du ändra följande inställningar: Dimensioner, Tillskrivet konverteringsvärde och Konverteringsväg.

Dimensioner

Standarddimensionen är Standardkanalgruppering i Analytics. Klicka på dimensionens namn eller på Redigera rapport (3 ovan) för att ändra dimensionen.

Tillskrivet konverteringsvärde

Som standard visar tabellen Konverteringsvägar tillskrivet konverteringsvärde baserat på den datadrivna attributionsmodellen. Du kan sluta visa tillskrivet konverteringsvärde genom att klicka på Visa tillskrivning för kontaktpunkter.

Konverteringsväg

Som standard visas alla vägar med två eller fler kontaktpunkter i rapporten. Använd detta avsnitt för att filtrera konverteringsvägens längd:

1. Välj en operator (lika med, inte lika med, större än, större än eller lika med, mindre än, mindre än eller lika med).
  2. Ange en siffra bredvid en eller flera kontaktpunkter.
  3. Klicka på Använd.

Sök

Klicka på sökikonen search (4 ovan) och skriv text. Rapporten visar bara de vägar som innehåller minst ett klick med en etikett som innehåller den angivna texten.

Exportera

Klicka på nedladdningsikonen file download (5 ovan) för att ladda ned en CSV-fil med den data som för närvarande visas i tabellen.

Tolka informationen

Rapporten Konverteringsvägar visar de vägar användare tar för att slutföra en konvertering. På rapportens översta rad visas en översikt över resultaten för de valda konverteringstyperna. Den visar totalt antal konverteringar och total intäkt.

Obs! Om du har filtrerat efter konverteringsväg eller sökt efter en textsträng syns detta på den översta raden. Konverteringar och intäkter visas som en andel av totalvärdet i procent.

Som standard sorteras rapporten efter de vägar som har störst antal konverteringar. Klicka på nedåtpilen bredvid Intäkt för att sortera efter detta mätvärde.

Det tillskrivna konverteringsvärdet som visas på varje rad är ett genomsnittsvärde för de enskilda vägar som ingår på raden. För varje kontaktpunkt längs vägen visas

• konverteringar, följt av procentandelen av det totala antalet konverteringar längs denna väg
  • intäkt, följt av procentandelen av den totala intäkten längs denna väg.