[UA] Rapport om konverteringstrakter

Se baner frem mot konvertering med attribusjonskreditt.
Denne artikkelen handler om rapporten om konverteringstrakter i Universal Analytics. Du finner lignende informasjon relatert til Google Analytics 4 i ressursene nedenfor:
Denne artikkelen handler om rapporten om konverteringstrakter i Universal Analytics. Se informasjon om [GA4] Baneutforskning i Google Analytics 4 i artikkelen [GA4] Baneutforskning.
Attribusjonsfunksjonen er foreløpig i betaversjon.

I Konverteringstrakter-rapporten kan du danne deg et godt bilde av hvilke baner kundene følger på veien frem mot konverteringer, og hvordan ulike attribusjonsmodeller fordeler attribusjon mellom de aktuelle banene.

I denne artikkelen:

Slik bruker du rapporten

Slik får du tilgang til rapporten

1. Logg på attribusjonsprosjektet ditt på https://analytics.google.com/analytics/attribution.
  2. Gå til Utforsk > Konverteringstrakter.

Kart over Konverteringstrakter-rapporten

Velg datoperiode og konverteringstyper

Begynn med å velge ønsket datoperiode på rullegardinmenyen for datovelgeren øverst i rapporten (1 på kartet ovenfor). Velg så én eller flere konverteringstyper på rullegardinmenyen. Standardvalget er Alle konverteringstyper.

Tilpass datavisningen

Klikk på Rediger rapport for å endre dataene som vises i rapporten (2 ovenfor). Du kan endre disse innstillingene i Rapportinnstillinger-panelet: Dimensjoner, Konverteringsattribusjon og Banelengde.

Dimensjoner

Standarddimensjonen er Standard Analytics-kanalgruppering. Klikk på dimensjonsnavnet eller klikk på Rediger rapport(3 ovenfor) for å endre den aktuelle dimensjonen.

Konverteringsattribusjon

Som standard kan du se konverteringsattribusjon basert på den databaserte modellen i Konverteringstrakter-tabellen. Hvis du vil slå av konverteringsattribusjon, klikker du på Vis attribusjon for kontaktpunkter.

Banelengde

Som standard vises alle baner med to eller flere kontaktpunkter i rapporten. I denne delen kan du filtrere banelengden:

1. Velg en operator (lik, ikke lik, større enn, større enn eller lik, mindre enn eller mindre enn eller lik).
  2. Skriv inn et tall ved siden av kontaktpunkter.
  3. Klikk på Bruk.

Søk

Klikk på søkeikonet search (4 ovenfor), og skriv inn tekst. I rapporten kan du bare se de banene som består av minst ett klikk med en etikett som inneholder den angitte teksten.

Eksporter

Klikk på nedlastingsikonet file download (5 ovenfor) for å laste ned en CSV-fil med dataene som vises i tabellen.

En forklaring av dataene

I Konverteringstrakter-rapporten kan du bare se de banene brukerne følger for å gjennomføre konverteringer. På den øverste raden i rapporten kan du se en oversikt over resultatene for de valgte konverteringstypene. Den inneholder samlede konverteringer og inntekter.

Merk: Hvis du har filtrert etter banelengde eller søkt etter en tekststreng, gjenspeiles dette i den øverste raden, og du ser konverteringer og inntekter som en prosentandel av totalsummen.

Rapporten sorteres som standard etter banene som har det høyeste antallet konverteringer. Klikk på nedoverpilen ved siden av Inntekt for å sortere etter denne beregningen.

Attribusjonen som vises i hver rad, er en gjennomsnittsverdi for de ulike banene i den aktuelle raden. For hvert kontaktpunkt på banen ser du

• konverteringer etterfulgt av prosentandelen av samlede konverteringer for den aktuelle banen
  • inntekt etterfulgt av prosentandelen av samlede inntekter for den aktuelle banen