Reports

[GA4] Om datagränser

Därför visas inte data i rapporter och utforskningar

Om du ser begränsad data i en rapport eller utforskning kan det bero på att en datagräns har tillämpats. Datagränser tillämpas för att förhindra att personer som tittar på en rapport eller utforskning kan härleda enskilda användares identitet eller känsliga uppgifter baserat på demografi, intressen eller andra signaler som förekommer i informationen.

Datagränser definieras av systemet. Du kan inte justera dem. Däremot kan du göra ändringar i Google Analytics som minskar sannolikheten för att datagränser tillämpas.

Följande saker visas

När data i en rapport eller utforskning begränsas till följd av datagränser ser du följande meddelande i datakvalitetsindikatorn högst upp i rapporten: ”Gränsvärden har tillämpats på ett eller flera kort i den här rapporten. Data visas bara på korten när minimigränsvärdet för sammanställning har överskridits.”

När datagränser tillämpas

Demografidata

Data kan döljas när du visar en rapport eller utforskning eller gör ett API-anrop som inkluderar demografisk data eller målgrupper som definieras utifrån demografisk data.

Sökfrågeinformation

Om en rapport eller utforskning innehåller sökfrågeinformation kan det hända att raden med denna data döljs om antalet användare är för lågt.

Vad du kan göra

Du kan inte justera datagränser, men du kan göra följande ändringar för att minska sannolikheten för att de tillämpas:

Ändra datumintervallet

Data kan döljas när du visar en rapport eller utforskning inom ett snävt datumintervall om du har ett litet antal användare eller händelser under det angivna datumintervallet. Om du utökar datumintervallet kan antalet användare som utlöste en händelse öka. Då kan du se data som doldes på grund av datagränsen.

Exportera till BigQuery

Analytics exporterar inte data från Google-signaler till BigQuery. Antalet händelser som registreras per användare kan skilja sig åt mellan Analytics och BigQuery.