Reports

[GA4] Over drempelwaarden voor gegevens

Waarom gegevens soms niet in rapporten en verkenningen staan

Als u beperkte toegang heeft tot gegevens in een rapport of verkenning, is er mogelijk een drempelwaarde voor gegevens toegepast. Met drempelwaarden voor gegevens voorkomt Analytics dat iemand die een rapport bekijkt of verkenning bekijkt, de identiteit van individuele gebruikers of gevoelige informatie over hen kan afleiden op basis van demografische kenmerken, interesses of andere signalen in de gegevens.

Het systeem definieert drempelwaarden voor gegevens. U kunt ze niet aanpassen. Wel kunt u wijzigingen aanbrengen in Google Analytics om de kans te verkleinen dat er drempelwaarden voor gegevens worden toegepast.

Wat u te zien krijgt

Als de gegevens in een rapport of verkenning beperkt zijn wegens drempelwaarden voor gegevens, bevat de indicator voor de gegevenskwaliteit bovenaan het rapport het bericht: Google Analytics heeft een drempelwaarde toegepast op een of meer kaarten in dit rapport en toont de gegevens op de kaarten alleen als ze voldoen aan de minimum drempelwaarden voor verzameling.

Wanneer Analytics drempelwaarden voor gegevens toepast

Demografische gegevens

Analytics kan gegevens weglaten wanneer u rapporten of verkenningen bekijkt, of wanneer u een API-aanroep doet met demografische gegevens of doelgroepen die zijn gedefinieerd op basis van demografische gegevens.

Gegevens van zoekopdrachten

Als een rapport of verkenning informatie over zoekopdrachten bevat, kan de rij met die gegevens worden achtergehouden als het totale aantal gebruikers te klein is.

Wat u kunt doen

U kunt de drempelwaarden voor gegevens niet aanpassen, maar u kunt wel de volgende wijzigingen aanbrengen om de kans te verkleinen dat er drempelwaarden worden toegepast:

De periode aanpassen

Als u een rapport of verkenning met een beperkte periode bekijkt, kunnen er gegevens worden achtergehouden als het aantal gebruikers of gebeurtenissen in die periode laag was. Als u de periode uitbreidt, kan het aantal gebruikers dat een gebeurtenis heeft geactiveerd, toenemen zodat de gegevens die eerder onder de drempelwaarden bleven zichtbaar worden.

Exporteren naar BigQuery

Analytics exporteert geen gegevens vanuit Google-signalen naar BigQuery. Misschien worden er wel verschillende gebeurtenisaantallen per gebruiker in Analytics en in BigQuery getoond.