[GA4] Google Adsin ja Analyticsin linkittäminen

Linkitä Google Ads ‐tili Google Analytics ‐mittauskokonaisuuteen, niin voit nähdä koko asiakassyklin ensimmäisestä interaktiosta konversioon

Kun linkität Google Ads ‑tilin Analytics-mittauskokonaisuuteen (myös alamittauskokonaisuuteen tai koostemittauskokonaisuuteen), voit nähdä koko asiakassyklin siitä lähtien, kun asiakkaat reagoivat markkinointiisi (esim. klikkaamalla mainoksia), aina siihen asti, kun he tuottavat tavoitteesi mukaisen konversion sivustolla tai sovelluksessa (esim. ostavat jotakin tai kuluttavat sisältöä).

Google Ads Linking in Google Analytics

Jos olet vaihtamassa Universal Analyticsista Google Analytics 4:ään ja haluat siirtää useita Google Ads ‐linkkejä, voit manuaalisen linkittämisen sijaan käyttää tuontityökalua.
Sisällys:

Hyödyt

Kun linkität Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi Google Ads ‑tiliisi, data siirtyy näiden tuotteiden välillä. Näin voit esimerkiksi

Rajoitukset

Voit linkittää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia yksittäisiin Google Ads ‑tileihin ja Google Adsin hallinnoijan tileihin.

Voit luoda enintään 400 linkkiä mittauskokonaisuutta kohden. Jos nykyiset Google Ads ‑määrityksesi ylittävät tämän rajan, harkitse Google Adsin hallinnoijan tilin luomista ja tämän tilin linkittämistä Analytics-mittauskokonaisuuteen.

Huom. Linkki Google Adsin hallinnoijan tiliin lasketaan yhdeksi linkiksi.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat linkittää mittauskokonaisuuden Google Adsiin, sinun on käytettävä Google-tiliä, jolla on seuraavat luvat:

• Analyticsissa sinulla on oltava muokkaajan rooli siinä mittauskokonaisuudessa, jonka haluat linkittää.
  • Google Adsissa kyseisellä Google-tilillä on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.
  • Jos linkität mittauskokonaisuuden Google Adsin hallinnoijan tiliin, kaikki Analyticsista tuomasi data on kaikkien asiakastiliesi käytettävissä.
Huom. Jos tilillä ei ole näitä lupia, pyydä apua Analytics- tai Google Ads ‑järjestelmänvalvojalta.

Linkkien luominen

Näin linkität Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden Google Adsiin:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Valitse Linkitä.
  3. Klikkaa Valitse Google Ads ‑tilit ja valitse sitten linkitettävät tilit.

Jos et näe haluamaasi tiliä, sinulla ei ehkä ole tarvittavia lupia.
  4. Klikkaa Vahvista.
  5. Klikkaa Seuraava.
  6. Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus on oletuksena valittuna.
  7. Laajenna Ota automaattinen taggaus käyttöön ‑kohta, jos haluat ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai jättää sen asetukset ennalleen.

Jos otat automaattisen taggauksen käyttöön linkittäessäsi hallinnoijan tiliä, asetus koskee kaikkia Google Ads ‑tilejä, jotka on linkitetty suoraan hallinnoijan tiliin.
  8. Klikkaa Seuraava ja tarkista asetukset.
  9. Klikkaa Lähetä, niin tilit linkitetään ja niillä käytetään nykyisiä asetuksia.

(Valinnainen esittely) Jos haluat nähdä esittelyn yllä olevista vaiheista omassa mittauskokonaisuudessasi, klikkaa alla olevaa painiketta. Esittely avautuu viimeksi katsomassasi mittauskokonaisuudessa, joten varmista ensin, että olet oikeassa paikassa.

Linkitä Analytics-mittauskokonaisuus Google Ads ‐tiliin

Mitä seuraavaksi

Kun olet luonut linkin Google Ads ‐tilin ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden välille, Google Analytics 4 ‐raporteissasi alkaa näkyä Google Ads ‐dataa 48 tunnin kuluessa. Myös Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi data on tämän linkin myötä käytettävissä Google Adsissa. Jos haluat hyödyntää tätä dataa, sinun on kuitenkin kirjauduttava Google Adsiin ja tehtävä ainakin jompikumpi seuraavista:

Jos haluat käyttää uudelleenmarkkinointia, sinun on myös aktivoitava Google-signaalit.

Linkkien tarkistaminen ja muokkaaminen

Näin tarkistat, onko Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus linkitetty Google Adsiin, tai muokkaat linkkiä:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Etsi linkitettyjen tilien listasta linkitys, jota haluat muokata, ja klikkaa kyseisen rivin lopussa olevaa nuolta.
  3. Laita Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus päälle tai pois päältä.
  4. Poista linkki klikkaamalla Lisää.
Lue lisää Analytics-datan käyttämisestä Google Adsissa.

Google Ads ‑tilien linkityksen voi poistaa joko Google Ads ‑järjestelmänvalvoja tai Analytics-käyttäjä, jolla on muokkaajan rooli.

Jos poistat linkityksen, dataa ei enää siirry linkitetyn Google Ads ‑tilin ja Analytics-mittauskokonaisuuden välillä.

• Kun Google Ads ‑tilin linkitys on poistettu, tilin data (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) ei näy kokonaan Analytics-raporteissa. Jos automaattinen taggaus on käytössä ja se lisää URL-osoitteen loppuun Googlen klikkaustunnuksen (gclid), aiemmin linkitetty Google Ads ‑liikenne näkyy edelleen raporteissa oletuksena niin, että liikenteen lähde / tulotapa on google/cpc tai käytössä ovat saatavilla olevat UTM-arvot, mutta liikenteeseen liittyviä mainosklikkauksia ei käytetä Googlen maksullisten kanavien attribuutiossa.
  • Ennen linkityksen poistamista kerätyt Google Ads ‑ulottuvuudet (esim. Kampanjan nimi ja Mainosryhmän tunnus) ovat edelleen saatavilla Analyticsissa. Jos näihin ulottuvuuksiin liittyy uutta klikkausdataa Google Ads ‑tililtä, jonka linkitys on poistettu, datan yhteydessä näkyy "(not set)". Lisäksi näet Google Ads ‑mittarit (esim. Hinta ja Klikkaukset) kaikilta aikaväleiltä.
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöihin ei kerry uusia käyttäjiä Google Ads ‑tileiltä, joiden linkitys on poistettu.
  • Kun Google Ads ‑tilin linkitys on poistettu, sille ei enää tuoda konversioita Analyticsista.

Käyttäjien pääsyoikeudet Google Adsista (roolit Analyticsissa)

Kun Google Ads ‐tili linkitetään Analytics-mittauskokonaisuuteen, tilin käyttäjät saavat automaattisesti Analytics-roolit. Muokkaamalla pääsyoikeuksia voit antaa Google Ads ‐käyttäjille luvan hyödyntää Analytics-ominaisuuksia Google Adsissa, esimerkiksi luoda Analytics-yleisöjä.

• Google Ads ‐tilin käyttäjille myönnetään heidän Google Ads ‐tilin pääsyoikeustasonsa perusteella jokin viidestä linkitetyn Google Ads ‐käyttäjän roolista:
    • Järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‐tilille <tilin numero>
    • Normaalit pääsyoikeudet Google Ads ‐tilille <tilin numero>
    • Vain lukuoikeus Google Ads ‐tilille <tilin numero>
    • Laskutusoikeus Google Ads ‐tilille <tilin numero>
    • Vain sähköpostioikeus Google Ads ‐tilille <tilin numero>
  • Linkitetyt Google Ads ‐käyttäjät puolestaan saavat linkitettyyn Analytics-mittauskokonaisuuteen Analyticsin järjestelmänvalvojan valitsemat roolit.
Google Ads ‐tilin pääsyoikeustaso Linkitetyn Google Ads ‑käyttäjän rooli Suositeltu Analytics-rooli

Järjestelmänvalvoja

Järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‐tilille <tilin numero>

Muokkaaja

Normaali

Normaalit pääsyoikeudet Google Ads ‐tilille <tilin numero>

Markkinoija

Vain luku

Vain lukuoikeus Google Ads ‐tilille <tilin numero>

Katsoja

Laskutus

Laskutusoikeus Google Ads ‐tilille <tilin numero>

Katsoja

Vain sähköposti

Vain sähköpostioikeus Google Ads ‐tilille <tilin numero>

Katsoja

Analyticsin pääsynhallinnassa kukin linkitetty Google Ads ‑käyttäjä edustaa jotakin linkitetyn Google Ads ‐tilin käyttäjäryhmää.

Analytics-järjestelmänvalvoja voi muuttaa mittauskokonaisuuden linkitetylle Google Ads ‐käyttäjälle annettua Analytics-roolia ja käyttäjää koskevia datarajoituksia. Muutokset vaikuttavat kaikkiin Google Ads ‐tilin käyttäjiin, joilla on kyseinen linkitetyn käyttäjän rooli.

Linkitetyille Google Ads ‐käyttäjille annetut Analytics-roolit määräävät pääsyoikeudet Analytics-ominaisuuksiin Google Adsista (esim. Analytics-yleisöjen luominen). Analytics-roolien muuttaminen ei vaikuta Analytics-konversioiden tuontiin Google Adsin raportointia tai hintatarjousten tekemistä varten tai Analytics-yleisöihin perustuvan Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin käyttöönottoon.

Roolit ja datarajoitukset säilyvät samoina, kunnes Google Ads ‐tilin ja Analytics-mittauskokonaisuuden linkitys poistetaan.

Analytics-järjestelmänvalvojana voit katsoa ja muokata linkitettyjen Google Ads ‑käyttäjien pääsyoikeuksia kohdassa Järjestelmänvalvoja > Tuotelinkit > Google Ads ‐linkit. Voit myös määrittää pääsyoikeudet samalla tavalla kuin kenelle tahansa käyttäjälle.

Näin myönnät linkitetylle Google Ads ‐tilille suositellut Analytics-roolit:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Etsi linkitettyjen tilien listasta linkitys, jota haluat muokata, ja klikkaa kyseisen rivin lopussa olevaa nuolta.
  3. Klikkaa Käyttäjien pääsyoikeudet ‐kohdasta Katso oletusroolit.
  4. Klikkaa Käytä.