[GA4] Google Adsin ja Analyticsin linkittäminen

Näin luot Google Ads ‑integroinnin

Google Ads ‑tilin linkittäminen Analytics-mittauskokonaisuuteen mahdollistaa asiakaskierron tarkastelemisen kokonaisuutena. Linkityksen myötä voit nähdä, miten markkinointisi vaikuttaa asiakkaisiin (esim. mainosten klikkaaminen) ja miten asiakkaat lopulta toteuttavat tavoitteet, jotka olet asettanut sivustollesi tai sovelluksellesi (esim. ostosten tekeminen ja sisällön kuluttaminen).

Jos olet siirtymässä Universal Analyticsista Google Analytics 4:ään ja haluat siirtää useita Google Ads ‐linkkejä, voit manuaalisen linkittämisen sijaan käyttää tuontityökalua.
Sisällys:

Edut

Kun linkität Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi Google Ads ‑tiliisi, voit

Rajoitukset

Voit linkittää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia yksittäisiin Google Ads ‑tileihin ja Google Adsin hallinnoijan tileihin.

Voit luoda enintään 400 linkkiä mittauskokonaisuutta kohden. Jos nykyiset Google Ads ‑määrityksesi ylittävät tämän rajan, harkitse Google Adsin hallinnoijan tilin luomista ja tämän tilin linkittämistä Analytics-mittauskokonaisuuteen.

Huom. Linkki Google Adsin hallinnoijan tiliin lasketaan yhdeksi linkiksi.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit linkittää omaisuuden Google Adsiin, sinun on käytettävä Google-tiliä, jolla on seuraavat käyttöoikeudet. Jos tililläsi ei ole näitä käyttöoikeuksia, pyydä apua Analytics- tai Google Ads ‑järjestelmänvalvojalta.

• Sinulla on oltava Analyticsissa sen mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli, jonka haluat linkittää.
  • Google Adsissa kyseisellä Google-tilillä on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.
  • Jos luot linkin Google Adsin hallinnoijan tilille, kaikki Analyticsista tuomasi data on kaikkien asiakastilien käytettävissä.

Linkkien luominen

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeen valikosta linkitettävä mittauskokonaisuus.
  3. Klikkaa TUOTELINKIT-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  4. Klikkaa Linkitä.
  5. Klikkaa Valitse Google Ads ‑tilit ja valitse sitten linkitettävät tilit.
  6. Klikkaa Vahvista.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus on oletuksena valittuna.
  9. Laajenna Ota automaattinen taggaus käyttöön ‑kohta, jos haluat ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai jättää automaattisen taggauksen asetukset ennalleen.

Jos otat automaattisen taggauksen käyttöön linkittäessäsi hallinnoijan tiliä, automaattinen taggaus tulee käyttöön kaikilla Google Ads ‑tileillä, jotka on linkitetty suoraan hallinnoijan tiliin.
  10. Klikkaa Seuraava ja tarkista asetukset.
  11. Klikkaa Lähetä, niin tilit linkitetään ja niillä käytetään nykyisiä asetuksia.

Seuraavat vaiheet

Kun luot linkin Google Ads ‐tilisi ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi välille, Google Analytics 4 ‐raporteissasi alkaa automaattisesti näkyä Google Ads ‐dataa. Myös Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi data on tämän linkin myötä käytettävissä Google Adsissa. Jos haluat hyödyntää tätä dataa, sinun on kuitenkin kirjauduttava Google Adsiin ja tehtävä ainakin jompikumpi seuraavista:

Jos haluat tehostaa uudelleenmarkkinointia ja raportointia, sinun on myös aktivoitava Google-signaalit.

Linkkien muokkaaminen

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeen TUOTELINKIT-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  3. Etsi linkitettyjen tilien listasta linkitys, jota haluat muokata, ja klikkaa kyseisen rivin lopussa olevaa nuolta.
  4. Laita Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus päälle tai pois päältä.
  5. Poista linkki klikkaamalla Lisää. (Lisätietoja linkityksen poistamisesta on seuraavassa osiossa.)
Lue lisää Analytics-datan käyttämisestä Google Adsissa.

Linkitettyjen Google Ads ‑tilien linkityksen voi poistaa joko Google Ads ‑järjestelmänvalvoja tai Analytics-käyttäjä, jolla on muokkaajan rooli.

Jos poistat linkityksen, dataa ei enää siirry linkitetyn Google Ads ‑tilin ja Analytics-mittauskokonaisuuden välillä.

• Kun Google Ads ‑tilin linkitys on poistettu, sen Google Ads ‑data (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) ei näy Analytics-raporteissa.
  • Ennen linkityksen poistamista kerätyt Google Ads ‑ulottuvuudet (esim. Kampanjan nimi ja Mainosryhmän tunnus) ovat edelleen saatavilla Analyticsissa. Jos näihin ulottuvuuksiin liittyy uutta dataa, joka koskee sellaisen Google Ads ‑tilin klikkauksia, jonka linkitys on poistettu, datan yhteydessä näkyy "(not set)". Lisäksi näet Google Ads ‑mittarit (esim. Hinta ja Klikkaukset) kaikilta aikaväleiltä.
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöihin ei kerry uusia käyttäjiä Google Ads ‑tileiltä, joiden linkitys on poistettu.
  • Google Ads ‑tileille, joiden linkitys on poistettu, ei enää tuoda konversioita Analyticsista.