[GA4] Google Adsin ja Analyticsin linkittäminen

Näin luot Google Ads ‑integroinnin

Linkittämällä Google Ads ‑tilin Analytics-mittauskokonaisuuteen näet asiakassyklin kokonaisuutena. Näet, miten markkinointisi vaikuttaa asiakkaisiin (esim. mainosten klikkaaminen) ja miten asiakkaat lopulta toteuttavat tavoitteet, jotka olet asettanut sivustollesi tai sovelluksellesi (esim. ostosten tekeminen ja sisällön kuluttaminen).

Jos olet siirtymässä Universal Analyticsista Google Analytics 4:ään ja haluat siirtää useita Google Ads ‐linkkejä, voit manuaalisen linkittämisen sijaan käyttää tuontityökalua.
Sisällys:

Hyödyt

Kun linkität Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi Google Ads ‑tiliisi, data siirtyy näiden tuotteiden välillä. Näin voit esimerkiksi

Rajoitukset

Voit linkittää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia yksittäisiin Google Ads ‑tileihin ja Google Adsin hallinnoijan tileihin.

Voit luoda enintään 400 linkkiä mittauskokonaisuutta kohden. Jos nykyiset Google Ads ‑määrityksesi ylittävät tämän rajan, harkitse Google Adsin hallinnoijan tilin luomista ja tämän tilin linkittämistä Analytics-mittauskokonaisuuteen.

Huom. Linkki Google Adsin hallinnoijan tiliin lasketaan yhdeksi linkiksi.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat linkittää mittauskokonaisuuden Google Adsiin, sinun on käytettävä Google-tiliä, jolla on seuraavat luvat. Jos tilillä ei ole näitä lupia, pyydä apua Analytics- tai Google Ads ‑järjestelmänvalvojalta.

• Sinulla on oltava Analyticsissa muokkaajan roolimittauskokonaisuuteen, jonka haluat linkittää.
  • Google Adsissa kyseisellä Google-tilillä on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.
  • Jos luot linkin Google Adsin hallinnoijan tilille, kaikki Analyticsista tuomasi data on kaikkien asiakastilien käytettävissä.

Linkkien luominen

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeen valikosta linkitettävä mittauskokonaisuus.
  3. Klikkaa TUOTELINKIT-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  4. Klikkaa Linkitä.
  5. Klikkaa Valitse Google Ads ‑tilit ja valitse sitten linkitettävät tilit.
  6. Klikkaa Vahvista.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus on oletuksena valittuna.
  9. Laajenna Ota automaattinen taggaus käyttöön ‑kohta, jos haluat ottaa automaattisen taggauksen käyttöön tai jättää sen asetukset ennalleen.

Jos otat automaattisen taggauksen käyttöön linkittäessäsi hallinnoijan tiliä, se tulee käyttöön kaikilla Google Ads ‑tileillä, jotka on linkitetty suoraan hallinnoijan tiliin.
  10. Klikkaa Seuraava ja tarkista asetukset.
  11. Klikkaa Lähetä, niin tilit linkitetään ja niillä käytetään nykyisiä asetuksia.

Seuraavat vaiheet

Kun luot linkin Google Ads ‐tilisi ja Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi välille, Google Analytics 4 ‐raporteissasi alkaa automaattisesti näkyä Google Ads ‐dataa. Myös Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi data on tämän linkin myötä käytettävissä Google Adsissa. Jos haluat hyödyntää tätä dataa, sinun on kuitenkin kirjauduttava Google Adsiin ja tehtävä ainakin jompikumpi seuraavista:

Jos haluat tehostaa uudelleenmarkkinointia ja raportointia, sinun on myös aktivoitava Google-signaalit.

Linkkien muokkaaminen

1. Valitse Analyticsissa Järjestelmänvalvoja.
  2. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeen TUOTELINKIT-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  3. Etsi linkitettyjen tilien listasta linkitys, jota haluat muokata, ja klikkaa kyseisen rivin lopussa olevaa nuolta.
  4. Laita Ota personoitu mainonta käyttöön ‑asetus päälle tai pois päältä.
  5. Poista linkki klikkaamalla Lisää. (Lisätietoja linkityksen poistamisesta on seuraavassa osiossa.)
Lue lisää Analytics-datan käyttämisestä Google Adsissa.

Google Ads ‑tilien linkityksen voi poistaa joko Google Ads ‑järjestelmänvalvoja tai Analytics-käyttäjä, jolla on muokkaajan rooli.

Jos poistat linkityksen, dataa ei enää siirry linkitetyn Google Ads ‑tilin ja Analytics-mittauskokonaisuuden välillä.

• Kun Google Ads ‑tilin linkitys on poistettu, tilin data (kuten klikkaukset, impressiot ja klikkauskohtainen hinta) ei näy täysin Analytics-raporteissa. Jos automaattinen taggaus on käytössä ja lisää URL-osoitteen loppuun Googlen klikkaustunnuksen (gclid), aiemmin linkitetty Google Ads ‑liikenne näkyy edelleen raporteissa oletuksena mukaan luettuna Googlen liikenteen lähde/tulotapa tai klikkauskohtainen hinta, tai niissä käytetään saatavilla olevia UTM-arvoja mutta niihin liittyviä mainosklikkauksia ei käytetä Adsia suosivassa attribuutiossa.
  • Ennen linkityksen poistamista kerätyt Google Ads ‑ulottuvuudet (esim. Kampanjan nimi ja Mainosryhmän tunnus) ovat edelleen saatavilla Analyticsissa. Jos näihin ulottuvuuksiin liittyy uutta klikkausdataa Google Ads ‑tililtä, jonka linkitys on poistettu, datan yhteydessä näkyy "(not set)". Lisäksi näet Google Ads ‑mittarit (esim. Hinta ja Klikkaukset) kaikilta aikaväleiltä.
  • Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöihin ei kerry uusia käyttäjiä Google Ads ‑tileiltä, joiden linkitys on poistettu.
  • Google Ads ‑tileille, joiden linkitys on poistettu, ei enää tuoda konversioita Analyticsista.