Utfasning av Innehållsexperiment

Vi inför en ändring av Google Analytics och experimentresurser för Management-API:et. Från och med 7 augusti 2019 kan du inte längre skapa eller starta Innehållsexperiment (CX). Experiment som för närvarande körs kan slutföras. Slutförda experiment förblir synliga som experimentrapporter i Google Analytics.

Om du har pågående experiment bör du överväga att överföra dem till Google Optimize. Det är gratis, erbjuder fortsatt inbyggd integration med Google Analytics och har samtliga av följande funktioner:

• A/B-tester inklusive omdirigeringar
  • Tester av flera varianter (MVT)
  • Inriktning på webbadress
  • En användarvänlig visuell redigerare för att göra ändringar på din webbplats
  • JavaScript-inriktning
  • Cookie-inriktning
  • Geografisk inriktning
  • Webbläsare, operativsystem och dator kontra mobil inriktning

Om du vill få fler idéer kan du läsa våra förslag här. Innehållet nedan hjälper dig att återskapa några vanliga tillämpningar av innehållsexperiment inom Google Optimize.

Jag vill … för att replikera i Google Optimize …
… skapa ett omdirigeringsexperiment Öppna artikeln
… skapa ett experiment utan omdirigering (endast webbläsarimplementering) Öppna artikeln
… skapa ett experiment på serversidan där Optimize endast hanterar rapporteringen Öppna artikeln

Viktiga skillnader mellan Innehållsexperiment och Optimize

• Optimize-omdirigeringar och API:er på klientsidan är asynkrona medan innehållsexperiment var synkrona. Användare bör överväga att dölja kodavsnitt för att undvika flimmer.
  • Optimize har för närvarande inte stöd för dynamisk viktfördelning genom flerarmade banditer (multi-armed bandit).