Contentexperimenten wordt beëindigd

We brengen een wijziging aan in Google Analytics en experimentbronnen van de Management API. Vanaf 7 augustus 2019 kunt u geen contentexperimenten (CX) meer maken of starten. Experimenten die momenteel worden uitgevoerd, kunnen worden voltooid. Voltooide experimenten blijven zichtbaar als Google Analytics-experimentrapporten.

Als u experimenten in uitvoering heeft, kunt u overwegen ze te migreren naar Google Optimize. Het is gratis, voorziet in native integratie met Google Analytics en biedt de volgende mogelijkheden:

• A/B-tests inclusief omleidingen
  • Multivariate-tests (MVT)
  • URL-targeting
  • Een gebruiksvriendelijke visuele editor voor het aanbrengen van wijzigingen op uw site
  • JavaScript-targeting
  • Targeting op cookie
  • Geotargeting
  • Browser-, besturingssysteem- en desktoptargeting versus mobiele targeting

Als u op zoek bent naar ideeën, bekijkt u hier onze suggesties. De onderstaande content helpt u enkele algemene toepassingen van contentexperimenten opnieuw te maken in Google Optimize.

Ik wil... Kopiëren in Google Optimize...
...een omleidingsexperiment maken Ga naar het artikel
...een experiment maken zonder omleiding (alleen browserimplementatie) Ga naar het artikel
...een serverzijde-experiment maken waarin Optimize alleen rapportage verzorgt Ga naar het artikel

De belangrijkste verschillen tussen Contentexperimenten en Optimize

• Optimize-omleidingen en clientzijde-API's zijn asynchroon, terwijl Contentexperimenten synchroon was. Gebruikers kunnen het fragment voor pagina verbergen gebruiken om knipperen te voorkomen.
  • Optimize biedt momenteel geen dynamische gewichtsaanpassing in de vorm van een meerarmige bandiet.