Sisältökokeilut poistuvat käytöstä

Google Analyticsiin ja hallinta-APIn kokeiluresursseihin on tulossa muutos. Sisältökokeiluja ei voi enää 7.8.2019 alkaen luoda eikä aloittaa. Edellä mainittuna ajankohtana käynnissä olevat kokeilut voidaan kuitenkin suorittaa loppuun. Suoritetut kokeilut pysyvät näkyvissä Google Analytics ‑kokeiluraportteina.

Jos sinulla on käynnissä kokeiluja, harkitse niiden siirtämistä Google Optimizeen. Tämä maksuton työkalu sisältää Google Analytics ‑natiivi-integroinnin ja kaikki seuraavat ominaisuudet:

• A/B-testaus (mukaan lukien uudelleenohjaukset)
  • Monimuuttujatestaus
  • URL-osoitteeseen kohdistaminen
  • Helppokäyttöinen visuaalinen editori, jolla voit tehdä muutoksia sivustollesi
  • JavaScript-kohdistus
  • Evästekohdistus
  • Maantieteellinen kohdistaminen
  • Selain-, käyttöjärjestelmä- tai laitekohdistus (tietokone- vs. mobiilikohdistus).

Jos kaipaat ideoita, tutustu ehdotuksiimme tästä. Alla olevan sisällön avulla voit toteuttaa sisältökokeilujen tavallisia käyttötapauksia Google Optimizessa.

Tavoite Tavoitteen toteuttaminen Google Optimizessa
Uudelleenohjauskokeilun luominen Tutustu tähän artikkeliin
Kokeilun luominen ilman uudelleenohjausta (toteutus vain selaimella) Tutustu tähän artikkeliin
Sellaisen palvelinpuolen kokeilun luominen, jossa Optimize huolehtii vain raportoinnista Tutustu tähän artikkeliin

Sisältökokeilujen ja Optimizen keskeisimmät erot

• Optimizen uudelleenohjaukset ja asiakaspuolen APIt ovat asynkronisia, kun taas sisältökokeilut ovat synkronisia. Jos et halua sivun vilkkuvan, kannattaa harkita sivun piilottamiseen käytettävän koodinpätkän käyttämistä.
  • Optimize ei tällä hetkellä tarjoa multi-armed bandit ‑kokeilujen dynaamisen painoarvon muokkausta.