Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Bekijk het gedeelte over Universal Analytics als u nog steeds een Universal Analytics-property gebruikt. Universal Analytics-property's verwerken geen gegevens meer vanaf 1 juli 2023 (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's).

[GA4] BigQuery Export

BigQuery is een datawarehouse in de cloud waarmee u zeer goed presterende query's van grote datasets kunt uitvoeren.

U kunt al uw onbewerkte gebeurtenissen uit Google Analytics 4-property's exporteren naar BigQuery en vervolgens een op SQL lijkende syntaxis gebruiken om die gegevens te doorzoeken. In BigQuery kunt u ervoor kiezen om de gegevens naar externe opslag te exporteren of om externe gegevens te importeren om deze met uw Analytics-gegevens te combineren.

Als u gegevens naar BigQuery exporteert, zijn deze gegevens uw eigendom en kunt u rechten voor projecten en datasets beheren met behulp van BigQuery ACL's.

Er wordt één keer per dag een volledige export van gegevens uitgevoerd. De gegevens worden gedurende de dag doorlopend geëxporteerd (zie Streaming-export hieronder).

Er zijn geen factureringskosten verbonden aan de export van gegevens van een Google Analytics 4-property naar BigQuery. U kunt exporteren naar een kosteloze versie van BigQuery (BigQuery-sandbox), maar er zijn kosten verbonden aan exports die de sandbox-limieten overschrijden.

Voor standaardproperty's geldt een dagelijkse BigQuery Export-limiet van 1 miljoen gebeurtenissen. Bekijk meer informatie over andere limieten voor BigQuery Export.

Streaming-export

U kunt de optie voor de export van streams kiezen wanneer u uw Google Analytics 4-property aan BigQuery koppelt.

Streaming-export in BigQuery maakt gegevens voor de huidige dag binnen enkele minuten beschikbaar via BigQuery Export.

Met deze exportoptie van BigQuery kunt u meer recente informatie analyseren over uw gebruikers en hun verkeer op uw property.

Streaming-export maakt voor elke dag één nieuwe tabel:

• events_intraday_YYYYMMDD: Dit is een interne testtabel met records voor sessieactiviteiten die tijdens de dag hebben plaatsgevonden. Streaming-export is bedoeld om zoveel mogelijk recente informatie te bieden, maar bevat mogelijk niet alle gegevens. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat gebeurtenissen later worden verwerkt of uploads mislukken. Gegevens worden gedurende de dag doorlopend geëxporteerd. Deze tabel kan records van een sessie bevatten wanneer die sessie meerdere exportbewerkingen omvat. Deze tabel wordt verwijderd wanneer events_YYYYMMDD is voltooid.

Als u de dagelijkse optie selecteert wanneer u BigQuery Export instelt, wordt elke dag ook de volgende tabel gemaakt:

• events_YYYYMMDD: De complete dagelijkse export van gebeurtenissen.

Zoek naar events_YYYYMMDD in plaats van events_intraday_YYYYMMDD zodat u een query uitvoert op een stabiele dataset voor de dag.

Bekijk het BigQuery Export-schema voor meer informatie over de tabellen events_YYYYMMDD en events_intraday_YYYYMMDD.

De streaming-export in BigQuery bevat niet de volgende gebruikersattributiegegevens voor nieuwe gebruikers:

• traffic_source.name (rapportagedimensie: Campagne van gebruiker)
  • traffic_source.source (rapportagedimensie: Bron van gebruiker)
  • traffic_source.medium (rapportagedimensie: Medium van gebruiker)

Gebruikersattributiegegevens voor bestaande gebruikers worden wel meegenomen, maar het kost ongeveer 24 uur om deze gegevens helemaal te verwerken. We raden u daarom aan niet op de gegevens uit de streaming-export te vertrouwen, maar om de gebruikersattributiegegevens op te halen uit de volledige dagelijkse export.

Pings zonder cookies en door klanten verstrekte gegevens

Als de toestemmingsmodus is geïmplementeerd, zijn door Analytics verzamelde pings zonder cookies aanwezig in de BigQuery-export, samen met door klanten verstrekte gegevens, zoals user_id en aangepaste dimensies.

Gerelateerde bronnen

Raadpleeg de BigQuery-handleiding voor ontwikkelaars voor meer informatie over het volgende: