[GA4] BigQuery Export

BigQuery on pilvipohjainen datavarasto, jolla voit tehdä suuriin datajoukkoihin kohdistuvia kyselyjä tehokkaasti.

Voit siirtää käsittelemättömät tapahtumat Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista (myös alamittauskokonaisuuksista ja koostemittauskokonaisuuksista) BigQueryyn ja kohdistaa sitten kyselyjä tähän dataan käyttämällä SQL-tyyppistä syntaksia. BigQueryssa voit eksportoida dataa ulkoiseen tallennustilaan tai importoida ulkoista dataa Analytics-dataan yhdistämistä varten.

Kun eksportoit dataa BigQueryyn, sinulla on omistusoikeudet kyseiseen dataan ja voit ylläpitää projektien ja datajoukkojen lupia BigQueryn ACL-listojen avulla.

Huom. Kun olet eksportoinut dataa Analyticsista BigQueryyn, et voi enää eksportoida sitä uudelleen.

Data eksportoidaan kokonaisuudessaan kerran päivässä. Dataa eksportoidaan myös jatkuvasti koko päivän ajan (katso alta Datastriimin eksportointiominaisuus).

Voit eksportoida dataa maksuttomaan BigQuery-esiintymään (BigQuery-hiekkalaatikkoon), mutta hiekkalaatikon rajan ylittävistä vienneistä aiheutuu kuluja.

Tavallisissa mittauskokonaisuuksissa on miljoonan tapahtuman päivittäinen BigQuery Export ‑raja. Lue lisää muista BigQuery Exportin rajoituksista.

Google Analytics ‐käyttöliittymän ja BigQuery Exportin erot

BigQuery-tapahtumien eksportointi tarjoaa pääsyn tapahtumien ja käyttäjätason raakadataan lukuun ottamatta Google Analyticsin lisäämiä arvoja vakioraporttien ja ‐kartoitusten sisältämään dataan. Tästä syystä BigQuery-tapahtumien eksportointidata voi poiketa Google Analytics ‐käyttöliittymän datasta.

Lisätietoa BigQuery-tapahtumien eksportoinnin ja Google Analyticsin käyttöliittymän eroista sekä siitä, miten voit minimoida tällaiset erot mahdollisuuksien mukaan, on artikkelissa Bridging the gap between Google Analytics UI and BigQuery export.

Datastriimin eksportointiominaisuus

Voit valita datastriimin eksportointiominaisuuden, kun linkität Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi BigQueryyn.

BigQueryn datastriimin eksportointiominaisuus tuo kuluvan päivän datan saataville BigQuery Exportin kautta muutamassa minuutissa.

Kun käytät tätä eksportointiominaisuutta, saat BigQuerysta ajantasaisempia tietoja käyttäjistä ja mittauskokonaisuutesi liikenteestä. Voit hyödyntää näitä tietoja analyyseissasi.

Striimin eksportoinnissa luodaan jokaiselle päivälle yksi uusi taulukko:

• events_intraday_YYYYMMDD: Sisäinen valmisteluvaiheen taulukko, joka sisältää tiedot istuntoihin liittyvästä toiminnasta kyseisenä päivänä. Striimi eksportoidaan niin hyvin kuin mahdollista, eikä se välttämättä sisällä kaikkea dataa esimerkiksi viivästyneiden tapahtumien käsittelyn tai epäonnistuneiden latausten takia. Dataa eksportoidaan jatkuvasti koko päivän ajan. Tässä taulukossa voi olla tietoja samasta istunnosta moneen kertaan, jos kyseisen istunnon aikana tapahtuu useita eksportointeja. Taulukko poistetaan, kun events_YYYYMMDD on valmis.

Jos valitset päivittäisen eksportoinnin ottaessasi käyttöön BigQuery Exportia, myös seuraava taulukko luodaan päivittäin:

• events_YYYYMMDD: Tapahtumien täydellinen päivittäinen eksportointi.

Kyselyssä kannattaa käyttää mieluummin taulukkoa events_YYYYMMDD kuin events_intraday_YYYYMMDD, jotta kysely kohdistuu kyseisen päivän vakaaseen datajoukkoon.

Jos haluat lisätietoja events_YYYYMMDD- ja events_intraday_YYYYMMDD-taulukoista, lue artikkeli BigQuery Exportin malli.

BigQueryn datastriimin eksportointi ei kata seuraavaa attribuutiodataa uusille käyttäjille:

• traffic_source.name (raportointiulottuvuus: Käyttäjän kampanja)
  • traffic_source.source (raportointiulottuvuus: Käyttäjän liikenteen lähde)
  • traffic_source.medium (raportointiulottuvuus: Käyttäjän tulotapa)

Eksportointi kattaa nykyisten käyttäjien attribuutiodatan, mutta sen käsittelyyn menee kokonaisuudessaan noin 24 tuntia. Siksi käyttäjien attribuutiodataa kannattaa hakea datastriimin eksportoinnista peräisin olevan datan sijasta täydellisestä päivittäin eksportoidusta datasta.

Datastriimin eksportointiominaisuuden käytöstä veloitetaan BigQueryssa lisämaksu, joka on 0,05 $ gigatavua kohden. Yksi gigatavu vastaa noin 600 000:ta Google Analytics ‑tapahtumaa (lukumäärä vaihtelee tapahtuman koon mukaan). Lue lisää BigQueryn hinnoittelusta.

Taulukkopäivitysten aikataulu

BigQuery Exportin yhteydessä luotujen taulukoiden päivityksissä käytetään sen Analytics-mittauskokonaisuuden aikavyöhykettä, josta dataa eksportoidaan.

Datastriimin eksportointiominaisuudella luotuja taulukoita (events_intraday_YYYYMMDD) päivitetään jatkuvasti päivän mittaan (esim. klo 00.00.00–23.59.59 mittauskokonaisuuden aikavyöhykkeessä). Vuorokauden vaihteen jälkeen tapahtumat kirjataan uuteen päivänsisäiseen taulukkoon.

Päiväkohtainen eksportointitaulukko (events_YYYYMMDD) luodaan, kun Analytics on kerännyt kaikki tapahtumat kyseiseltä päivältä. Analytics lisää päiväkohtaiseen taulukkoon kyseisen päivän aikaleimalla merkittyjä tapahtumia 72 tunnin ajan taulukon päivämäärän jälkeen (esim. tapahtumajoukot, jotka saapuvat myöhässä Measurement Protocolista tai Firebase SDK:ista). Jos esimerkiksi taulukon päivämäärä on 20220101, Analytics lisää taulukkoon 20220104 asti tapahtumat, joiden aikaleima on 20220101.

Tietyissä tilanteissa päiväkohtaiset taulukot saatetaan päivittää milloin tahansa kyseisten 72 tunnin jälkeen, jos Analyticsin täytyy käsitellä uudelleen aiempaa dataa (esim. käsittelyä koskevan virheenkorjauksen yhteydessä).

Evästeettömät pingit ja asiakkailta saatu data

Kun suostumustila on otettu käyttöön, BigQuery-eksportointiin sisällytetään asiakkailta saadun datan (esim. user_id ja omat ulottuvuudet) lisäksi Analyticsin keräämät evästeettömät pingit.

GA4 – Firebasen integrointi ja BigQuery

Jos GA4-mittauskokonaisuus ja Firebase-projekti on integroitu, niitä ei voi linkittää erillisiin BigQuery-projekteihin.

BigQuery Exportin vertailu Google Analytics 4:n ja Universal Analyticsin välillä

Google Analytics 4 Universal Analytics

Saatavilla tavallisiin mittauskokonaisuuksiin (maksuttomaan versioon) ja 360-mittauskokonaisuuksiin (maksulliseen versioon)

Tavallisten mittauskokonaisuuksien rajoitus: Miljoona tapahtumaa / päivä

360-mittauskokonaisuuksien rajoitus: Miljardeja tapahtumia / päivä

Saatavilla 360-mittauskokonaisuuksiin (maksulliseen versioon)

Hinta

Maksuton eksportointi BigQuery-hiekkalaatikkoon hiekkalaatikon rajoitusten mukaisesti

Jos eksportoitava datamäärä ylittää hiekkalaatikon rajoitukset, sinua veloitetaan sopimusehtojen mukaisesti.

Hinta

Maksuton eksportointi BigQuery-hiekkalaatikkoon hiekkalaatikon rajoitusten mukaisesti

Jos eksportoitava datamäärä ylittää hiekkalaatikon rajoitukset, sinua veloitetaan sopimusehtojen mukaisesti.

Käyttöönotto

Voit sisällyttää tiettyjä datastriimejä ja sulkea pois tiettyjä tapahtumia kustakin mittauskokonaisuudesta.

(Näin voit vaikuttaa eksportoitavan datan määrään ja hintaan.)

Käyttöönotto

Voit linkittää yhden näkymän mittauskokonaisuutta kohden.

(Kaikki kyseisen näkymän data eksportoidaan.)

Datastriimin eksportointi

0,05 $/Gt (lue lisää BigQuery-hinnoittelusta)

Luotu taulukko:

events_intraday_YYYYMMDD

Taulukko poistetaan päivittäin,

• jos käytät striimauksen lisäksi päivittäistä eksportointia
  • kun päiväkohtainen taulukko on valmis.

Taulukko ei sisällä Käyttäjän kampanja-, Käyttäjän liikenteen lähde- ja Käyttäjän tulotapa ‑dataa uusista käyttäjistä.

Datastriimin eksportointi

0,05 $/Gt (lue lisää BigQuery-hinnoittelusta)

Luotu taulukko:

ga_realtime_sessions_YYYYMMDD

Luotu BigQuery-näkymä:

ga_realtime_sessions_view_YYYYMMDD

Päivittäinen eksportointi

Luotu taulukko:

events_YYYYMMDD

Päivittäinen eksportointi

Luodut taulukot:

ga_sessions_intraday_YYYYMMDD

• Taulukko päivitetään vähintään kolme kertaa päivässä.
  • Kukin päivitetty versio korvaa aiemman version.
  • Taulukko poistetaan seuraavan päivän importoinnin valmistuttua.

ga_sessions_YYYYMMDD

• Taulukko importoidaan kokonaisuudessaan päivittäin.

Yleistä eksportoinnista

Täydennys: Ei täydennystä

Datajoukko: Kutakin linkitettyä mittauskokonaisuutta kohden eksportoidaan yksi datajoukko nimeltä analytics_<mittauskokonaisuuden tunnus>.

Jos olet ottanut suostumustilan käyttöön, eksportointi sisältää

• evästeettömiä ping-kutsuja
  • asiakkaiden toimittamaa dataa (user_id, omat ulottuvuudet).

Yleistä eksportoinnista

Täydennys: Dataa täydennetään linkityksen yhteydessä 13 kuukaudelta tai 10 miljardista osumasta sen mukaan, kumpi näistä sisältää vähemmän dataa.

(Datan täydennys BigQuery-hiekkalaatikkoon voi epäonnistua.)

Datajoukko: Kutakin linkitettyä näkymää kohden eksportoidaan yksi datajoukko, jolla on sama nimi kuin näkymällä.

Eksportointimalli

Kukin BigQuery-taulukon rivi vastaa tiettyä tapahtumaa.

Tapahtumadata koskee vain Google Analytics 4:ää.

Vaikka Google Analytics 4:ssä ja Universal Analyticsissa on joitain samoja kenttiä (esim. device.category ja device.deviceCategory), GA4-tapahtumadatan ja UA-osumadatan välillä on enemmän eroavuuksia kuin yhtäläisyyksiä.

Eksportointimalli

Kukin BigQuery-taulukon rivi vastaa tiettyä istuntoa.

Osumadata koskee vain Universal Analyticsia.

Vaikka Universal Analyticsissa ja Google Analytics 4:ssä on joitain samoja kenttiä (esim. device.deviceCategory ja device.category), UA-osumadatan ja GA4-tapahtumadatan välillä on enemmän eroavuuksia kuin yhtäläisyyksiä.

Lisätietoa

Lue lisää seuraavista aiheista BigQueryn kehittäjäoppaasta: