[GA4] Apparaat-ID

Een browsergebaseerde of mobiele app-ID voor een unieke, pseudonieme website of gebruiker van een mobiele app.

Op een website haalt de apparaat-ID de waarde van de client-ID-property van de _ga-cookie op. In een iOS- of Firebase-app haalt de apparaat-ID de waarde op uit de app-instantie-ID, waarmee een unieke installatie van de app wordt bepaald.

Apparaat-ID is een van de beschikbare identiteitsruimtes voor rapportage.